Отидете към основна версия

1 891 35

Назначените от Русия власти на Херсон опровергаха новината, че се въвежда комендантски час в града

  • херсон-
  • русия-
  • украйна

Напоследък украинските сили се приближиха до Херсон, който е административен център на областта - стратегически важен регион, граничещ с анексирания от Москва Кримски полуостров и контролиран от Русия от началните дни на нахлуването й в Украйна през февруари

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съобщение за въвеждане на денонощен комендантски час в контролирания от Русия украински град Херсон, бе опровергано малко след това от окупационните руски власти в града, предаде Франс прес.

Първоначално назначеният от Москва за заместник-губернатор на Херсонска област Кирил Стремоусов, цитиран от Ройтерс и ТАСС, съобщи за въвеждането на комендантския денонощен час с цел защита на града от, както той каза, терористични нападения. Във видеообръщение Стремоусов отправи призиви за евакуиране на цивилните от Херсон. По думите му задачата на властите е да спасят живота на колкото се може повече хора. Стремоусов заяви още, че колони украинска техника са били забелязани в райони по фронтовата линия и че е възможно нападение. Според него Украйна може да извърши терористични актове и провокации в Херсон.

Няколко минути по-късно обаче това видеообръщение на Стремоусов бе заменено със сходно, но редактирано, в което вече не ставаше дума изобщо за комендантски час. Причините за тази промяна не бяха съобщени, посочва Франс прес.

След това Стремоусов публикува и трето видео, в което поясни, че няма никакви ограничения за жителите на Херсон въпреки напредъка на украинските сили в областта. В третото видео Стремоусов отново призова колкото се може повече жители да напуснат града.

Напоследък украинските сили се приближиха до Херсон, който е административен център на Херсонска област - стратегически важен регион, граничещ с анексирания от Москва Кримски полуостров и контролиран от Русия от началните дни на нахлуването ѝ в Украйна през февруари, отбелязва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: