Отидете към основна версия

22 226 178

Путин е в агония, грози го физическа смърт

  • владимир путин-
  • агония-
  • медии-
  • печат-
  • русия-
  • украйна-
  • киев-
  • смърт-
  • кремъл

Масираният обстрел на Киев и други украински градове бележи агонията на руския диктатор Путин

Снимка: БГНЕС/ EPA

Москва нанесе първия от няколко месеца масиран удар по Украйна. Твърди се, че под прицел са били обекти от енергетиката, военното управление и комуникациите, пише руският в. "Комерсант" в коментар за вчерашните ракетни атаки срещу съседната държава.

Кремъл ги нарече отговор на "диверсията срещу Кримския мост" и "други терористични акции и опити за подобни престъпления" срещу инфраструктура в Русия от страна на украинските спецслужби. Западът единодушно осъди действията на Москва, като обеща на Киев допълнителна военна и финансова помощ, припомня всекидневникът, цитиран от БТА.

Ударите по енергетиката на Украйна, железопътните депа, складовете за горивно-смазочни материали (ГСМ) и др. със сигурност ще повлияят на цялата ѝ военна машина, например снабдяването с боеприпаси и материали и маневрите с резерви от тила към фронта. Противникът няма да се чувства в безопасност на цялата територия на Украйна, прогнозира в "Известия" руският военен експерт Василий Дандикин.

Според колегата му Владислав Шуригин, говорил пред "Взгляд", "западните господари на киевския режим (. . .) ще изпаднат в истерия, защото чудесно разбират, че точно те за своя сметка ще възстановяват и ремонтират инфраструктурата на Украйна. А в преддверието на отоплителния сезон Украйна, останала без ток и топлина, е камък на шията на Запада". Нито една ракета не падна в жилищен квартал и не унищожи търговски център, културен дом, пазар или минаващ редовен автобус. Но тъкмо такива обекти в Донбас, Запорожието и Херсонска област всекидневно улучват ракети и снаряди, изстреляни от територии под контрола на киевския режим, заявява официозът "Росийская газета".

Вижте накъде бяха насочени "прецизните оръжия", за които говори вчера президентът Владимир Путин, пише обаче опозиционното издание "Медуза" в коментар към снимки, показващи убити и ранени мирни жители, разрушени жилищни сгради и опожарени села. Освен преките загуби - убитите и ранените, има и косвени: можем да си представим какво ще стане с лежащо болните, престарелите, с малките деца в градовете без ток и топлина, посочва агенция РОСБАЛТ.

След масирания обстрел националният оператор "Укренерго" призова украинците да не включват мощни електроуреди по време на вечерния пик на потреблението и въведе в редица градове режим на тока, отбелязва украинският електронен в. "Знай". Освен с ракети и дронове, Русия "атакува" страната ни с фейкове и дезинформация. Окупаторите си поставят задача да засилят медийния ефект от ракетните удари и да разклатят украинското информационно пространство, предупреждава Службата за сигурност на Украйна, цитирана в украинското издание "Обозревател".

Вчерашната сутрин нагледно демонстрира, че путинска Русия ще стигне докрай. В кремълските апаратни борби изглежда окончателно е взела връх "партията на войната". Колко украинци трябва още да убият руските военни престъпници и какво количество критична инфраструктура да унищожат, за да признаят САЩ накрая Русия за страна спонсор на тероризма, пита на сайта си украинската телевизия ТСН. Трябва незабавно да издействаме от нашите стратегически партньори в антивоенната коалиция съгласие и необходимите оръжия, за да нанесем ответни удари по критичните инфраструктури на руски градове като Курск, Воронеж, Белгород, Таганрог и Москва, призовава в изданието "Цензор" Генадий Корбан, ръководител на Щаба за отбрана на град Днипро.

"Стига мекушавост, стига сме се правили на жертва пред цял свят. Само тактика на контрол и противовес може да спре терористичните планове на Путин! Врагът трябва ясно да осъзнава, че имаме с какво да отвърнем, а не да ни пердаши безнаказано! Око за око, зъб за зъб!", пише украинският бизнесмен и политик. Масираният обстрел на Киев и други украински градове бележи агонията на руския диктатор Путин. Той разбира, че ако загуби, това за него ще е политическа - и не само политическа смърт, коментира Игор Романенко, генерал-лейтенант в оставка и бивш зам.-началник на украинския Генщаб, цитиран от в. "Кореспондент".

Ракетните удари са насочени главно срещу цивилното население - "за да натиснат гражданите държавното ръководство и Украйна да се откаже от плановете за деокупация, да склони на преговори с Кремъл, ултиматуми и легитимиране на териториите, заграбени от Руската федерация", обяснява военният аналитик.

"Със сигурност виждаме границите на руските възможности", изтъква пред "Кореспондент" колегата му Олексий Ижак. В стратегически план Кремъл вече е изгубил войната, но пропагандаторите му се правят, че той още има в резерв някакви силни ходове, резюмира социологът Игор Ейдман, цитиран в изданието "Факти". Той оприличава руските власти на цирков "фокусник, който дълго заплашва да извади от празния си цилиндър заек, изяден още на обяд, опитвайки се да проточи паузата, преди публиката да почне да го замерва с развалени яйца и гнили домати".

Поставете оценка:
Оценка 3 от 184 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания