Отидете към основна версия

6 484 133

Експерти: Русия не може да се защитава срещу украински атаки с дронове

  • русия-
  • енгелс-
  • украйна-
  • дрон-
  • ракети

Руските военни блогъри открито се питат как украинските дронове могат да изминават такива големи разстояния незабелязано

Снимка: Министерство на отбраната на Русия

Руската противовъздушна система не е ефективна срещу украински атаки с дронове. До това заключение стигат експертите от американския "Институт за изследване на войната". Последният пример е атаката на летище "Енгелс".

Руската противовъздушна система не е ефективна срещу украински атаки с дронове. До това заключение стигат експертите от американския "Институт за изследване на войната".

Експертите посочват взривовете във военновъздушната база "Енгелс" като пример за уязвимостта от украинските дронове.

Поне трима загинаха при нападението на "Енгелс"

Британското министерство на отбраната също посочва, че става "все по-ясно, че Русия не може да се справи с атаките на своя територия". Руските военни блогъри открито се питат как украинските дронове могат да изминават такива големи разстояния незабелязано. Летището се намира на около 800 километра от Луганск.

Русия съобщи на 26 декември, че при атака срещу базата "Енгелс" са загинали трима души. По информация на медиите още няколко души са били ранени. Руските официални източници отричат военна техника да е повредена при нападението с дрон, но според други неофициални съобщения - както украински, така и руски - няколко самолета са били унищожени.

Това беше второто нападение в рамките на месец над военновъздушната база, в която са разположени и големи бомбардировачи.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 78 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: