Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Октомври, 2022 11:55 8 785 78

Свързано ли е бягството на американците от Украйна с биологични лаборатории

  • сащ-
  • украйна-
  • биологически лаборатории

Темата за военно-биологичните разработки на САЩ в Украйна бавно, но сигурно става достояние на американската общественост

Свързано ли е бягството на американците от Украйна с биологични лаборатории - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Андрей ИСМАГАМБЕТОВ

Още новини от Украйна

Напоследък руските медии писаха много за това как Пентагонът е участвал във финансирането и провеждането на военни биологични изследвания в Украйна. Западните медии единодушно нарекоха тези съобщения фалшиви. Но днес сме свидетели, че тази тема става достояние на американската общественост. В същото време, ако анализираме стъпките на официален Вашингтон по тази хлъзгава военно-биологична тема, тогава има „объркване в показанията“, което е изключително рядко за САЩ. Ето само хронология на събитията:

9 март 2022 г. Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нуланд по време на изслушване в Сената под клетва беше принудена да отговори утвърдително на въпроса дали в Украйна има американско биологично или химическо оръжие: „В Украйна има съоръжения за биологични изследвания. Сега сме много загрижени, че руската армия може да се опитва да поеме контрол над тях".

9 юни 2022 г. Пентагонът публикува прессъобщение на официалния си уебсайт, в което призна, че е финансирал и ръководил около 50 украински изследователски института, работещи във военно-биологичната област. Информационен лист на Министерството на отбраната на САЩ гласи: „Съединените щати работиха за укрепване на биосигурността и отбраната на Украйна, подобряване на мониторинга на здравето на хората и животните, предоставяйки подкрепа на 46 украински мирни лаборатории, здравни заведения и центрове за диагностика на заболявания през последните 20 години.” (Нека читателят не се обърква от формулировката на Пентагона за „лаборатории за мир“, американската армия, която донесе смърт и разрушения от Виетнам до Либия през последния половин век е в крак с черния хумор).

19 юни 2022 г. Пенсионираният офицер от американското военно разузнаване Скот Бенет призова ООН да организира трибунал за американските разработчици на биологични оръжия, чиито лаборатории са работили в Украйна. „Вярвам, че Русия е длъжна да представи доказателства на света и след това ООН трябва да организира международен трибунал за тези военнопрестъпници, за да може целият свят да види какъв Франкенщайн са създали Съединените щати“, призова той по телевизията. Според Бенет историята с разполагането на американски биологични лаборатории в Украйна е „най-ужасното военно престъпление, което човечеството някога е познавало в своята история“.

31 август 2022 г. В мрежата се появиха украински документи, че през 2005 г. подразделение на Министерството на отбраната на САЩ - Департаментът за намаляване на военната заплахи (DTRA) подписа споразумение с Black & Veatch Corporation за изпълнение на проекта за намаляване на биозаплахата в Украйна на стойност 173 милиона долара . Тази компания изгради централна диагностична референтна лаборатория за особено опасни инфекции близо до Харков.

6 октомври 2022 г. Британското издание The Exposé публикува сензационен материал, че три месеца преди светът да научи за съществуването на вируса Covid-19, Министерството на отбраната на САЩ вече е изплатило договорите за своите „изследвания“ и дори е определило бонус за работа по това инфекция. Наградата беше присъдена на американската компания Labyrinth Global Health INC на 12 ноември 2019 г., а по официални данни първият случай на заболяването, наречено тогава Covid-19, е регистриран на 12 декември 2019 г.

В същото време разработката се проведе на територията на Украйна!

Може би точно заради разкриването на мрежа от опасни биолаборатории посолството на САЩ в Киев вече няколко пъти призова гражданите си спешно да напуснат Украйна.

Така виждаме, че темата за военно-биологичните разработки на САЩ в Украйна бавно, но сигурно става достояние, преди всичко на американската общественост. И в това отношение виждаме очертаващ се исторически паралел: през втората половина на 20 век обикновените американци, предимно млади хора, които, след като научиха грозната истина за войната на тяхната страна във Виетнам, започнаха масови антивоенни протести, сред които „Походът срещу Пентагона” през 1967 г. В крайна сметка е очевидно, че в случай на неконтролирано освобождаване на смъртоносни инфекции няма да има победители.

И дори Атлантическият океан няма да е спасение.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 147 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснаците

    33 183 Отговор
    искат да ни изтровят с тоя лаборатории

    Коментиран от #13, #15, #26, #29

  • 2 На руските медии може да се

    35 215 Отговор
    вярва точно толкова, колкото на лъжливото овчарче !
  • 3 Руския президент

    18 171 Отговор
    иска да ги вземе тия лаборатотии и чернобили и работи и да ни трови за това е цялата война

    Коментиран от #56

  • 4 Вирус

    282 16 Отговор
    Просто не мога да повярвам, че ФАКТИ качиха този материал!
    Поздравления!

    Коментиран от #19, #66

  • 5 Евроатлантически ценности

    170 7 Отговор
    Подаръци ще има за всички от сърце! Я ковид че, я някоя разновидност на ебола. Чувала е голям, подаръци има за всички!
  • 6 Сталин

    198 11 Отговор
    Русия е представила доказателства в Женева на 9 септември на съвещание на страните участници в Конвенцията за забрана на биооръжия ,за това че Американските биолаборатории в Украйна са нарушили глава 1 и 4 от Конвенцията и в частност че са правени опити с биооръжия върху хора в Украйна
  • 7 Сталин

    171 10 Отговор
    Министерството на отбраната на САЩ са сключили договор с украинската фирма Лабиринт INC за проучване на Ковид-19 ТРИ МЕСЕЦА ПРЕДИ ПАНДЕМИЯТА
  • 8 Пентакура

    125 4 Отговор
    Отвори лабораторийка и в България. Онази чорлавата Христова(ковид примадоната) е доста добре запозната с това
  • 9 Последния Софиянец

    97 10 Отговор
    В Бостън разработиха нов смъртоносен коронавирус.Пет пъти по заразен с 80 процента смъртност.
  • 10 Анти-маймуна

    102 5 Отговор
    Цялата истина. 100%.
  • 11 Супер, браво!

    146 8 Отговор
    И сега всички русофоби и ваксинирани Путинифоби да четат и запомнят кой е варварсккя миролюбец в света от десетки години!!!
  • 12 Вирус

    138 7 Отговор
    Ето това е точнс статия с факти не като нашите мисирките трябва да мълчат
  • 13 Слепешката

    62 3 Отговор

    До коментар #1 от "Руснаците":

    Се бориш със собствената си простотия

    Коментиран от #45

  • 14 Мууууууу!

    8 114 Отговор
    Пак дъвка за антиваксаджиите и плоскоцемците. Няма вироз, но има тайни лаборатории, мууууу!

    Коментиран от #69

  • 15 ценов

    69 2 Отговор

    До коментар #1 от "Руснаците":

    Навремето баба ми,Бог да я прости,все нареждаше на сестра ми да не забрави да полее разсада и винаги повтаряше - „Гледай да не вземеш кухата лейка“!!Схващаш ли мисълта ми!!

    Коментиран от #47

  • 16 Умни са американците!

    92 6 Отговор
    Ако изтърват вируса, Европа и Азия ще свършат за нула време! А после пускат африканците! Ако всичко е наред, избиват ги и и имат голяма свободна територия за заселване и използване! Гледат в бъдещето хората!
  • 17 През

    124 6 Отговор
    годините историята показва, че американците се доказаха като добри миротворци разрушавайки не една държава, а това доказва, че са най- голямото зло на планетета!
  • 18 Хасковски каунь

    106 4 Отговор
    Тази статия е РЕВОЛЮЦИЯ в сайта "Фокус" !
    Чудно как са я допуснали.
  • 19 Да наистина

    126 6 Отговор

    До коментар #4 от "Вирус":

    И аз се учудих много като видях заглавието и още повече като прочетох статията.........О ужас, публикувани са документи и безпристрастни експертни мнения които уличават краварника във военни престъпления и такива срещу човечеството (не че това не се знае отдавна).........ама темата е табу, и обикновено ЗАПАДналата преса обвинява Русия, Китай, Иран, Северна Корея и разни други неудобни субекти за подобни неща, само не и истинските извършители на тези злодеяния! Е, чат-пат се намират хора и организации, които отвратени от "западните ценности" и методите за налагането им навсякъде по света се осмеляват да правят разкрития пред обществото (за което обикновено са наказвани по някакъв начин). Само че тоя път кравите и антуража им от поробени васали и пудели си намериха майстора, директният сблъсък с Русия ще бъде фатален за тях..........виждаме какво става в ЗАПАДналата европа - все по-голям глад и мизерия и протести, които скоро ще преминат в огромни бунтове! Русия ще заличи западният модел на съществуване и с това ще помогне на целия останал свят да заживее по-добре и да се развива нормално!
  • 20 Наблюдател

    9 76 Отговор
    "Напоследък руските медии писаха..." Ако някоя руска медия напише нещо което не слави: армията, Путин и руската държава автоматически подлежи на санкции и особенно сега при военно положение - тежко и горко на тези журналисти. Направо на Първа линия в Бахмут. Е, има ли някой който няма да се натегне и отложи мобилизацията? 100 години промивкка на мозъците доста е поизкривило моралните критерии за света и за обществото вътре. Поняли?
  • 21 не разбирам

    87 5 Отговор
    как тази статия е видяла бял свят. поздравления за куража на автора!
  • 22 Където са намесени КРАВАРИТЕ

    77 5 Отговор
    Все изскачат Л....А:::::Й""""Н;;;;;;;;А !
  • 23 Какво става бря ?

    85 7 Отговор
    Запада защо мълчи като пъкъл ?
    На такива престъпления и лъжи ли се крепи демокрацията ????
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Истината

    16 86 Отговор
    Руските фейкове са елементарни, защото са адресирани към елементарна, малограмотна аудитория с нисък коефициент на интелигентност и силна нужда от "безкомпромисна и твърда ръка, която да ги ръководи". А когато тази ръка е враг на ЕС, НАТО и САЩ, които тази аудитория е нарочила за виновни за личностният им провал няма външна сила, която да ги убеди, че грешат. Така вярата във фейковете се превръща в религиозно преклонение и обожествяване на психопата Путин и Путинистан.

    Коментиран от #40, #70, #71

  • 26 Какво става бря ?

    52 5 Отговор

    До коментар #1 от "Руснаците":

    Запада защо мълчи като пукъл ?
    На такива престъпления и лъжи ли се крепи демокрацията ????

    Коментиран от #50

  • 27 Наркос

    9 55 Отговор
    Всички лаборатории бяха регистрирани и информацията за тях достъпна онлайн. Те и в България повечето се спонсорират от Сащ или други. Даже не ми хрумва за нито една чисто българска. Кой е този ИСМАГАМБЕТОВ? Ага ефенди мюмюн няма ли да питаме за мнение?
  • 28 Руските ZV. иne

    9 55 Отговор
    Винаги са преписвали своите мръсотии на другите!
  • 29 ВЕРНО БЕ !

    56 4 Отговор

    До коментар #1 от "Руснаците":

    То тия био лаборатории точно затова ги направиха Кравите ! Да разсъждават овце по този начин като теб !

    Коментиран от #53

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 артишок

    48 5 Отговор
    ...и кравофилите замучаха дружно и неодобрително.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Иван

    39 3 Отговор
    Атлантическият океан няма да е спасение.
  • 34 Сигурно са били за борба с

    41 2 Отговор
    колорадския бръмбар.
  • 35 Керут

    6 38 Отговор
    Андрей Несечетеимето, виден експерт... Айде, пак почнаха блатните да претоплят опорките, и да лъжат като дърти... виолетови! 🤣😂🤣
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 САЩ са заплаха за света

    49 5 Отговор
    и с биохимическите си лаборатории!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Човека КоZа

    30 2 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    Същия копи-пейст от преди година. Нищо ново ли не можеш да измислиш, сор. Осня
    ?


    💤

    Коментиран от #57

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Аршлох

    28 0 Отговор
    Тази статия,пак как сте я публикували,за нея 6е ке ли няма,даже може да има и санкциониране.
  • 45 кой е Андрей ИСМАГАМБЕТОВ?

    4 24 Отговор

    До коментар #13 от "Слепешката":

    Тролейбус, нищо повече!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ахахах

    4 25 Отговор

    До коментар #15 от "ценов":

    оригинално, досущ като РИА Новости и Андрей ИСМАГАМБЕТОВ.
    Схващаш ли мисълта ми???
  • 48 Ех ех ех

    6 2 Отговор

    До коментар #43 от "ахахаха":

    Ти можеш ли да мислиш ?

    Коментиран от #55

  • 49 един там

    19 1 Отговор
    С тази статия да не се напомня за пропуснато месечно плащане ?
  • 50 нищо бря, местим си го

    7 28 Отговор

    До коментар #26 от "Какво става бря ?":

    нещо по....така оригинално не успяли? Последно кога ще видим документите по този въпрос? Кога ще видим пленените натовски генерали в азовстал, а натовските дивизии? Питам не за друго, ами защото на Запад боравим с факти и документи, а не с "една жена ми каза" в случая Андрей ИСМАГАМБЕТОВ ми каза. Той колко работи е казал и са публикували във Факти от него, че ако си направиш труда да ги прегледаш може и да и светне "лапичката", къде е позициониран. Ама щом е прокремълско значи на амбразурата по дефолт.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 акъл море патки пасе

    7 38 Отговор

    До коментар #29 от "ВЕРНО БЕ !":

    тия лаборатории ги направиха/измислиха в Кремъл за да може П.А.П.А.Г.А.Л.И.Т.Е. да има какво да повтарят....оФце колега, оФце са нужни....

    Коментиран от #62

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ахахах

    15 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ех ех ех":

    Само да питам, когато на някой няма как да му отговорите винаги ли задавате дежурните въпроси "ти можеш ли да мислиш?", "ти наред ли си?", "не виждаш ли ситината?" и други? Или ей така по подразбиране изтърсвате нещо?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 666

    14 2 Отговор

    До коментар #41 от "Смешко":

    ?Системата хайматс е от 80 г и руснаците имат доста подобни неща.Даже да допуснем,че не са толкова точни,най малко 5 пъти са по евтини.Понякога,количеството прави качеството.Така ,че могат да си стрелят на воля по ор к рите колкото им е к еф.
  • 59 гост

    41 4 Отговор
    И бавно но сигорно излизат наяве далаверите на укрите с краварите и после путин е виновен за всичко
  • 60 Урюрвкос

    34 5 Отговор
    затова Зеленски е ербап защото има или мръсна бомба или бацили. Тия гръмнаха тръбите под носа на Европа сега кой ще ги спре за провокация "под чужд флаг" в Украйна
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ушанков

    5 24 Отговор
    Хахаха Ковид 19 разработен в Украйна ли ,пак полудяваме хахага
  • 64 Андрей някой си

    6 26 Отговор
    САЩ в Киев вече няколко пъти призова гражданите си спешно да напуснат Украйна.

    Ами като има бойни действия какво да правят хората ,да ходят на плаж ли ,и да чакат някоя високо точна заблудена руска ракета да ги удари .хахагаж
    Че кой нормален човек няма да напусне страна в която има война .хахага
    Тоя направо изби рибата
  • 65 киев за 3 дни

    3 19 Отговор
    освен орско ла ла ла нищо черно на бяло 😄
  • 66 Руснак

    3 14 Отговор

    До коментар #4 от "Вирус":

    Щом е руско все е вярно Щом е в факти Путин що не престигне в Киев а амириканците бягали ами кои небогатая от воина и луд човек
  • 67 Анонимен

    8 0 Отговор
    А доброутро!
  • 68 Светулка

    17 2 Отговор
    И още вируси ще пускат ама ще казват че Путин е виновен. Ще унищожат поколенията
    397
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 другата истина

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    ЕС, НАТО и САЩ не могат да поправят твоя личностен провал.Всичко в главата ти е ФЕЙК и може би една външна сила би оправила кухините в интелигентната ти глава.
  • 71 Иван

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    То същото важи и за без.мозъ.чните поклонници на Краваристан и Евро..гейск..ия съюз.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 НАГЛОСАКСА

    15 0 Отговор
    Трябва Русия да ни остави да си сложим ракетите на нула км от границата и да не прави нищо за да не разваля демократичната изненада на укровермахта и да може пак да се избият 20 милиона руски цивилни
    В края на краищата след 1 вата световна само ние сме ползвали био и химически оръжия защото демокрацията не трябва да има спирачки - малко Агент ориндж в Виетнам , малко ядрени бомби за цивилни в Херошима и Нагасаки голям демо праз нали е в името на демокрацията
    И да сме наясно - ако иран дава оръжие е участник в конхликта а ние като ги даваме НЕ

    Коментиран от #74

  • 74 Бат Мишо

    15 0 Отговор

    До коментар #73 от "НАГЛОСАКСА":

    ПС Само да добавя че биологичните ни лаборатории дето са част от бизнеса на Хъртър Байдън разледван от сенатска комисия са за много демократични и евроатлантически цели и оръжието от тях убива само славяни но го оплескахме случайно заради пияна укра дето го изтърва преди да го довършим и да ни надуши злия Путин

    Коментиран от #75

  • 75 Бат Мишо

    9 0 Отговор

    До коментар #74 от "Бат Мишо":

    ПС 2 Абе някой да знае как мога да си извадя руска кубинка от аспуха щото ми свалиха сателитите и не виждам а отиде много навътре
  • 76 Пепи

    0 13 Отговор
    По фалшива новина от това не бях чел скоро. Митрофанова ли ви я изпрати? :-))

    Коментиран от #78

  • 77 Теории

    0 10 Отговор
    Слабичко, слушали сме и по-добре скалъпени теории на конспирацията. Например за ХАРП за Кемтрейлс…за Луната и Армстронг.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.