Отидете към основна версия

2 648 33

В Белград: Ако президентът нареди, армията ще вземе всички мерки за защита на сърбите в Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • армия-
  • александър вучич-
  • милош вучевич

Министър Вучевич предупреди, че косовските власти са изградили четири военни бази на север за специални военни части, които са били построени в противоречие с Брюкселското споразумение

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ако президентът на Сърбия нареди, армията ще вземе всички мерки за защита на сърбите в Косово и Метохия, заяви днес министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич, цитиран от телевизия Пинк.

Сръбският военен министър смята, че преговорите, колкото и дълги и изтощителни да са те, са по-добро решение от конфликт.

Мисля, че е по-добре да говорим 1000 дни и часа и да гледаме мрачните лица на преговарящите, отколкото да прекараме 1 час в окопите. Пространството ни за маневриране е много тясно, но би било добре от Сърбия да не се иска предварително да показва всички карти и да не показваме какво ще правим при всички обстоятелства. Да не говорим на какво е готова сръбската армия и какъв сценарий имаме за план А, Б, В и т.н. Обмислят се всички варианти, но работим разговорът да продължи, заяви министърът.

Вучевич предупреди, че косовските власти са изградили четири военни бази на север за специални военни части, които са били построени в противоречие с Брюкселското споразумение и разположени на стратегически места. Още по-тревожното е, че е в ход трансформацията на Косовските сили за сигурност във Въоръжените сили на Косово, каза Вучевич.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: