Отидете към основна версия

6 613 91

Пикиращата руска авиация в блясъка на собствените си експлозии

  • бесарабски фронт-
  • русия-
  • самолети-
  • украйна-
  • война-
  • авиация-
  • руска техника-
  • ейск-
  • владимир путин-
  • александър коваленко-
  • изтребител

Всеки руски самолет е потенциален убиец на своите пътници и пилоти

Снимка: БГНЕС/ EPA

Пикиращата руска авиация в блясъка на собствените им експлозии
©️АЛЕКСАНДЪР КОВАЛЕНКО

На 23 октомври в Иркутск се разби изтребител Су-30СМ, който излетя от завода за тестов полет. По предварителни версии в самолета е отказала системата за подаване на кислород към пилотите или се е разхерметизирала кабината.

Във всеки случай остава фактът, че руски боен самолет, вторият за по-малко от седмица, се разбива и пада върху руски жилищни сгради. Нека ви напомня, че предишният случай беше на 17 октомври, когато фронтов бомбардировач Су-34 с пълен боекомплект падна върху жилищна сграда. По принцип няма нищо ново и изненадващо в това, което се случва в Русия, с нейната авиация – това беше предвидимо. И аз предупредих за това преди няколко години, много преди пълномащабното нахлуване в Украйна на 24 февруари 2022 г.

Факт е, че през последните няколко години, като се започне с руската хибридна инвазия в Украйна през 2014 г., отбелязах, че санкциите имат ускорен ефект върху деградацията на техническите и технологичните възможности на техния военно-промишлен комплекс. И сега можем да наблюдаваме как той се превръща от комплекс, способен да създава нови оръжия и техника, в мащабна ремонтна база с мащабите на страната.
Наистина, руският военно-промишлен комплекс сега е по-скоро ремонт, а не създаване на ново, надеждно оборудване или модернизация, също с намек за качество. Сега в руските отрасли на военно-промишления комплекс няма технически контрол и контрол на качеството. Има необходимост само за фронтът да се произвежда продукти възможно най-бързо и да ги изпращат в зоната на бойните действия. Но и това – да произвеждат много, според нуждите на фронта, не могат. И това, което се произвежда във формат 24/7, не се поддава на технически контрол и... резултатът е очевиден.

В продължение на десетилетия, дори свръхпечалби от износа на газ и нефт, когато баснословни суми започнаха да се насочват към военно-промишления комплекс, Русия не беше в състояние да осигури отбранителната си индустрия технически и технологично. И затова до 2022 г. на същия руски Су-30СМ, произведен от Иркутския авиационен завод на ПАО “Корпорация Иркут”, изтребителите бяха оборудвани с френски индикатори на фона на предното стъкло (ILS) Thales HUD 3022, произведено от Thales Group, Френски едноосни лазерни жироскопи на "SAGEM Defense Securite", многофункционални пълноцветни течнокристални дисплеи Thales SMD55S и друга техника.

Сега какво? А сега дори не могат да гарантират качеството на произвежданите основни продукти. Отделно, заслужава да се отбележи, че след началото на пълномащабно нахлуване в Украйна, руската авиация е под натиск да се използва много повече, отколкото преди 24 февруари. От своя страна, това ниво на натоварване е приемливо, ако говорим за оборудване, което преди това е било редовно подложено на висококачествена поддръжка и ремонт. Но дали е било това в руските, така наречени, ВКС? Разбира се, че не! И затова виждаме как Су-34, излитащ на бойна мисия, с пълен товар, се гмурка в жилищна сграда. Виждаме как Су-30СМ при изпитателен полет демонстрира техническата си неизправност и убива собствените си пилоти.

Веднъж писах, че руският перспективен Ил-114 е самолет, който някой ден ще убие собствените си пилоти. Смешно е, но с течение на времето точно това се случи. Сега заявявам с пълна отговорност, че всеки руски самолет, независимо дали е граждански или военен, но така или иначе е потенциален убиец на своите пътници и пилоти.

Източник: Информационное сопротивление

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 68 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания