Отидете към основна версия

14 667 121

Руснаците екзекутираха свой войник по ужасяващ начин, вижте защо

  • руска армия-
  • евгений нужин-
  • война-
  • тухла-
  • руски войник-
  • вагнер-
  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • интервю

Той даде интервю пред украински журналисти, в което заяви, че ненавижда Путин

На 12 ноември вечерта Телеграм каналът "Сива зона", който е свързан с ЧВК "Вагнер", публикува видеоклип, за който се твърди, че показва убийството на бившия затворник Евгений Нужин, който е бил вербуван за войната в Украйна от затворническа колония, в която е излежавал присъда за убийство, предаде OffNews.

По време на плена си в Украйна Нужин даде интервю пред украински журналисти, в които заяви, че ненавижда Путин, че е дошъл в Украйна да се предаде веднага и че е готов да се бие на страната на Киев. Видеото с убийството на затворника е кошмарно. На кадрите се вижда как главата на Нужин е опряна в тухла и как "вагнеровец" го удря в нея с огромен чук. Самата публикацията "Сива зона" е представена като "наказание за предател". В секундите преди екзекуцията Нужин разказва, че на 11 ноември се е разхождал по улиците на Киев, когато е получил удар по главата и е изпаднал в безсъзнание. След това се оказал в подземието където му било обяснено, че ще го съдят. В този момент човек с военна униформа го убива.

Изпълняването на смъртна присъда за предателство чрез смачкване на главата е практика, която е известна в средите на "вагнеровците" още от периода, в който действаха в Сирия. Записът бе коментиран и от самия Евгений Пригожин, основателят на ЧВК "Вагнер". Готвача на Путин нарече видеото "прекрасна режисьорска работа". "Това шоу показва, че (Нужин) не е намерил щастие в Украйна, а се е срещнал с недобри, но справедливи хора", заяви бизнесменът, прехвърляйки вината за убийството на властите в Киев. Предполага се, че Нужин е върнат на руските сили в резултат на размяна на пленници на 11 ноември. Тогава Украйна съобщи за връщането на 45 военнослужещи като в обмена са били включени и пленени "вагнеровци".

Смъртта на Евгений Нужин не е официално потвърдена. Правоохранителните и разследващите органи не са коментирали съобщенията за евентуално убийство на руския гражданин, съобщава руският опозиционен сайт Медуза. Интервюто на Евгений Нужин по времето когато бе в украински плен бе публикувано на 4 септември. След това "Важни истории" потвърди, че мъжът от видеото е бивш затворник от наказателна колония № 3 в Рязанска област. Нужин разказа, че е осъден на 24 години, след като през 1999 г. е убил човек. После получил още четири години за опит за бягство. Според Нужин бизнесменът Евгений Пригожин е ходил до тяхната колония през лятото, за да набира затворници за войната в Украйна. Фактът, че ЧВК "Вагнер" набира излежаващи присъди за войната в Украйна стана известен през лятото. Според многобройни сведения основателят на частната армия Евгений Пригожин лично е вербувал затворници. Това се доказва и от видеа, в които той не само обещава на участниците във войната помилване и възнаграждение, но и предупреждава за разстрел в случай на дезертьорство. Ето и едно от видео интервютата на Нужин, заради които ЧВК Вагнер го наказа със смърт.

Новината беше потвърдена и от "Бесарабски фронт". Вижте какво написаха те:

Източник от частната военна компания „Вагнер“ изпрати ужасяващи кадри от бруталната извънсъдебна екзекуция на осъдения Евгений Нужин. Този затворник от наказателната колония със строг режим е вербуван като наемник от Евгений Пригожин и изпратен в Украйна, където почти веднага попада в плен. Малко по-късно той дава интервю (над 8 милиона гледания), изказва се срещу Путин и заявява, че е решил да се бие на страната на Украйна. Според източниците, Нужин попада в ръцете на руските военни (заловен или разменен), предаден е на т.нар. „Служба за сигурност на частната военна компания“, чиито служители – палачи и надзиратели, убиват с ковашки чук този човек като отмъщение за неговите критики срещу Путин и преминаването му на страната на Украйна. Видеото доказва правотата на основателя на Gulagu net Владимир Осечкин, че руските специални служби и „Вагнер“ изпълняват извънсъдебни присъди и убиват затворници, които отказват да воюват на страната на Русия и се опитват да преминат на страната на Украйна. Путин и Пригожин трябва да бъдат изправени пред трибунал!

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 80 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания