Отидете към основна версия

2 506 5

Съдът наложи 40-годишни присъди на двамата братя, обвинени в убийството на журналистката Дафне Каруана Галисия

  • дафне каруана галисия-
  • малта-
  • журналистка-
  • йорген фенек

Каруана Галисия разследваше съмненията за корупция сред политическите и бизнес средите в Малта, която е финансово убежище в Средиземноморието

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съдът в Малта днес осъди двамата братя, обвинени в убийството на журналистката Дафне Каруана Галисия, на 40 години затвор за всеки от тях, след като се признаха за виновни, съобщи Асошиейтед прес.

Часове по-рано, в началото на процеса във Валета, 59-годишният Джордж Диджорджо и 57-годишният Алфред Диджорджо пледираха невинни.

Те бяха обвинени в поставянето на бомба, която взривила автомобила на Дафне Каруана Галисия, докато тя шофирала близо до дома си на 16 октомври 2017 г.

Каруана Галисия разследваше съмненията за корупция сред политическите и бизнес средите в Малта, която е финансово убежище в Средиземноморието. Тя редовно публикуваше в онлайн блога си корупционни обвинения.

Преди да бъде убита, журналистката е разполагала с голямо количество изтекли данни за проект за изграждането на електроцентрала. Обвинения са предявени и към видния малтийски бизнесмен Йорген Фенек като поръчител на покушението.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.

Свързани новини