Last news in Fakti

15 Септември, 2021 07:16 4 776 22

ЕС настоява България и Малта да се откажат от "златните паспорти"

  • ес-
  • малта-
  • златен паспорт

Върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви за пореден път, че към Русия е необходим единен подход на Европа

ЕС настоява България и Малта да се откажат от "златните паспорти" - 1
Снимка: shutterstock

ЕС трябва да настоява България и Малта да се откажат от своите режими на „златни паспорти“. Това се казва в препоръчителен доклад на Европейския парламент към Съвета на ЕС, Европейската комисия и върховния представител на Съюза по въпросите на външните работи Жозеп Борел за политическите отношения между ЕС и Русия. Той бе обсъден в пленарна зала в Страсбург.

Съюзът и неговите членки следва също да преразгледат своите инвестиционни проекти и тези за икономическо сътрудничество като „Северен поток 2“ и атомните централи, изградени от „Росатом“, се казва в доклада, който ще бъде гласуван утре. В него се настоява за повече усилия, чрез които да се ограничат стратегическите инвестиции на Кремъл. В документа се припомня, че агенти на Главното разузнавателно управление са обвинени в опит за убийство през 2015 г. на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев и още двама души у нас.

Докладчикът Андрюс Кубилиюс призова ЕС да не признава парламентарните избори в Русия, които ще се проведат в неделя:

"Миналата година режимът на Лукашенко открадна изборните резултати след провеждането им, а сега Путин се опитва да направи това още преди това. Над 100 най-значими представители на опозицията и независими кандидати не са допуснати да участват в тях. Навални е в затвора, никой не очаква наблюдатели да бъдат допуснати до тях. Следващата седмица ще е тест за всички нас, за европейските институции, че не се боят да заявят, че изборите са организирани в разрез с демократичните принципи и международното право, след като и сега има много доказателства, че е точно така".

Върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви за пореден път, че към Русия е необходим единен подход на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жоро

    64 4 Отговор
    Откажете се от руските проекти, а в замяна ето пари да храним мутрите да са добре те , вие си гледайте работата.. ЕССР нещо ама грам не ви бива...
  • 3 ХАХАХА

    73 5 Отговор
    Демокрация ли очаквате от ЕС? Срам. Мача още не се е играл, а тия НАСТОЯВАТ да се обяви резултата за нередовен! Очевидно са от едно котило с Буци. И той обяви предстоящите след 2 месеца избори в България за манипулирани.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Русофил плюс

    51 8 Отговор
    Атлантиците не успяха да настроят Беларус срещу Русия по примера на Украйна и сега се търсят виновни за наказване - България и Малта. Лицемерите, когато ни приемаха в ЕС окуражаваха: Няма нужда да избирате - можете да сте и с Русия, и с нас. Само че, Русия взе да не слушка (естествено) и вече е - само с нас !
  • 6 срам срам

    45 5 Отговор
    Изборите още не са проведени а тия реват да не се признават ! Много тъпа история е тона. Че дай никой да не провежда избори тогава. Само че защо си затваряха очите за купените избори на Борисов ? Защото беше техен човек ?

    Коментиран от #19

  • 7 Аналитик плюс

    37 4 Отговор
    Видяхме ние как наистина се крадат изборни резултати - на Запад, отвъд океана
  • 8 Баба Гицка

    17 1 Отговор
    Кви са тея златни паспорти?

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Русофил имигрира в русия ... Ъъъ

    7 30 Отговор
    ЛилиПУТИНяците много са загрижени за руските олигарси :)))) Жужето ще им даде визи - за 2% ще се намери място.

    Коментиран от #16

  • 11 такива са

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Баба Гицка":

    Поредната продажна корупционна схема.
  • 12 Дългият

    26 3 Отговор
    ЕС веднъж завинаги трябва да се оттърси от зависимостта си от САЩ и да има собствена политика и армия...Щатите все търсят проблеми с Русия и Европа трябва все безусловно да се съгласява.Това ни вреди,и колкото по бързо се разбере това,толкова по добре...
  • 13 бах Киро

    25 3 Отговор
    Дошло е време да се откажем не от "златните паспорти",а от соросоистията,юдомасонството,чифутодемокрастията и неолиберализма.Тоест да се откажем от еврейския съюз.

    Коментиран от #21

  • 14 Кудов

    14 3 Отговор
    Ревът юдейските мекерета,Зима иде и с тоя северен поток заигравка на част от западните украйнци с еврейската демокрастия може да свърши зле за тях и добре за цяла Украйна.
  • 15 Ърм

    9 6 Отговор
    Тоя жалък и гнъсен старец трябва да бъде свален от поста си защото е явна заплаха за стратегическите отношения ЕС-Русия. Руските избори не са негова работа, още повече преди провеждането им. Белоруските също не са негова работа, още повече при положение, че нито един чужд наблюдател ме докладва за нарушения. А нещо да каже борел за изборите в САЩ, нагло фалшифицирани пред очите на цял свят?
    Ако това нищожество иска да каже нещо на Русия, да говори с Лавров, както е по протокол... ама май нещо го е страх !!!
  • 16 Да ама

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Русофил имигрира в русия ... Ъъъ":

    жужето е каратист и може да те ошамари за секунди.
  • 17 Седесарят.

    3 2 Отговор
    Руските ,ще гласуват до един за Путин !!..Няма друг.

    Коментиран от #20

  • 18 Костова

    3 1 Отговор
    ,, Путин се опитва да направи това още преди това "Докрадчикът здравата го е понесла омразата към Русия. Но и авторът изглежда е преписвал статията с Google translate.
  • 19 Костова

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "срам срам":

    Русия на всички свои избори долуска многочислени чуждестранни наблюдатели. Да си отварят очите и където съзрят нередности, да бият камбаната в медиите. Но чиновническото либерално лицемерие в случая е безумно. Искат да обявят изборите за фалшифицирани още преди да са се провели. Русия би могла тогава изобщо да те ги допуска до изборите.
  • 20 Костова

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Седесарят.":

    Изборите в Русия не са за президент, а за парламент, за тяхната ДУМА. Така че Путин няма да се кандидатира на тях. През 2018 година той се отказа от членство в,, Единна Русия ".
  • 21 тъй тъй

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "бах Киро":

    ... и от русофилистията също
  • 22 Кака Гинка

    1 0 Отговор
    Снимката към статията, как върху еврознамето пада гръм, изглежда като лоша поличба за тъй наречения ЕС...
Новини по държави: