Отидете към основна версия

5 428 95

Челен удар! Изтребител МиГ-31 се разби в руския Далечен изток

  • миг-31-
  • русия-
  • владивосток-
  • изтребител

От началото на войната това не е първата катастрофа на руски изтребители, но според руското министерство на отбраната всички инциденти са станали по време на учебни, а не на бойни полети

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изтребител МиГ-31 се разби в Приморския край в руския Далечен изток. Според руското министерство на отбраната полетът е бил учебен, а екипажът на разбилия се самолет е катапултирал успешно, съобщава Руската служба на Би Би Си.

Бойният самолет се е разбил веднага след излитане в гориста местност, на безлюдно място близо до село Алексеевка, на около 60 км северно от Владивосток. Съобщава се, че полетът е извършен без боеприпаси и на земята няма разрушения и пострадали.

"По предварителна информация причината за инцидента може да е техническа неизправност", съобщиха за ТАСС от пресслужбата на Източния военен окръг.

От началото на войната това не е първата катастрофа на руски изтребители, но според руското министерство на отбраната всички инциденти са станали по време на учебни, а не на бойни полети. Досега руското отбранително ведомство не е посочило броя на загубените самолети в бойните действия в Украйна.

През април МиГ-31 се разби в района в Ленинградска област и като причина за катастрофата беше посочена техническа неизправност. А от септември вече седем изтребителя "Сухой" са се разбили в различни региони на Русия, изчисли изданието Layout.

Най-трагичният инцидент бе катастрофата на Су-34 в Ейск на 17 октомври, когато самолетът се разби в жилищна сграда и загинаха 15 души.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания