Отидете към основна версия

5 024 32

Гърция отново призова гражданите си: Напуснете незабавно Украйна!

  • украйна-
  • гърция-
  • киев-
  • русия-
  • война

Предупреждението идва, след като нова вълна руски въздушни удари засегна няколко локации в страната, включително ключова енергийна инфраструктура северно от Киев

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министерството на външните работи на Гърция отново призова днес гражданите на страната да избягват всякакви пътувания до Украйна, а онези от тях, които все още се намират в страната, да я напуснат незабавно, съобщи в. "Катимерини".

Предупреждението идва, след като нова вълна руски въздушни удари засегна няколко локации в страната, включително ключова енергийна инфраструктура северно от Киев.

"Тъй като ситуацията със сигурността в Украйна продължава да бъде променлива и нестабилна, министерството на външните работи напомня, че това, което беше посочено в съобщенията от 14 и 22 февруари 2022 г., остава валидно", заяви в прессъобщение министерството, визирайки предишните призиви към гръцките граждани да напуснат Украйна.

Министерството призовава гражданите да избягват каквито и да е пътувания на цялата територия на Украйна и препоръчва на гръцките граждани, които все още се намират там, веднага да съобщят данните си за контакт на гръцкото посолство в Киев, което продължава да работи с "минималния необходим персонал".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: