Отидете към основна версия

3 538 41

Експлозията на Кримския мост е организирана от украинските спецслужби

  • кримски мост-
  • крим-
  • украйна-
  • мост-
  • владимир путин-
  • русия-
  • война

"Подарък" за рождения ден на Путин

Експлозията на Кримския мост, избухнала сутринта на 8 октомври, е организирана от украинските специални служби, съобщава The New York Times, като се позовава на високопоставен украински служител, пожелал анонимност.

Събеседникът на изданието каза, че украинските специални служби са заложили бомба в камион, който се е движил по моста.

Фактът, че Службата за сигурност на Украйна е замесена в експлозията, беше съобщен по-рано от „Украинска правда“ и УНИАН, които се позоваха на източници от правоохранителните органи. Washington Post също предаде, че високопоставен украински служител е потвърдил, че Украйна стои зад експлозията. Специалните служби на Украйна не са поели официално отговорност за експлозията на Кримския мост.

Сутринта на 8 октомври камион взрив разтърси Кримския мост, гордостта на Владимир Путин. Това се случи само часове след неговия рожден ден. „Подаръкът“ на украинските служи към Путин е предупреждение, че Кримският мост може да бъде разрушен. Украинският полуостров Крим беше окупиран от Русия през 2014 г. - акт, който не е признат международно. Украинският президент Володимир Зеленски обеща, че ще освободи всички окупирани от руските терористи украински земи, включително Крим.

Основната цел на нашествието в Украйна бе да се покаже мощта на Русия. Вместо това тя се изяви като уязвима, с изостанала армия, подкрепяна от калпава, изолирана икономика и ръководена от комарджия, чийто късмет е изчезнал. Това пише лондонският „Телеграф“ по повод взривяването на Керченския (Кримския) мост, който е трябвало да демонстрира, че Русия, подобно на СССР, е в състояние да построи нещо толкова голямо.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: