Отидете към основна версия

4 524 5

500 000 евро за "златна виза"

  • златна виза-
  • гърция-
  • имущество-
  • пари-
  • атина

"Златната виза" се издава до два месеца след подаване на заявлението

Минималната стойност на имуществото, което трябва да бъде придобито, за да се даде право на получаване на "златна виза," ще бъде увеличена до 500 000 евро в някои райони на Гърция, съгласно изменение, внесено в парламента от министерството на развитието и инвестициите, приложено към законопроект на министерството на здравеопазването, който ще бъде обсъден в пленарната зала в сряда, предаде за БТА агенция АНА-МПА.

Новата минимална стойност ще се прилага за северния, централния и южния район на Атина в областта Атика, островите Миконос и Санторини, както и община Солун. Това се отнася и за общата договорена цена на договорите за наем на хотелско настаняване или обзаведени туристически места за настаняване в тези райони, която трябва да бъде платена в пълен размер преди инвеститорът за кандидатства за разрешение за постоянно пребиваване.

Изменението пояснява, че горепосочената инвестиция трябва да се отнася за покупка на един имот, докато в случаите на съвместна собственост минималната стойност на дела на собствеността трябва да бъде 500 000 евро и отново трябва да се отнася за един имот.

За останалата част от страната предишната минимална стойност от 250 000 евро ще продължи да дава право на постоянно пребиваване на инвеститора или т.нар. златна виза. Граждани на трети страни, които вече имат разрешение за постоянно пребиваване за инвеститори, могат да го подновят за същия период от време, при условие че докажат, че все още притежават или владеят имота и периодът на тяхното отсъствие от страната не създава проблеми. Освен това граждани на трети страни, които притежават имот в Гърция, имат право да го дават под наем.

"Златната виза" се издава до два месеца след подаване на заявлението и придружаващите документи. Гражданите на трети държави ще имат срок до 31 декември 2023 г. да завършат договори, по които в момента се работи в районите, в които горната граница ще се промени.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.

Свързани новини