Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Ноември, 2022 11:33 5 362 49

Срещата, на която Путин не посмя да отиде

  • владимир путин-
  • г-20-
  • русия-
  • великобритания-
  • война-
  • украйна-
  • индонезия

Путин дори не се опитва да обясни действията си, въпреки че е отговорен за толкова много кръвопролития

Срещата, на която Путин не посмя да отиде - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кризата, предизвикана от войната в Украйна, ще бъде сред водещите теми на срещата на върха на лидерите на страните от Г-20, макар и да не присъства в дневния ред на форума в Бали, става видно от изявления на редица политици. Вестник „Телеграф“ посочва, че британският премиер Риши Сунак определя Русия като „държава отцепник“ и отправя критики към Владимир Путин, затова че няма да присъства на висшия форум, пише БТА.

За Сунак неявяването на руския президент на срещата на върха означава, че той дори не се опитва да обясни действията си, въпреки че е „отговорен за толкова много кръвопролития в Украйна“. „Телеграф“ допълва, че форумът в Бали е първата среща на британския премиер с руски официални лица след нахлуването в Украйна през февруари. Вместо Путин Русия ще бъде представена от външния министър Сергей Лавров. Изданието посочва, че Сунак ще използва първата пленарна сесия на срещата, за да конфронтира Лавров за „незаконната“ инвазия на Русия. Той също така ще представи на Г-20 и икономически план за действие от пет точки, който ще включва намаляване на зависимостта от руския петрол и газ. В статия за „Телеграф“ британският премиер изложи твърдата си позиция спрямо Кремъл. Сунак написа: “Няма да позволим икономическото ни бъдеще да бъде заложник на действията на една отцепническа страна - както и нашите съюзници."

Още новини от Украйна

В. „Индипендънт“ също се спира на плана на Сунак и посочва, че идеята за намаляване на зависимостта от руски енергийни източници е свързана с увеличаване и ускоряване на инвестициите във възобновяеми източници на енергия.

Ройтерс също отбелязва, че обстоятелствата, при които утре ще започне срещата на Г-20, са много по-различни от тези, които домакинът Индонезия си представяше, когато започна да планира срещата на върха миналата година, тъй като присъствието на войната на Русия в Украйна в дневния ред ще е твърде видимо дори в отсъствието на руския лидер. Плановете на Индонезия от декември миналата година бяха форумът да се съсредоточи върху възстановяването от пандемията от коронавирус и засилване подкрепата за развиващите се страни. Само че нахлуването на Русия в Украйна през февруари обърка подготовката на Индонезия за срещата на върха.

От страниците на вестник „Вашингтон пост“ не звучи оптимизъм за ефективността на предстоящата среща на лидерите на Г-20. Изданието пише, че в Бали ще се срещнат двадесет от най-влиятелните мъже и жени в света в момент, когато налице е отслабваща с всеки изминат ден световна икономика, изправени пред надвиснала дългова криза развиващи се страни дългова криза, а в Европа бушува война. Но изданието предвижда, че се очаква „срещата на върха на лидерите на Групата на 20-те да направи много малко за всичко това“.

Противно на ограниченото руско представяне на срещата на върха в Бали, на срещата КОП27 в Шарм ел Шейх руското присъствие е значително. В. „Гардиън“ обръща внимание на факта, че сред лобистите, които присъстват на КОП27, са руски олигарси и ръководители от множество компании под международни санкции. Сред членовете на руската делегация на ключовите преговори за климата са милиардерът и бивш алуминиев магнат Олег Дерипаска и милиардерът Андрей Мелниченко, основател и бивш член на борда на базираната в Швейцария компания за торове "ЮроКем Груп", към когото са насочени индивидуални санкции от Европейския съюз; Мелниченко оспори санкциите, като ги нарече „абсурдни и безсмислени“.

Газовият гигант „Газпром“ изпрати шестима делегати на преговорите, заедно с управляващия директор на "Сбербанк". И двете са под санкции на САЩ и ЕС. Присъстват и представители на петролната компания „Лукойл“, минната компания „Северстал“ и Магнитогорския завод за желязо и стомана, всички от които са под санкции на САЩ. Петролната и газова компания „Татнефт“, която в момента е санкционирана от ЕС, изпрати трима лобисти на преговорите за климата. Руската делегация включва металургичните компании „Северстал“ и НЛМК, които са част от индустрия, която е подложена на санкции от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    27 40 Отговор
    На срещата ще признаят руснаците за терористи номер едно в света.

    Коментиран от #5

  • 2 Шака Zулу

    51 26 Отговор
    ПРОСТО НЕ МУ СЕ СЛУШАТ ЗАПАДНИТЕ ГЛУПОСТИ.С АЗИАТЦИТЕ ТОЙ СЕ Е РАЗБРАЛ.

    Коментиран от #23, #27, #39

  • 3 Хихихи..

    32 14 Отговор
    Сигурно старият Жо с памперс-гащите му е взел страха..

    Коментиран от #13, #17

  • 4 Хахаха

    42 12 Отговор
    Е нормално е да не отиде нали все пак е мъртъв за шести път! Вече го сваляха от власт поне четири пъти да не говорим че русия фалира поне три пъти досега!
  • 5 Хихихи..

    17 10 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    И кат ги "признаят" че кво?

    Коментиран от #7

  • 6 ТОТОТО

    18 25 Отговор
    На всяко зло иде края... Ина тези убавци тоже но ме е яд че развалиха името и уважението към една по принцип добра и хубава държава с добри и търпеливи хора като Русия и скоро за тях по света ще се носят само лоши неща и всичко това почна от 1917г. а от 24.02.22г хептен ..! А уж бяха за МИР и ХЛЕБЪ а всъщност ... продължават с интригите си че и войната не спират че и за жертвите не им пука а това е непростимо от всяка гледна точка..! Дано до коледа им светне мозъка но за жалост се съмнявам тъй като това не са онези благородници от едно време а долни и гадни хорица от простолюдието които щом видят власт и пари виждаме какво правят че и у нас само че за сега само по пътищата и т.н. Богъ да пази БЪЛГАРИЯ!!!
  • 7 Русофил

    3 12 Отговор

    До коментар #5 от "Хихихи..":

    Ще тръгнат да ни освобождават.

    Коментиран от #19

  • 8 Франко

    5 16 Отговор
    Ами как да отиде като е в кендзис,Медведа му е брулил афъската до засиняване???!!!
  • 9 Тъпотия

    34 10 Отговор
    Довчера говореха как да изолират Путин, а днес търсят диалог с него? Явно Путин ги е отцепил от преговори и сега ще се говорят сами, като лудите и ще продълбат да си плащат ...Това си е автосанкция
  • 10 Бай ти Ганьо

    29 9 Отговор
    Първо на първо тези там са му под нивото за да си губи времето с тях! Второ нали тази седмица за пореден път ще го свалят от власт след като вече няколко пъти го сваля кой ли не.....!
  • 11 Дидо

    11 30 Отговор
    Страх го е джуджака че може да го напръскат с Райт против плъхове,страх лозе пази !!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Амиии

    22 5 Отговор

    До коментар #3 от "Хихихи..":

    А бай Издън там ли ще е?

    Коментиран от #21

  • 14 Шопо

    11 23 Отговор
    Путин е страхливец!
    Ако беше мъж щеше да натисне копчето и да заличи САЩ от лицето на земята.
  • 15 СССРБарета

    29 9 Отговор
    Путин не е актьор така че няма смисъл да присъства на тази театрална постановка! Подобни сапунки може да гледа и по телевизията!
  • 16 Възрожденец

    13 23 Отговор
    Няма по проZZ и страхлив милиционер да е бил начело на руZия !
  • 17 Ксаниба

    21 9 Отговор

    До коментар #3 от "Хихихи..":

    уж Лавров е трябвало да бъде в пълна изолация от стр. на запада, а реално изолираният бе бидоня, явно е намирисвало недържанието му.
  • 18 Вирус

    16 6 Отговор
    Мислех че е от дойчото то било от бта тея да не са станали клон на зеуето
  • 19 Хихихи..

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    Не им ли омръзна 33 г.да ни "освобождават"? Да спрат за по една "beer" поне..
  • 20 Реално

    17 20 Отговор
    Путлер се страхува и от сянката си, затова си стои в бункера като съсел и разговаря с най близките си ор 20 м. разстояние .
  • 21 Не бе

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Амиии":

    Той е в Колумбия…..

    Коментиран от #29

  • 22 Хари

    19 7 Отговор
    Българска тапанарска агенция
  • 23 Тц, тц

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Шака Zулу":

    ФСБ имаха основателни предположения за готвен атентат!
  • 24 боен комар

    4 16 Отговор
    ще ли да го шамарят.и понеже това не е шаломоф джутиста голям бъzzz 😄
  • 25 Запознат

    18 8 Отговор
    Само руския председател в Бали външния министър Лавров беше посрещнат на летището с червен килим за, другите килим нямаше.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Чака

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Шака Zулу":

    да те иz4атка
  • 28 Дълга бяла маса...

    12 11 Отговор
    Страхливо....но живо...
    На туй човече, срокът му изтече...
    Скоро НЯМА да го има вече....
    От нас ще е надалече....
  • 29 Ясно

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Не бе":

    Търси Джаки.
  • 30 САЩ са заплаха за света

    13 10 Отговор
    Отговорни са Сащ и укрофашистите за войната. Извършиха геноцид над 15000 рускоговорящи, нарушиха Минските споразумени...

    Пропагандата и лъжата на Сащ постигат обратен ефект.

    Z

    Коментиран от #32

  • 31 !!!?

    10 8 Отговор
    Падението !!!?

  • 32 боен комар

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "САЩ са заплаха за света":

    ще те чипирам бъzz,бъzz,бъzz
  • 33 Владо

    5 4 Отговор
    Много малко негативни неща са изброени тук за Путин, Ще ми изтрият пост ако напиша всикчи черти на путин които са пропуснати в тази статия.
    Пък и много дълъг списък ще излезе тук.

    Аз си мисля, че Путин го е домързяло да пътува, отдал се е на почивка. Г20 не са от неговото ниво, какво ше ходи да се занмава с по-долу т него .... ама ма го
  • 34 Некой си

    14 5 Отговор
    Преди седмица Сунак за Путин на Г-20: "няма да има място за него на масата".
    Днес Сунак за Путин на Г-20: "Защо отказва да присъства?"
    Шизофрения ли е това?
  • 35 ЗАЩО ДА ХОДИ

    10 5 Отговор
    НЕГО НЕ ГО БРОЯТ ЗА НИЩО.
  • 36 За путин всичко приключи

    11 6 Отговор
    доживотна изол8953ация в бункера за джуджака.
  • 37 ЧЕ кой го кани, никой

    12 6 Отговор
    Всички са му били шута.
  • 38 Българин

    12 6 Отговор
    ПУтлера не се приема никаде по света къде е тръгнал джужака
  • 39 Не бе,не бе!

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "Шака Zулу":

    Срам го е да се покаже.Малко ли злини не натвори?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Това да те отпишат от живите

    11 4 Отговор
    и то докато си жив по голям позор Е.
  • 42 Абсурдистан

    7 3 Отговор
    Психопатите по правило са и параноици!
  • 43 Про митак

    4 6 Отговор
    и аз не бих огишъл - при толкова много немити еврохейци на едно място, вунята е нетърпима

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Раша

    3 5 Отговор
    Путин през декември 2021година потърси диалога със запада.
    Колко може да да те унижават,-и то дженджъри!
  • 46 Ха ха

    5 1 Отговор
    Бункерна мишка
  • 47 Тити

    5 0 Отговор
    Може да не е намерил ключа за входната врата на бункера.
  • 48 Иванушка 🇷🇺

    3 1 Отговор
    Пълна капитулация и разпад ва алкохолната джамахирия, страхливото жуже с памперса да стяга бухчата и токчетата за Хага, рублоибриците ще ровят по кофите за парче хляб тая зима и завинаги, където им е мястото!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.