Last news in Fakti

25 Декември, 2022 13:26 4 523 5

500 000 евро за "златна виза"

  • златна виза-
  • гърция-
  • имущество-
  • пари-
  • атина

"Златната виза" се издава до два месеца след подаване на заявлението

Минималната стойност на имуществото, което трябва да бъде придобито, за да се даде право на получаване на "златна виза," ще бъде увеличена до 500 000 евро в някои райони на Гърция, съгласно изменение, внесено в парламента от министерството на развитието и инвестициите, приложено към законопроект на министерството на здравеопазването, който ще бъде обсъден в пленарната зала в сряда, предаде за БТА агенция АНА-МПА.

Новата минимална стойност ще се прилага за северния, централния и южния район на Атина в областта Атика, островите Миконос и Санторини, както и община Солун. Това се отнася и за общата договорена цена на договорите за наем на хотелско настаняване или обзаведени туристически места за настаняване в тези райони, която трябва да бъде платена в пълен размер преди инвеститорът за кандидатства за разрешение за постоянно пребиваване.

Изменението пояснява, че горепосочената инвестиция трябва да се отнася за покупка на един имот, докато в случаите на съвместна собственост минималната стойност на дела на собствеността трябва да бъде 500 000 евро и отново трябва да се отнася за един имот.

За останалата част от страната предишната минимална стойност от 250 000 евро ще продължи да дава право на постоянно пребиваване на инвеститора или т.нар. златна виза. Граждани на трети страни, които вече имат разрешение за постоянно пребиваване за инвеститори, могат да го подновят за същия период от време, при условие че докажат, че все още притежават или владеят имота и периодът на тяхното отсъствие от страната не създава проблеми. Освен това граждани на трети страни, които притежават имот в Гърция, имат право да го дават под наем.

"Златната виза" се издава до два месеца след подаване на заявлението и придружаващите документи. Гражданите на трети държави ще имат срок до 31 декември 2023 г. да завършат договори, по които в момента се работи в районите, в които горната граница ще се промени.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    5 2 Отговор
    Балъците са тарикатчета вече!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Колко глупаво!

    6 3 Отговор
    Само за до 25000 евро можеш да намериш някакви гръцки бедняци, които по евроатлантическите "ценности" сключват фиктивен брак (все едно от кой пол са :)) и може вече да живееш там, цял живот!
    Ама за граждани на ЕС няма никакъв проблем и така, да живеш там, колкото си искаш и без тези пари. И Гърция не е и кой-знае какъв земен рай! Цените на хранителните им продукти са по-високи отколкото в Западна Европа. Освен туризъм, нямат никаква индустрия. Медицината им също е последна скръб. Кой ли иска там да живее постоянно?
  • 4 Може, може!

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Цар Поробител":

    "Не може това да са същите хора
    Които безмълвни гледат Позора! ..."

    Напротив, изродиха се! Подложиха ни на "културен обмен" със западналите и западнахме!
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор
    Прилича ми на гавра с Българите....Всеки българин за 10тина хиляди ще го разкостят как от къде и трябва да пише и е на разпит в банката,а тук в гърция ей така за половин милион му дават гражданство....