Отидете към основна версия

3 335 125

Украйна: Няма да водим никакви преговори с руснаците, докато са на наша земя

  • военни престъпления-
  • валерий залужни-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • преговори-
  • мир-
  • владимир путин

Киев може да приеме споразумение с Москва само при едно условие - всички руски войници да бъдат пропъдени от Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заяви, че Украйна няма да води никакви преговори с руските терористи, докато те не напуснат всички окупирани украински територии. Украинските военни няма да приемат никакви преговори, споразумения или компромиси. Залужни е подчертал това в телефонен разговор с Марк Мили, председател на Съвета на началник-щабовете на САЩ.

„Нашата цел е да освободим цялата украинска земя от руска окупация. Няма да спрем по този път при никакви обстоятелства. Украинската армия няма да приеме никакви преговори, споразумения или компромисни решения. Условието за преговори е едно - Русия трябва да напусне всички окупирани територии“, категоричен е Залужни.

Залужни е информирал американския си колега за оперативната обстановка и приоритетните нужди на украинските въоръжени сили, като е отбелязал, че обстановката на фронта е стабилна и овладяна. Залужни каза още, че действията на противника на границата с Република Беларус се следят отблизо, предаде УНИАН.

Силите за отбрана на Украйна, въпреки яростната съпротива на окупационните войски, продължават настъпателните действия в Харковско направление. В Херсонското направление украинските войски изпълняват мерки за стабилизиране и укрепване на отбранителните линии. Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна отбеляза, че Генералният щаб продължава да се съсредоточава върху изпълнението на стратегически задачи за стабилизиране на обстановката в определени оперативни зони, провеждане на по-нататъшни настъпателни операции с цел деокупация на цялата страна.

На 24 февруари Русия започна пълномащабна непредизвикана война срещу Украйна. „Безаналоговата“ руска армия обаче беше разгромена в редица направления на фронта и търпи огромни загуби в човешка сила и военна техника. Руските военнопрестъпници загубиха преди дни град Херсон, който обещаха „завинаги“ да е техен. А тридневната операция по превземане на Киев навлезе в ден 265.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: