Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Октомври, 2022 14:23 14 039 104

Русия затяга примката около Украйна

  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • русия-
  • аец-
  • енергийна мрежа

Русия затяга енергийната примка около Украйна с още удари

Русия затяга примката около Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руски ракетни удари и обстрел на енергийната инфраструктура днес оставиха без ток още украински села, по-големи селища и части от два града, казаха украинските власти, цитирани от Асошиейтед прес. По този начин Москва допълнително е затегнала енергийната примка, с която оказва натиск срещу страната и заплашва милиони хора със страдания през зимата, отбелязва агенцията.

В обръщението си преди поредната нощ, през която бяха нанесени удари по електрически подстанции и друга инфраструктура, президентът Володимир Зеленски отново призова украинците да положат "много съзнателни" усилия да пестят ток. Обстрел прекъсна електроснабдяването и водоснабдяването в някои части на град Енергодар, кметът на града Дмитро Орлов. Южноукраинският град се намира до Запорожката АЕЦ, която е една от най-горещите точки на конфликт в продължаващата вече почти осем месеца инвазия.

Ракети са нанесли тежки поражения на енергийно съоръжение в региона на град Кривой Рог, съобщи управителят на областта. По негови думи е било прекъснато електроподаването на села и градове. Зеленски благодари на украинските войници, които са свалили ракети и дронове иранско производство, прицелени срещу обекти на енергийната инфраструктура. В своето вечерно видеообръщение той каза, че пестенето на електроенергия през пиковите часове ще помогне "на цялата страна". Президентът добави, че новопристигнала германска система за противовъздушна отбрана вече се представя добре срещу руските удари.

"Руският призив за помощ от Иран представлява признание от страна на Кремъл за неговия военен и политически банкрут", каза още Зеленски във своето видеообръщение, предаде ДПА. Русия в продължение на десетилетия е харчила милиарди за своя военнопромишлен комплекс, но сега ѝ се налага да разчита на "сравнително прости дронове и ракети" от Техеран, добави той. Ударите по Украйна с цели рояци от тези дронове може и да дадат на руснаците тактически надежди, но "това по никакъв начин няма да им помогне стратегически", заяви Зеленски.

През последните дни Руската армия все по-често използва дронове иранско производство от вида "Шахед-136" за нанасяне на удари по украинската енергийна система, но и по украински градове, посочва ДПА. Както Москва, така и Техеран отричат да са сключили сделка, свързана с дроновете. Според публикация във в. "Ню Йорк таймс" от вчера, в която са цитирани настоящи и бивши служители, запознати с информация от разузнаването, Иран е изпратил инструктори в анексирания от Русия Крим, които да обучават руснаци как да използват ирански дронове.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    157 18 Отговор
    Идва украинска зима.

    Коментиран от #103, #104

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Руската безаналогова армия

    35 154 Отговор
    опря до страни от третият свят!

    Коментиран от #14

  • 7 Коментар

    176 16 Отговор
    Не е вярно, тук в тая медия ни информират ежечасно, че Зеления е вече в Москва!!!

    Та кой лъже?!
  • 8 Уса

    171 11 Отговор
    Цяла Америка се надява тая пародия скоро да свърши и байдн да поеме към вечните ловни полета
  • 9 Обикновен

    174 11 Отговор
    Ааааа,не така.....няма да ме обърквате!!!
    Първо украйнците победиха руснаците поне няколко пъти, после си завзеха териториите обратно, междувременно на руснаците им свърши оръжието и боеприпасите и сега изведнъж Русия затягала примката :-)))
    Сега само остава да кажете, че Байдън като се ръкува с въздуха е имало някой там!

    Коментиран от #15, #29, #78

  • 10 ток им ток нема

    139 11 Отговор
    Укрите да ползват тока докато им , стига са слушали фейлетоните на зеленчука . Тоя ще ги върне сто години назад за да оправдае парите които получи от господарите . Още Юни месец беше в класацията на милиардерите .

    Коментиран от #95

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Русия скоро ще стъпче Окрайна,

    132 16 Отговор
    катп хлебарка.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Долче Густо

    132 11 Отговор

    До коментар #6 от "Руската безаналогова армия":

    А краварите до кой развит свят допряха / включително и развита България / за пари нафта и оръжие за Украйна ?

    Тая сутрин пак гледам 30 Украински цистерни край Петрол !!!

    Коментиран от #49

  • 15 Сатанаил

    90 5 Отговор

    До коментар #9 от "Обикновен":

    Байдън се ръкуваше с мене . Ха,ха,хаааааааааааааа Но аз съм невидим..................Само той ме вижда, защото сме съдружници.
  • 16 бай шивач

    98 10 Отговор
    Сега Българските шивашки предприятия ще шият ушанки за Украинците .
  • 17 Левски

    131 10 Отговор
    Още преди войната русия се разбра за военно сътрудничество срещу запада с Иран! Това което най-много ще заболи джендъ.рите от запад е че същото споразумение има и с Китай! Китай участва в тази война на страната на русия независимо че не го афишират! И това е разбираемо ако русия падне на колене Иран със следващите а след това и Китай! Всички разбраха че поотделно не могат да се справят с натовската мафия затова обединиха усилия без да го афишират!
  • 18 Спрете войната

    19 126 Отговор
    Не се страхувайте. Руската федерация не съществува вече, така че всякакви напъни на московските ченгета и техните заплахи изглеждат жалки и не на място. Херсон ще бъде върнат на Украйна до края на месеца. После следва Крим и окупираните земи. Очаквам Путин да бъде свален януари февруари до към май.

    Коментиран от #94

  • 19 един

    16 110 Отговор
    Запада не даде на Украйна далекобойни оръжия,да не би войната да се разраснела,и сега гледа как украинците страдат!Не може врага да ти срива икономика и инфракструктура и ти да се защитаваш само,това прилича на боксов мач в който който единия налага другия.Украинците са силни и това ще издържат,но не мисля че е честно от страна най-вече на САЩ!

    Коментиран от #22, #24, #26, #28

  • 20 Урюрвкос

    83 8 Отговор
    украинските мини продължават да плават в Черно море
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Те не са започнали

    71 3 Отговор

    До коментар #19 от "един":

    да я сриват .Имат интереси от запазването на инфраструктурата и железниците .Както и от тръбопроводите
    Всичкият титан за САЩ и Европа пътува от Русия . Не оперира руската авиация. Зависи от Запада дали ще започне .
  • 23 Тома Неверни

    41 5 Отговор

    До коментар #2 от "Тиква американска":

    Не е американска, а немска (ДВ). Макр, че то май е все тая.
  • 24 само питам

    96 8 Отговор

    До коментар #19 от "един":

    Като са силни украинците защо всекидневно просят пари и оръжие ? Защо сами не смазаха Русия както се канеха ? Нали щяха да маршируват на Червения площад ? До кога да ги чакаме ?

    Коментиран от #30, #31

  • 25 Рублата

    11 38 Отговор
    Купувам Волга. жигули. Москвич плащам в брой /рубли
  • 26 Тези далекобойните снаряди

    60 7 Отговор

    До коментар #19 от "един":

    се правят от руски титан. не е вярно че Украйна не разполагаше с далекобопйни оръжия. Прсото бяха инищожени. Както и броневата техника. Сега като им пратиш ПВО ,отново . Упражняват се. Трябва да се изследват западните образци какво могат , какво не могат . Явно слаба работа :)
  • 27 Хихихи..

    61 9 Отговор
    Души Вова,души.Укрите искаха да са водещите в Щатския план "Анаконда" ихууу...
  • 28 Вярно е че

    58 8 Отговор

    До коментар #19 от "един":

    украинците воюватт здраво и достойно . Дори руснаците ги хвалят . Все пак воюват руснаци срещу руснаци . Много е интересно когато в Украйна настане проруско Правителство как ще воюват срещу нас като се наложи . И все пак ВСу е загазило - липсва бронева, липсва . Това са последни напъни за печелене на време за доставки .

    Коментиран от #48

  • 29 всъщност

    79 9 Отговор

    До коментар #9 от "Обикновен":

    Укрофашагите и сащисаните не слушаха, когато им говори Путин, не слушаха Лавров, сега ще слушат тоя на снимката от статията дето има вид на касапин и може да те побият тръпки като му гледаш физиономията.........със сигурност Путин не е искал да го праща в Украйна, надявал се е че нещата ще приключат по-бързо и разумът ще надделее.........но след като ЗАПАДналите много упорито продължават да пращат оръжия, хора и пари за продължаване на войната, след като гръмнаха газопроводите и кримския мост явно на Путин му писна и реши вече да играе по-твърдо.........евроатлантическите говеда още нищо не са видяли, това дето им се случва сега е само началото, а когато се усетят че много яко са се прекарали вече ще е твърде късно да дават задна..........Русия, Китай, Иран и още куп други държави на които им е омръзнало от извращенията на световния терорист и антуража им от колониални "велики сили", които векове наред са избивали и ограбвали другите народи просто ще ликвидират ЗАПАДналия модел на съществуване, това е!

    Коментиран от #100

  • 30 Ха ха ха

    11 34 Отговор

    До коментар #24 от "само питам":

    Не ве проссията щеше да марширува в Киев....

    Коментиран от #53

  • 31 един

    6 65 Отговор

    До коментар #24 от "само питам":

    Какво има да чакаш?Или не ти е ясно че рано или късно Русия и без война ще се разпадне!Тая империя е създадена с кръв и жестокости и с кръв и жестокости ще си отиде!Наследи всичко от СССР загребено от бившите републики и соц.държави, взе ядреното оръжие на Украйна,и ти си тръгнал да ги сравняваш двете!И въпреки това,Русия скоро ще я загуби тази война,Украйна действа бавно но сигурно,при такова съотношение на силите не може да си позволи да играе ва банк!

    Коментиран от #37, #68

  • 32 Зеленски

    50 6 Отговор
    Генерал Армагедон направо ни разби!
  • 33 Сух

    60 5 Отговор
    До колкото се разбра дроновете не са ирански, произведени са в Русия. Иранска разработка да,но до там. Изглежда са доста прости е ефикасни щом има толкова рев..
  • 34 невярващ атлантик

    28 4 Отговор
    не може да е вярно..
  • 35 Такава е руската армия

    8 50 Отговор
    Командири терористи,наместо на бойното поле се сражават с инфраструктурата на противника.Да ви п...я на армията!

    Коментиран от #38, #41

  • 36 мдааа

    48 7 Отговор
    Ами Путин казва спец операция... вие не, война е, та война е... е сега започва лека полека и война и пак олеле... ама ако няма бел байряк ще има и по сериозно олеле!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 мър сула гн.ом слу чаен

    21 3 Отговор

    До коментар #35 от "Такава е руската армия":

    Удри куме, тая мачка не е наша!
  • 39 Първобитно общински строй

    7 28 Отговор
    Зорят се другарите..американците щяха да са изорали всичко за 2 седмици тия още не са превзели авдеевка
  • 40 Хаха

    49 5 Отговор
    Марииче да те светна защо с дронове започнаха от една страна са много по евтини от крилатите ракети и имат същата ефиктивност, от друга англосаксонците готвеха провокация с ядрени глави, а дробовете не могат да носят такива като ракетите.Та вова е хитар и пак ги изпревари краварите. А за осрайна дано обикновените хора като нас се осъзнаят, че са пушещо месо за натовските капацитети който управляват в момента атаките и нищо друго. Пример днес херсон пак жертви големи от тяхна страна защото слушат тъпите натовци
  • 41 Е да де

    54 6 Отговор

    До коментар #35 от "Такава е руската армия":

    Такива са руснаците, пазят населението бие само военни обекти.... ако беше по американски всичко щеше да е леж и лунен пейзаж като Ирак, Либия и т.н.

    Коментиран от #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 нннн

    35 2 Отговор
    Ама не може така! Влаковете трябва да возят натовско оръжие и наемници до фронта! Ами хилядите тонове БЪЛГАРСКИ боеприпаси украинците на гръб ли ще ги носят?
  • 44 Бесен- _Язовец

    49 3 Отговор
    Руснаците пробваха с добро и не стана, сега с лошо ще стане, явно трябва да играе тоягата за да се научат бандероците на уважение!
  • 45 Точно така да

    8 45 Отговор

    До коментар #41 от "Е да де":

    Кое население пазят бе кокош..тия дронове падат на абсолютно случаен принцип..просто го ползват за да прикриват ударите със калибър..пазели населението..нещо по умно не можа ли да измислиш

    Коментиран от #47, #52, #57

  • 46 ДжафДжаф

    40 4 Отговор
    През 1999-та първото нещо, което американците удариха в Сърбия беше именно енергийната инфраструктура. Така, че нищо ново под слънцето. Руснаците определено закъсняха, но пък те са доказали, че се учат добре по време на война.
  • 47 Окраин4е

    51 6 Отговор

    До коментар #45 от "Точно така да":

    Руснаците ако не пазеха населението нямаше до сега керемида здрава да е останала в Окрайна!

    Коментиран от #50, #51, #54

  • 48 Баууууу

    6 32 Отговор

    До коментар #28 от "Вярно е че":

    Украинците никога не са били руснаци, безпросветний!!

    Коментиран от #59

  • 49 Краварите ни крадът

    31 4 Отговор

    До коментар #14 от "Долче Густо":

    постоянно
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 второкласник

    4 18 Отговор

    До коментар #47 от "Окраин4е":

    Пак ли си избягал от училище?
  • 52 Е да де

    34 4 Отговор

    До коментар #45 от "Точно така да":

    Точно не е така... всичко си е точно по военни обекти... ако беше като янките щеше да има милиони жертви... в случая е възможно да има 1-2 жертви, както съобещават, все пак е военна спец акция не е театър...
  • 53 Бамзе

    36 5 Отговор

    До коментар #30 от "Ха ха ха":

    То май най голямата грешка на Русия в тая война е че не срина Киев до основи . До сега войната щеше да е свършила . То и западняците това очакваха и за това изтеглиха посолствата от Киев .

    Коментиран от #58

  • 54 онзи

    7 39 Отговор

    До коментар #47 от "Окраин4е":

    И затова ли стрелят с ракети по жилищни блокове. централи и цивилни обекти?!? Изчезвай дърт русофлясал!!

    Коментиран от #55

  • 55 Е за де

    33 2 Отговор

    До коментар #54 от "онзи":

    Точно не е така... всичко си е точно по военни обекти... ако беше като янките щеше да има милиони жертви... в случая е възможно да има 1-2 жертви, както съобещават, все пак е военна спец акция не е театър...
  • 56 Крали Марко

    16 1 Отговор
    И около НАТО!!!!, да не забравим.
  • 57 А бе келеш..

    32 3 Отговор

    До коментар #45 от "Точно така да":

    Дроновете на,,случаен,,принцип..разказаха играта на 1/3 от тецовете в бендерия,за да дойде по бързо ескимоската бендерска зима,а калибровките ще бъдат за гориво-смазочни матриали,за да има огънче да се сгреят.

    Коментиран от #63

  • 58 А бе кух

    9 21 Отговор

    До коментар #53 от "Бамзе":

    Кога и къде посолствата не са били изтегляни от държави, където се водят военни действия бре?!?

    Коментиран от #92

  • 59 Ми кви са

    24 2 Отговор

    До коментар #48 от "Баууууу":

    налседници на германите - нази :) Полски шмекери ви и Волжска България. Те и Македонците не са бе :)Иам едни олигархчета там дето искат да разполагат на територията и да ссе прикачат- предадат на Запада .

    Коментиран от #66

  • 60 Иванушка 🇷🇺

    4 32 Отговор
    Важното е груз 200 да върви към алкохолната джамахирия и путанита да е с кръвно 250 на 300 и пълен памперс под миндера у бункеро!

    Коментиран от #65

  • 61 Русия пази населението

    44 4 Отговор
    Ами представяте ли си ако в специалната операция вместо руснаци бяха американци, (а руснаците имат средства, но не искат) тогава Окрайна щеше за три дни да е лунен пейзаж както до сега тея миротворци нашите нови братя янки, употребяваха... ядpени бомби в Япония, БОВ Haпaлм(Naпалм) във Виетнам, обеднен ypан в Сърбия, Ирак, Либия и колко ли други хуманитарни ОМП и способи по целият свят, където са плъзнали!!!!
    На тоя фон руснаците пасти да ядат и са божи кравички ... и за това една от целите на руснаците е да пазят населението, иначе щеха да правят като янките лунен пеизаж!!!!

    Коментиран от #64, #71

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 А бе фатмак

    3 19 Отговор

    До коментар #57 от "А бе келеш..":

    Ти от кои епохи идваш?!?

    Коментиран от #69

  • 64 Пази грънци

    3 22 Отговор

    До коментар #61 от "Русия пази населението":

    ....както с Град и Солнцепек може да се пази.....
  • 65 Важното е..

    18 1 Отговор

    До коментар #60 от "Иванушка 🇷🇺":

    Че азовскио груз в мариупол,го има в гинес.
  • 66 Баууууу

    9 4 Отговор

    До коментар #59 от "Ми кви са":

    Ани ти още какъв си бре неукий?!?

    Коментиран от #72

  • 67 Абе

    2 36 Отговор

    До коментар #62 от "ПЛИТКО ВИЖДАЩ":

    Азовците се биха срещу 7 8 пъти по голям обградил ги враг.Бомбиха ги с бомби между 500 кг и 3 тона денонощно обстрелване с оръдия и РСЗО.Ребятата се изтеглиха стратегически от Лиман и оставиха 30 40 танка.Трай ,като не знаеш русофил с. Мотан

    Коментиран от #75

  • 68 тя така

    28 4 Отговор

    До коментар #31 от "един":

    се разпада .И като се разпадне какво ? Няма да има държави - само общности и насление. Те така и Наполеон и шведите и Вермахта я разпадаше все. Сега Ес я рапада. Ето , те са "фалирали " , "губят " войаната всеки ден . Премахват президента , безредици, г;ад , мордор, не могат без западни перални и тоалетни чинии , страшн работа. Сибир става китайски. Китай ще ги " удари: в гръб . В амок - там Мордор - режими , деспотизъм -тарни . разпаднаха се :)
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Я се скриий

    5 34 Отговор

    До коментар #61 от "Русия пази населението":

    Държавата ,която си избива от 500 г населението.Там има само Сибир ,каторга ,концлагери измислени от Сталин ,Гулаг и избиване на Царската си фамилия.Не ми разказвай за тая па. Плач.Кой е заличил Волжка България,кажи ми бе нали си българин.
  • 72 бе страшни сме бе

    13 1 Отговор

    До коментар #66 от "Баууууу":

    наследници на боговете. Та кива като нас няма . Като италианците и запдноервопейците - едно към едно . те в Украйна са само прабългари :) -синеоки :)
  • 73 Мистър тъп

    1 24 Отговор

    До коментар #70 от "Бесен- _Язовец":

    Ник има време първо Херсон после Крим.Имай търпение през това време си смени ника на РУСКА ТРЪБА
  • 74 Къв

    4 13 Отговор

    До коментар #69 от "А бе цървул..":

    Референдум бе ти още вярваш в дядо Коледа

    Коментиран от #77

  • 75 А бе смотан..

    24 0 Отговор

    До коментар #67 от "Абе":

    Глупости на таркалета..малко вакум и они/азовците/подадоо глави из под земята..и от мариупол започна азовско-магаданската приказка,от 5-6 хил..пристигнаа 1/3 от тях.
  • 76 Разбирач

    25 2 Отговор
    ТЦТЦ, как ще я затяга бре?! Че нали Зеленски освободи територии по-големи от цяла Украйна! Какви ги пишете, ще ви доклдвам на Мунчо П@си!
  • 77 Вярвам в референдумите..

    24 2 Отговор

    До коментар #74 от "Къв":

    Преди осем години почнаа чрез крим,имат опит що още е на братушките..а бендераците тогава плескаа и викаа,,сакаме,,бис,бис и таа годин номеро се повтори.
  • 78 Начо Крика

    25 1 Отговор

    До коментар #9 от "Обикновен":

    Да не забравяме, че Путин беше на няколко пъти смъртно болен......
  • 79 Те това е, двоен аршин

    22 1 Отговор
    Писъци срещу ирански дронове, хвала и слава за оръжие от ЕС и САЩ. И китаиците ще "узреят" но им пречат "реотаните" поради интерес печелбарство
  • 80 Ани

    31 4 Отговор
    Американците колко моста разрушиха в Сърбия? Защо Русия да направи това което те направиха в Сърбия? защо имаме толкова къса памет? Защо разбирачите,анализаторите забравят къде е била Втората световна война? Русия няма да отстъпи Крим и завзетите области, а Зеленски и компания да правят каквато искат медийна пропаганда и да налагат каквито искат санкции. ЕС като се хванаха на лъжата за ПАНДЕМИЯ сега ги чака голям ....... и ще се оправдават с войната в Украйна. Шоуто сега започва с либерлната им демокрация.

    Коментиран от #82, #83

  • 81 Граничар 74

    4 21 Отговор
    Тук умници колкото щеш си пишете кой крив кой прав, а дори някой и не знаят какво е това наречено война. Не знаят какво е казарма. някой пък освен комунистическа пропаганда не вярват в другата посока на запад.... Вярват че СССР мечтатели ще се върне Сталин на бял кон. А това че умират хора без да желаят да се бият срещу другите отсреща а са по заповед на пияни генерали. Това че хора като вас другари комунисти цял живот са събирали стотинки за да къпят панелка и сега болните амбиции на искуфял пингвин ги бомбандира не мислите а залагате като на футболен мач. Украйна : Русия -2:1. Кой колко превзел територия да се радвате на чужди мъки.....
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Като глупаци...

    5 33 Отговор

    До коментар #80 от "Ани":

    А дългата ти памет на комунист в Сърбия знаели колко села бяха изклани до крак в Косово,. Босна и Херцеговина. Май не знаеш как Милошевич плащаше на башибозуци дето Кадиров и ислямска държава от 2009 г колят и изнасилваха в украйнски провинци, пак не знаеш. Ма за пропагандния клип с живите руснаци убити от украйнски нацията знаеш другарю милиционер. Е как да е знаеш какво пише в руската пропаганда нали 70. Вече 80 годи ни това правят на територията на България.... Митрофанова знаеш ли че ти е губернатор на България пък после са по длъжност президент министър и след тях като матрйошки наредени парламента и министерства милиционери служещи на майкави Русия.......

    Коментиран от #87, #91

  • 84 Госあ

    12 6 Отговор
    Евала ! Да бомбат и язовирите !

    Коментиран от #86

  • 85 Иван

    14 7 Отговор
    Издигане на паметник на Степан Бандера в Тел Авив!
  • 86 Иван

    12 1 Отговор

    До коментар #84 от "Госあ":

    И синагогите.

    Коментиран от #88

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Госあ

    8 0 Отговор

    До коментар #86 от "Иван":

    Йес !
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Боже

    2 28 Отговор
    Какви страшни физиономии на хуманоиди.Джунглата е с по-приятни за гледане животинки.Ако се подредят снимките в едър план на Путин, Лавров, Шойгу,този Армагедон, Кадиров - гледката е ужасяваща.Тези решават съдбата на Украйна.

    Коментиран от #93

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 прост

    12 0 Отговор

    До коментар #58 от "А бе кух":

    Великобритания, Франция , Германия ,Сащ...... преместиха посолствата си още в началото на войната в Лвов.
    А други държави като България ги затвориха изобщо . 12.09.2022 Почти 7 месеца след избухването на войната в Украйна - България най-после възстанови работата на своето посолство в Киев.
  • 93 А кой да я решава , накос Зе ?

    13 1 Отговор

    До коментар #90 от "Боже":

    Кажи чадо мое ?
  • 94 Плевнелиев

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Спрете войната":

    Много си прав ! Аз също го очаквам...... колко ще чакаме???
  • 95 Кучето

    25 0 Отговор

    До коментар #10 от "ток им ток нема":

    Брат Зелето върна и нас 100 години! И остави Африка без жито Абе с една дума много народ го мрази от целия свят ! Само управниците на САЩ ЕС го защитават ама ще дойде и неговото ереме!?
  • 96 Голям праз

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти нали беше шахматист, я се опитай да видиш ендшпила? Май, играта е друга?
  • 97 Ван Дал

    7 4 Отговор
    Еди и същи новини доразвити от монентната ситуация в добавка. Русия губи войната, а Зеленски държи речи като фюрер пред тълпата. И така вече половин година.
  • 98 Идат

    9 0 Отговор
    Да се стяга нашия зверилник Там ще ги питам кон боб яде ли Ще им паднат вратоврьзките от страх
  • 99 Eдин

    7 0 Отговор
    " Според публикация във в. "Ню Йорк таймс" " Аха , от там ни казват каквото трябва да знаем!
  • 100 Русофоб Антисемит

    1 9 Отговор

    До коментар #29 от "всъщност":

    На господин Путин няма ли кой да му намекне, че наследниците на Сталин пък, отново, верни на своя болшевишки дълг, се опитват да "освобождават" народи, които няма нужда да бъдат "освобождавани"?
    И как така обявява военно положение, като няма война?
    И каква е разликата между "изпращането на диверсионни групи на руска територия" и изпращането на огромна диверсионна/терористична група на украинска територия? Казвам "диверсионна/терористична" тъй-като, от една страна няма официално обявена война, а от друга страна, военно формирование на една държава извършва военни действия на територия на друга, суверенна държава. Това как точно се дефинира? Не е ли тероризъм/диверсия?
  • 101 Aлфа Bълкът

    0 2 Отговор
    Чичо Фестър май ще се си сложи примката сам?
  • 102 смърфа

    6 0 Отговор
    Констатацията на №14 - ДОЛЧЕ ГУСТО за нафтата се потвърждава - вървят едни кервани цистерни за нататък. Въпрос - кой плаща това гориво , транспорта. Само това ли върви нататък или има и друго. Щото нейде пишат и за самолети....За чия сметка е всичко това?
  • 103 този който

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    И за тебе идва Зима....!.
  • 104 този който

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    И за Русия идва ЗИМА и тя ще е много сурова .!.
Новини по държави: