Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 23:59 2 493 5

Съдът наложи 40-годишни присъди на двамата братя, обвинени в убийството на журналистката Дафне Каруана Галисия

  • дафне каруана галисия-
  • малта-
  • журналистка-
  • йорген фенек

Каруана Галисия разследваше съмненията за корупция сред политическите и бизнес средите в Малта, която е финансово убежище в Средиземноморието

Съдът наложи 40-годишни присъди на двамата братя, обвинени в убийството на журналистката Дафне Каруана Галисия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съдът в Малта днес осъди двамата братя, обвинени в убийството на журналистката Дафне Каруана Галисия, на 40 години затвор за всеки от тях, след като се признаха за виновни, съобщи Асошиейтед прес.

Часове по-рано, в началото на процеса във Валета, 59-годишният Джордж Диджорджо и 57-годишният Алфред Диджорджо пледираха невинни.

Те бяха обвинени в поставянето на бомба, която взривила автомобила на Дафне Каруана Галисия, докато тя шофирала близо до дома си на 16 октомври 2017 г.

Каруана Галисия разследваше съмненията за корупция сред политическите и бизнес средите в Малта, която е финансово убежище в Средиземноморието. Тя редовно публикуваше в онлайн блога си корупционни обвинения.

Преди да бъде убита, журналистката е разполагала с голямо количество изтекли данни за проект за изграждането на електроцентрала. Обвинения са предявени и към видния малтийски бизнесмен Йорген Фенек като поръчител на покушението.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А за убийството на...

    17 7 Отговор
    ...младата журналистка Даря Дугина от спец-службите на Украйна-КОГА...?!?!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Еврокомунист

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "А за убийството на...":

    Укроминистърът кулеба призна пред Вован и Лексус и за убийството на Дугина и за Кримския мост, ама няма бг медия, която да го публикува.
  • 3 Историчар

    6 10 Отговор
    А за убийството на Ана Политковска на рождения ден на Путин, Борис Немцов и Литвиненнко кога? За терористичните актове в Русия с взривени три жилищни блока от ФСБ по заповед на Пухлер, с цел да започне втората чеченска война, кога?
  • 4 Миролюб Бенатов

    2 0 Отговор
    А у нас Гешев ходи във факултето и за убийство се дават по 5 години, половината условно !
  • 5 Последния Софиянец

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "А за убийството на...":

    Споко , скоро и дребното-плешиво-ботоксово диктаторче ще отиде при Дугина !