Отидете към основна версия

6 641 42

Башкирите не искат да умрат за Путин, идеите на руския свят са неразбираеми и за тях

  • бесарабски фронт-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • башкирия

Башкирските националисти създават въоръжено съпротивление

Снимка: БГНЕС/ EPA

“Това не е нашата война”: башкирските националисти създават въоръжено съпротивление. В републиката подпалват офисите на партиите на думата и службите за военните комисариати, мъжете бяха призовани да станат партизани и да се подготвят за битка.

Башкирска народна република: възниква движение за оттеглянето на Башкортостан от Руската федерация. Според един от лидерите на сепаратисткото движение Руслан Габасов те са против принудителната мобилизация и твърдят, че войната в Украйна не е тяхна война.

В протестите участва "Башкирският национален политически център". Присъединиха се и башкирските партизани, които се обявиха на фона на войната в Украйна.
Исканията са да се спре актът на "скрит етноцид на автохтонното население". Активистите призовават хората да изгарят военните комисариати, офисите на единна Русия и да се подготвят за борбата за самоопределение.

Башкирите не искат да умират за Путин, идеите на руския свят са неразбираеми и не са им близки. Хората не разбират защо, по дяволите, трябва да прекосяват половината свят, да убиват мирни украинци и самите те да умират. Протестът тепърва ще се разраства и е добре, целта му е самоопределение и независимост, това не е просто леко недоволство от управляващите, това е реална идея, която хората ще последват.

Източник: Сеятель ветра

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 86 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания