Отидете към основна версия

7 703 63

Това е позволено само за аматьори или глупаци

  • бесарабски фронт-
  • оон-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • неонацисти-
  • василий небензя-
  • военни престъпления

С кого воюва руската армия в Украйна?

Постоянният представител на русия в Общото събрание на ООН Небензя след изявлението за „бойните комари“ отново се отличи, като гласува за... осъждане на руската агресия в Украйна.

Веднага уточняваме, че именно Русия внесе резолюция за осъждане от Генералната асамблея на ООН на неонацизъм, като подготви документ за разглеждане от такъв висок орган. Въпросът беше проучен и подложен на гласуване.

По време на дебата Общото събрание преразгледа една от точките, направи поправка, издавайки следната формулировка: „Общото събрание на ООН отбелязва със загриженост опитите на Русия да оправдае териториалната си агресия срещу Украйна с предполагаеми основания за изкореняване на неонацизма и подчертава, че използването на термина „неонацизъм“, с цел да се оправдае териториалната агресия, сериозно подкопава истинските усилия за противодействие на неонацизма“.

По време на гласуването руският постоянен представител се съгласи с тази интерпретация и... натисна „зеления“ бутон, както каза за това Сергей Кислица, постоянния представител на Украйна в ООН. Така се случи, че дипломат от такова ниво, говорейки от името на Кремъл, призна липсата на неонацизъм в Украйна и се съгласи, че специалната операция не е нищо повече от териториална агресия. Всичко е ясно и ясно без коментари.

Мнозина смятат, че това е резултат от махмурлук след дълго пиянство или последствията от ухапване от "боен комар", обучен от Украйна специално да се насочва към плешивата глава на руския пратеник. Повечето дипломати обаче са на мнение, че това е резултат от дипломатически непрофесионализъм: само дилетанти или глупаци могат да злепоставят държавата си по този начин.

Сега политолози и експерти си задават въпроса: ако в Украйна няма неонацизъм, защо тогава Москва нахлу натам и с кого воюва?

Източник: Pravda Gerashchenko

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 94 гласа.

Свързани новини