Отидете към основна версия

17 538 104

Германците разкритикуваха украинския премиер

  • германия-
  • украйна-
  • ръжие-
  • доставка

Защо "искат", не трябва ли да "просят"?

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Читателите на германското издание на Spiegel останаха недоволни от искането на украинския премиер Денис Шмигал за доставка на допълнителна противовъздушна отбрана на Киев.

„Вече се стигна до точката, в която Украйна изисква, изисква, изисква, изисква и т.н. и т.н., а Германия трябва да изпълни това! И правителството казва, че населението трябва да се подготви за загуба на благосъстояние! Отлично!“ оплака се Майкъл-tLriuRang.

"Този военен език все още ме преследва. Защо "искат", не трябва ли да "просят"?" попита OmaistdieBeste.

"Искания. Искането може да е уместно. От чисто социална гледна точка Украйна става все по-непривлекателна за мен по отношение на присъединяването към ЕС и това вече беше случаят с г-н Мелник. Типичен източноевропейски жаргон", Werner-KhXdsTMnR каза.

„Ще продължат да изискват, няма да свърши“, коментира читател.

"Г-н Шмигал, има ли други страни, от които изисквате военно оборудване и боеприпаси? Знаете ли дефиницията на думата "моля"?", пише AchimV6Gf4G.

„Може би украинските бойци биха могли да започнат да мислят как да намерят решение на проблема чрез преговори от тази объркваща ситуация. Постоянните искания и прахосването на милиони и милиарди не могат да бъдат решение на проблема“, обобщи Eberhard-0n6sa-UnR.

На фона на руската специална операция за защита на Донбас, САЩ и техните съюзници в НАТО продължават да доставят оръжие на Украйна. Президентът Джо Байдън подписа закона за ленд-лизинг, Вашингтон отпуска десетки милиарди долари на Киев. Москва многократно е подчертавала, че доставките на западна военна техника само удължават конфликта, а транспортирането на оръжия се превръща в законна цел за руската армия.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 189 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: