Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 17:59 1 284 6

Вучич: Не сме заинтересовани от взаимно признаване с Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • кейфор

Споразумението за регистрационните номера е малка тактическа победа за Белград, каза Вучич и отбеляза, че преди два дни Прищина е имала по-добра сделка, отколкото вчера

Вучич: Не сме заинтересовани от взаимно признаване с Косово - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес по повод препоръката на Европейския парламент (ЕП), че Белград не се интересува от взаимно признаване на независимостта с Прищина, съобщи белградската агенция Бета.

"Не бях особено разстроен от препоръките на ЕП. Изглежда всичко върви добре за тях, та се притесняват от нашето решение. Ние не се интересуваме от взаимно признаване с Прищина, а що се отнася до санкции срещу Русия, можем да вземем наши собствени решения", каза Вучич в Белград след среща с ръководството на Република Сръбска.
Той посочи, че Сърбия ще продължи да се вслушва в това, което ѝ казва ЕП, но ще приема решения в съответствие със своите интереси.

Вучич каза, че ЕП не е приел никаква резолюция, както се твърди в медиите, а препоръка. Същността обаче е, че текстът изисква не само да се въведат санкции срещу Русия, но и препоръка Сърбия да признае независимостта на Косово.

"Чудя се защо го скрихте? Защо да не информираме народа, за да знае какво наистина искат от нас? Много по-трудно от това дали ще въведем санкции е, че от нас искат да се признаем взаимно с Прищина. Сигурно Сърбия много държи да бъде призната от Прищина, така че това е някаква взаимна отстъпка", каза иронично той.

По отношение на статута споразумението за регистрационните номера е "малка тактическа победа" за Белград, каза Вучич и отбеляза, че преди два дни Прищина е имала "по-добра сделка, отколкото вчера".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вие сте заинтересовани

    2 13 Отговор
    Балканите да са нестабилни, действате с гръб рашата, ровичкате в косово, в македония...
  • 2 Косово

    13 5 Отговор
    Е част от сърбия временно окупирана от съединените щати защото трябва да бъде признато

    Коментиран от #4

  • 3 1020

    18 4 Отговор
    Еми евала на сърбите, че си отстояват интересите.

    Коментиран от #6

  • 4 А сърбите

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Косово":

    Управляващи югославията окупираха словения, хърватска, черна гора, македония, ЗАПАДНИТЕ БЪЛГАРСКИ покрайнини, не ги връщат при разпада, щом за тях може, значи и за Кодово може
  • 5 Мая

    6 1 Отговор
    Неприятно нали Вучиче...
    Косово като Македония която вие сърбите създадохте...
  • 6 Те само премигват

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "1020":

    И нищо Не зависи от тяхното мнение, а от чичо САМ!
Новини по държави: