Отидете към основна версия

5 268 102

Украинските ВВС за взривовете в Енгелс: Все по-често...

  • украйна-
  • енгелс-
  • дрон-
  • русия

Украинските военни избягват да поемат отговорност за подобни инциденти и не потвърждават участието си в тях официално

Снимка: Министерство на отбраната на Русия

Експлозиите на руското военно летище в Енгелс, които избухнаха тази нощ, са следствие от престъпните действия на руските окупатори на украинска територия. Но подобни неща се случват все по-често... Това отбелязва Юрий Игнат, представител на командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна, цитиран от УНИАН. Ако руснаците са си мислели, че войната няма да засегне никого в дълбокия тил, дълбоко са се заблуждавали, коментира уклончиво говорителят, без директно да поема отговорност от името на украинските сили.

"Няма съмнение, че тези събития са последици от руската агресия. Това е още една "бавовна*", за която вече сме свикнали да чуваме. Това са последиците от действията на Русия на наша територия."

Игнат също така поставя под съмнение информацията от руска страна, че техника и инфраструктура не е повредена. По думите му трябва да се изчакат няколко дни, докато се появят сателитни снимки от летището, които ще покажат точно какво се е случило там.

Украинските военни избягват да поемат отговорност за подобни инциденти и не потвърждават участието си в тях официално. Не веднъж обаче коментират случаите дори и с ирония. По такъв начин украинските военни реагираха и на взривовете в база в Крим, след като направиха и енигматичен коментар на инцидента на крайцера "Москва", който потъна след взрив и пожар на борда през април 2022 г.

Припомняме, че това е втората атака по летището. На 5 декември руското министерство на отбраната призна за атака с дрон срещу военни летища в Рязанска и Саратовска области сутринта на същия ден. Във вторник неидентифициран дрон атакува летището в Курск, което също се използва от военните.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: