Отидете към основна версия

3 464 53

Отбой! Въздушната тревога в Киев беше отменена, хората отново излязоха по улиците

  • украйна-
  • киев-
  • русия-
  • ракети

Украински медии съобщиха, че въздушната тревога, продължила 5 часа и 37 минути, е била най-продължителната от началото на войната на 24 февруари

Снимка: Unian

Въздушната тревога в Киев, обявена заради руския ракетен обстрел, беше отменена, след като продължи повече от пет часа и половина, предаде ДПА.

Репортер на ДПА, намиращ се в центъра на украинската столица, съобщи, че хората излизат от подземните убежища и по тротоарите отново има пешеходци.

Кметът Виталий Кличко каза, че движението по всички метролинии в столицата засега е възстановено, но призова жителите да бъдат бдителни. "Не използвайте днес кола в града, освен ако не е наложително", написа той в "Телеграм". "Освен това ви напомням, че метростанциите също могат да бъдат използвани за убежища", добави Кличко.

Той каза, че вследствие на атаките в Киев отчасти е ограничено подаването на ток за промишлено потребление и за някои домакинства. "Доставчиците на комунални услуги и аварийните служби правят всичко възможно, за да възстановят нормалната работа на електрическата мрежа възможно най-скоро", добави той.

Украински медии съобщиха, че въздушната тревога, продължила 5 часа и 37 минути, е била най-продължителната от началото на войната на 24 февруари.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: