Last news in Fakti

1 Януари, 2023 13:05 2 347 98

"В днешна Русия думите "патриот" и "лъжец" са тъждествени"

  • русия-
  • държавна дума-
  • украйна-
  • кремъл-
  • владимир путин

Както се казва: "Едната ръка мие другата", но тези хора никога няма да успеят да отмият от ръцете си петното, че са били послушни изпълнители в една авторитарна система

"В днешна Русия думите "патриот" и "лъжец" са тъждествени" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да не коментират войната, да не демонстрират благосъстояние и въобще да говорят възможно най-малко. В какво превръщат депутатите в Русия? От Иван Преображенский.

Путиновата партия "Единна Русия" въвежда Кодекс за публичното поведение на депутатите в Държавната дума. Освен препоръки, в този кодекс са описани и задължения. Например: забранява се на депутатите да коментират външната политика и войната, да пишат в социалните мрежи, когато сa в "неадекватно състояние", както и да публикуват снимки на луксозни вещи или пък от пътешествия из екзотични дестинации и от ресторанти. В препоръките нито с една дума не става въпрос за това, че депутатите не бива да лъжат и не бива да харчат повече, отколкото им позволява депутатската заплата.

"Не е място за дискусии"

Всички все още помнят злополучното изказване на Борис Гризлов, председател на Думата в началото на хилядолетието, който заяви, че парламентът "не е място за дискусии". Оттогава насам положението сáмо се влошава. Независимо от партийната си принадлежност, депутатите се превърнаха в статисти, които послушно изпълняват указанията на кукловодите от президентската администрация. Парламентаристите вече отдавна не се занимават със свободно законотворчество - те просто подписват документите, които им изпраща Кремъл или правителството, понякога дори и тайните служби. След което, както си му е редът, послушно гласуват в съзвучие с указанията на кукловодите.

И все пак през месеците на пълномащабната война срещу Украйна дисциплината сред депутатите в Държавната дума сериозно се разхлаби. Военните поражения на руската армия доведоха до това, че на някои от тях им се развързаха езиците. Та налив Думата, както си е открай време, седят най-различни лобисти, зад чиито гърбове се крият както действащи генерали, така и кремълски чиновници, олигарси или държавни концерни. И човек ясно може да разпознае техните различни интереси.

Оттук следва, че продължавайки послушно да приемат всевъзможните законопроекти спуснати им отгоре, депутатите в същото време започнаха да правят изявления по актуалната ситуация в страната, които противоречат на официалната позиция. Нека да си припомним да речем примера с бившия заместник-министър на отбраната Андрей Картаполов (впрочем – също представител на управляващата партия), който разкритикува Министерството на отбраната.

Сега на депутатите от "Единна Русия" се дава пряко нареждане да си държат езика зад зъбите и да си отварят устата колкото е възможно по-рядко. И им се напомня, че - с извинение - те са просто пръсти, които натискат копчето, а не бойци от частната армия "Вагнер", които могат да псуват на майка началника на руския Генерален щаб Валерий Герасимов. И ако парламентаристите си мислят, че когато без разрешение говорят за външната политика и за провалената Путинова война, началството, естествено, ще ги забележи (та нали подобни изявления се правят най-вече с такава цел!) - те са прави. Само дето началството няма да ги похвали, както те се надяват, а тъкмо обратното – ще ги накаже.

Обучение за перфектни грубияни

Интересното е, че за средния руснак депутатите в Държавната дума сякаш са просто символични представители на "властта като такава". И когато критикуват властта, хората споменават най-често Думата, макар че руските парламентаристи отдавна вече нямат никаква власт. Ето защо публикациите в социалните мрежи за ваканциите или за скъпарските ресторанти, където обичат да отмарят депутатите, всъщност наистина са дискредитация на цялата руска управляваща класа. В случая по-конкретно: дискредитация на партията "Единна Русия", която обслужва интересите на Кремъл.

Ето защо очевидно се е стигнало до решението още веднъж да се напомни на депутатите, че трябва - така да се каже - да спазват коспиративните правила. Всъщност, за целта са измислени и редица други инструменти. Така например след разследванията на Навални и на другите борци срещу корупцията, собствеността на корумпираните беше скрита в регистрите зад думите "Руска Федерация". За управляващата партия все пак е важно и друго: самите депутати не бива да се фукат с високи доходи.

Освен това на парламентаристите, включително и на чеченските полеви командири, които могат да се разхождат из Държавната дума със златните си пистолети, се препоръчва да не демонстрират пред публиката своя статут и реалното равнище на своята култура и образование. Не бива публично да псуват на майка, доколкото в неформална атмосфера отделни народни избраници в разговорите помежду си почти не вмъкват цензурни думи.

И все пак най-важното си остава да не показват реалното равнище на своето благосъстояние. Та нали депутатите са лицето на "Единна Русия" и на управляващата класа. Добре, нека и занапред да не живеят само от едната заплата (макар че тя е 10 пъти по-висока от средния доход в Москва), но да го правят така, че да не бие на очи.

Патриоти или лъжци?

Всъщност в днешна Русия между думите "патриот" и "лъжец" може да се постави знак за равенство. И инструкциите към депутатите от "Единна Русия" са чудесна илюстрация на това.

Далеч от хорските очи те могат да се псуват, да крадат, да лобират за интересите на бизнеса или на отделни ведомства. И всичко това - като награда за собствената им публична лоялност. За подкрепата за войната, която те наричат "специална военна операция", за човеконенавистните им изявления по адрес на Украйна и украинците, за призивите им да бъдат лишавани от граждански права онези хора в Русия, които не желаят да отидат на война и публично отправят антивоенни призиви…

Както се казва: "Едната ръка мие другата". Но тези хора никога няма да успеят да отмият от ръцете си петното, че са били послушни изпълнители в една авторитарна система.

***

Иван Преображенский е доктор на политическите науки, експерт за Централна и Източна Европа, наблюдател и коментатор в редица медии.

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дойчи смрад

    56 14 Отговор
    фабрика за уайна.
  • 3 Русия винаги е била

    26 55 Отговор
    авторитарна система! За тях войната е начин на живот! Те друго не могат да правят! Затова масово руснаците живеят в 1945г.!

    Коментиран от #23, #30, #96

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Честита Нова Година

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    на всички сбърканяци във форума!

    Коментиран от #10

  • 7 А в България

    32 11 Отговор
    е даже по-лошо. Обявяват лъжците за патриоти и патриотите за лъжци. Прочетете кой да е електронен или печатен новинар. Вуте само указания от генерал-губернатора в посолството за партийната линия с големия брат отвъд океана. Но за това, даже и дума няма да намерите.

    Коментиран от #81

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 едрфтгъхуйик

    41 17 Отговор
    Някой чете ли изобщо помията на вкисналото зеле?

    Коментиран от #19, #59

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Евроглупак

    44 17 Отговор
    След Меркел, и Франция призна, че са измамили Путин за Украйна и че не са имали никакво намерение да спазват Минските споразумения, а целта е била да печелят време и да подготвят украинската армия за война.
    Това на практика е признание за измама на международно ниво, но щом измамата е от страна на Запада, няма никакви последствия, дори укор или поне фалшиво съжаление, за извинение да не говорим. Подписват международно споразумение, което се обсъжда и съгласува с месеци, като през цялото време не са имали никакво намерение да го спазват. Покъртително лицемерие!

    Коментиран от #21

  • 12 Простя Копейкин

    23 29 Отговор
    А, какво съвпадение, в задунайската губерния шепа нещасни фашисти също унищожиха хубавите думи "патриот" и "възрожденец". Сега те се свързват с лъжец, майкопродавец, руZки еничарин, путлераZт.
  • 13 А тук

    20 4 Отговор
    даже е по-лошо.
  • 14 Леля Гошо

    36 13 Отговор
    Преди бяхме под съветско робство и мисирките се надпреварваха да бълват змии и гущери срещу САЩ. Сега сме под американско робство и съответно същите тези мисирки бълват змии и гущери срещу Русия.
  • 15 Анонимен

    14 5 Отговор
    Свободата е хубаво, но вие в България я превърнахте в свобидия и кражби големи, от кого, от народа ви. Който е имал мая от преди 1944 и след 1944 живи са, но тия, които бяха само на голи заплати, си заминаха от тоя свят, най вече пиянките от квартала, но други дойдоха, тези, които децата отвън им изпращат. С русия или с царя трябва да се работи и кой работи с висше ветернарната, днес гледа прасета, животни, градинарство, яде еко месо, а не от веригите без мазнинка, пие отлежали вино и ракия. Лозето не иска политика, а мотика. Всеки чака да дойдат другите и да ги търсят за работа и сие. Малка държава, с многобройни професори, генерали. Другите раждат и не искат да се трудят. Оправяйте се. Историци да ги ринеш с лопати.
  • 16 ЕСовец и Есесовец, тъждествени?

    28 9 Отговор
    Така се получава напоследък. Разни хора дето никой не ги е избирал, тъпчат гражданите с експериментални препарати против волята им. Цинизма е там, че самите жертви си плащат за експеримента. Есовец и Есесовец, тъждествени?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тъждествени

    7 4 Отговор
    са само според някой.
    Въпрос на гледна точка.
  • 19 чете я по

    5 22 Отговор

    До коментар #9 от "едрфтгъхуйик":

    БГПОТЛЕРАСТИЯТА, ТЯ Е ЛУДА ПО DW.
  • 20 WCкаджии

    23 11 Отговор
    На 1 януари хората си пожелават здраве, щастие и късмет. ГоBновелето, поне днес можехте да ни го спестите!
  • 21 КОТарАК

    2 10 Отговор

    До коментар #11 от "Евроглупак":

    остана и да си достатъчно умен да се хванеш ,нали?)))
  • 22 ТаУмВзе

    15 7 Отговор
    Овче зле да си припомни един австриец с мераци, как приключи в бункерчето! Z

    Коментиран от #28

  • 23 Русия

    18 8 Отговор

    До коментар #3 от "Русия винаги е била":

    винаги печели! Въпреки низостта на фашистите!
  • 24 хубавото е че през 2023 година

    10 23 Отговор
    всички руслямисти по света ще приемат исляма ☝️

    Коментиран от #32

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор
    ДА има МИР по СВЕТА ДИПЛОМАЦИЯ ЧОВЕЧНОСТ РАЗБИРАТЕЛСТВО
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    15 7 Отговор
    Видя ли Дойче зеле и по нататък не чета.

    Коментиран от #42

  • 30 Тото 1 и Тото 2

    13 6 Отговор

    До коментар #3 от "Русия винаги е била":

    Ако провериш , ще видиш в колко войни и конфликта / след 2рата световна / са участвали Русия и САЩ ! И тогава ще разбереш , че статистиката е основно в полза на САЩ ! Провери !

    Коментиран от #36

  • 31 а стига бе

    19 3 Отговор
    То па в България сякаш не са тъждествени . Патриота Борисов ,Каракачанов ,Плевнелиев , Кирето , Лена .......
  • 32 верно ли бе

    10 3 Отговор

    До коментар #24 от "хубавото е че през 2023 година":

    Цяла Европа ли ще се ислямизира ?
  • 33 РУСИЯ, РУСИЯ А БЪЛГАРИЯ ?

    17 4 Отговор
    Ние копаем дъното на Европа а тези мисирки само пускат фойерверки и баламосват стадото !

    Коментиран от #70

  • 34 А ОМВ, ШЕЛ ,ЕКО ,РОМПЕТРОЛ

    16 3 Отговор
    Защо не продават по- тънко ?
    Нали Лукойл е виновен
    Те си лапат и лъжат балъците за цените

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Явно и ти като руснаците

    6 11 Отговор

    До коментар #30 от "Тото 1 и Тото 2":

    живееш в 1945г! и след това! А преди?
  • 37 Зайо Байо

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "А ОМВ, ШЕЛ ,ЕКО ,РОМПЕТРОЛ":

    Сигурно и те са собственост на Путин , но чрез подставени лица ли ? Нали са от демократичните страни ? Защо не направят едно богоугодно и хуманно намаление на цените ? За ползата на хората , чиито интереси защитават ! Ама......надали ! Парите са си пари , а войната е начин да спечелят повече и то на гърба на масовия народ !

    Коментиран от #40

  • 38 От Партията с любов

    7 4 Отговор
    "както и да публикуват снимки на луксозни вещи или пък от пътешествия из екзотични дестинации и от ресторанти. " Жалките тоталитарни фашисти нямат проблем да си признават дори публично, че идеята не е да има някакъв уж морал (щото как ще демонстрират привързаност към прогнилия Запад и неговите продукти), а да се крият от населението докато лъжат най-двулично. Така беше до 89та и у нас: за народа мизерия и "равенство" а за тях вилите на УБО и резиденциите фрашкани със западен лукс.
  • 39 Кочо

    16 6 Отговор
    По жалка пропагандна и лъжлива медия от DW няма, всичките и писания са в разрез с истината, понятия като добро и зло, честно и подло, възвишено и низко! Ако България беше суверенна страна пасквилите на този пропаганден американски канал трябваше да бъдат системно заклеймявани!

    Коментиран от #57

  • 40 Любопитен

    4 6 Отговор

    До коментар #37 от "Зайо Байо":

    "Защо не направят едно богоугодно и хуманно намаление на цените ? " Щото, за разлика от Лукойл, те зареждат горива произведени от сорта Брент, който е доста по-скъп от руския Уралс. И горивата им са по-качествени, но и цените не могат да са много ниски. Лукойл ползва Уралс, който не само, че е официално по евтин, ами и Лукойл го получава още по-евтино отчасти и заради специалната "дерогация" за България. Та, сега след като ти се отговори, кога ще ходиш да протестираш пред Лукойл, че те дерат така зловещо?
  • 41 Каква война, ако имаше война то Украйна

    8 10 Отговор
    Нямаше да съществува вече, извършва се СВО на някои територий в Украйна

    Коментиран от #63

  • 42 Кажи честно

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Чукча писател ...
  • 43 Украина води МРЪСНА ВОЙНА

    13 4 Отговор
    И ние я ПОДДЪРЖАМЕ !
  • 44 А РУСИЯ води Полицейска ОПЕРАЦИЯ !

    11 5 Отговор
    За въвеждане на ЗАКОННОСТ и РЕД ! Но търпението се ИЗЧЕРПВА ! А ние НАЛИВАМЕ БЕНЗИН в ОГЪНЯ !
  • 45 Украина ОТРИЧА правото на СЪЩЕСТВУВАНИЕ

    12 3 Отговор
    На Етническа група нейни граждани ! А РУСИЯ го ЗАЩИТАВА ! ГОСПОД Бог кого ще УДОБРЯВА и сила ще му дава ?
  • 46 Том и Джери

    3 1 Отговор
    И през Новата година,десетки ще се поменуват от пропагандата.
  • 47 А нашите Партии Президент и Правителство

    13 4 Отговор
    ПОДДЪРЖАТ ФАШИСТКИЯТ РЕЖИМ в Киев с Оръжие и Боеприпаси ! Как ГОСПОД БОГ към нашата съдба ще се ОКАЖЕ ? Благосклонно ?
  • 48 Унас СЪЩО е нужна СВО !

    7 5 Отговор
    За ПРОЧИСТВАНЕ и ЗАЗДРАВЯВАНЕ на НАЦИЯТА ! Виж що ГАД се навъди , со Кротце и Со БЛАГО , няма да мине !

    Коментиран от #66

  • 49 У нас ФАШИСТИ са на ВЛАСТ !

    11 5 Отговор
    Които воюват с НАС !
  • 50 Аз виждам как ГОСПОД ще ни НАРЕДИ !

    8 4 Отговор
    Евросъюза е пред РАЗВАЛ а българина е Взел и Дал !
  • 51 Помним думите на Исус Христос :

    6 1 Отговор
    " Прости им Господи , те незнаят какво ПРАВЯТ !" А аз бих казал : " Те незнаят КАКВО ГИ ЧАКА !".
  • 52 След разпада на ЕС

    5 1 Отговор
    У нас и ХЛЯБ НЯМА да има ! Парите които днес ядем са НИ отпуснати като ЗАЕМИ . Асъс Заеми НИКОЙ не е ХАИР ВИДЯЛ ! ПРОСТИ ИМ ГОСПОДИ ! Те незнаят какъв " Х " ги чака !
  • 53 Нашата ТЕЛЕВИЗИЯ има за цел

    6 0 Отговор
    Да ни ПРАВИ на ТЕЛЕТА ! И успява ! Краси Радков, Димитър Рачков - Слави , Маги набутаха ни като овци да блеем във " Ф Е Р М А Т А " ! Истината от ЕКТАНА е ТАБУ ! Събуди се , че касапите/ влостта са на вратъ ни !
  • 54 ганев

    6 4 Отговор
    ЕЕЕЕИ ВИЕ ВСИЧКО ЗНАЕТЕ САМО ДЕТО НЕ МОЖЕТЕ ЕДНО ДЕТЕ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ НО АРАБИТЕ МОГАТ ЗАТОВА СЛЕД 2 5 ГОДИНИ ГЛАВНИЯТ РЕДАКТОР НА ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ЩЕ БЪДЕ ХАСАН ПАША ДА ВИ Е ЧЕСТИТО
  • 55 Голем смех

    7 4 Отговор
    Сидерчук, Каракачака, Валери, Копейкин - лъжепатриоти, 100 процентови лъжци. Измамници.
  • 56 Цензура

    6 4 Отговор
    ДОРИ на Нова година не ни оставяте на мира с отвратителната си пропаганда. Защо не кажете нещо за украинската Рада? Толкова сте гнъсни, че не знам защо в Русия просто ви забраниха. Да бях на властите, всичките ви сътрудници там сега щяха да работят на 12-часови смени в урановите мини !!!
  • 57 Хихи

    3 6 Отговор

    До коментар #39 от "Кочо":

    Друго си е ТАСС. Нали, ушанко разпрана...
  • 58 За какво ЩАСТИЕ се надяваме когато

    6 3 Отговор
    ИНДУСТРИЯ, ПРОМИШЛЕНОСТ, ФИНАНСИИ, Селско Стопанство и СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ И ЗАКОНИ нямаме ? Трябва ЧАВКА да ни е Изпила АКЪЛА ! Ние сме я докарали до ПРОСЕШКА ТОРБА !
  • 59 Ами

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "едрфтгъхуйик":

    Като не четеш Дойче Веле, какво им коментираш? Кон с капаци...
  • 60 Молитва

    3 1 Отговор
    Ти който виждаш дай на всекиму според това което е сторил и вземи от всекимо според законите които е нарушил ! Амин и Честита Нова Година сънародници , на вас и вашите семейства и бъдете живи и здрави !

    Коментиран от #64

  • 61 Отец НАФЪРФОРИ най добре за нас го

    2 0 Отговор
    ИЗГОВОРИ : " Х " вам ! Без НАРОДНА Власт и Съд - ще ни УМОРЪТ като листни ВЪШКИ до един ! Селата са пусти , не ти ли говори този факт НИЦО или вече си Овца за КУРБАН ?
  • 62 Селото е като КОШЕРА с ПЧЕЛОТО !

    1 0 Отговор
    Нямали в него ПЧЕЛИ - Мед не ТЪРСИ !
  • 63 А така ли

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Каква война, ако имаше война то Украйна":

    Значи путинът ти лъже публично. Така ли, резинова попа такая?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Забележи по ТЕЛЕВИЗИЯТА какво ни

    4 0 Отговор
    Показват ГОЛОТИЯ и РАЗВРАТ ! Как я мислиш на къде ни тикат ? Да станем С К О Т а после логично идва ЮТИЛИЗИРАНЕ на БОКЛУКА !
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ти си сигурен

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Дай пример":

    КУРБАН !
  • 70 Рико

    4 7 Отговор

    До коментар #33 от "РУСИЯ, РУСИЯ А БЪЛГАРИЯ ?":

    Какво "дъно" ,бе момче. Я виж страната ни какъв бюджет има и какво е нивото на безработицата. Икономиката в България работи! Кой ви "мотивира" да пишете лъжи срещу собствената си страна. В твоята Русия предстои купонна система, ако и вече да не е започнала в отделни сектори. Запомни какво съм ти написал и пак ще говорим. България никога не имала толкова в хазната през цялата си истори, ама това било "дъно". Българин ли си ти?

    Коментиран от #75, #91, #92

  • 71 Матей преображенски

    2 3 Отговор
    Вече се убеждавам, че,статиите на дв ги пише някакъв изкуствен интелект,със са-та-нин-ск а настройка,андроид Гю-Ти по Хърбърт Уелс.Такова дрън-ка-не може да изфабрикува само някой празноглав и безчувствен киборг,.Не се засрамват от купищата глу-пос-ти,които с задръстват ефира.Да бяха си погледнали в собствения двор,в своята си фирма Юнайтед стейтс роботс,за американската върхушка би било идеалното решение,хората от простолюдието да изчезнат и да бъдат заменени със съвършени лакеи с позитронен мозък,кеф на бучки,няма да се разправят с капризното и разрастващо се човечество,а ще си живеят няколко милиона богоизбрани,и бейгиби.
  • 72 ГОЛЯМА МЪКА ни ЧАКА

    2 2 Отговор
    Защото още СПИМ ! И затова Скъпо ще ПЛАТИМ ! Ще се стопим много РЯЗКО и към Лошо всеки ден ВЪРВИМ ! Не искаш да ме чуеш , не искаш да ме има и да ме четиш- знам ТРЪПКИте побиват но не го ли разбереш , малцина ще оцелеятГеноцида !
  • 73 Токсик

    3 3 Отговор
    Отново плитки внушения от швабската неофашистка медия! А според нас тъждествени са думите - немец, украинец, натовец, нацист и убиец !
  • 74 ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА

    5 4 Отговор
    Е РУСИЯ, САМОПОГУБИ СЕ !
  • 75 Пръдни си и ще

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "Рико":

    Се успокоиш ! Какаванин !
  • 76 Бацо прецедател

    1 2 Отговор
    У Фатмакиа едно време "милиционер","пожерникар" звучаха гордо! Днес "фатмак" е номбер оан деа!
  • 77 Пий на ЗДРАВЕ и

    1 1 Отговор
    Мадете ми спокойни ! Народа вече е СКОТ !
  • 78 АЛООУ!

    2 3 Отговор
    БЪРКАТЕ СТРАНАТА - ТОВА ДА НЕ Е НАГЛАТА И АЛЧНА КРАВАРИЯ?! ХА-ХА-ХА!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Да благодарим на ПРЕС ституцията

    2 1 Отговор
    Радиото и Телевизията и Фашисткия Елин и Управа ! Народа вече е Сг ан , Гюб. ре и Пля. ва !
  • 81 НЕЕЕЕ!

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "А в България":

    ТОВА НЕ Е ОТ БЪЛГАРИЯ! ТОВА Е ВЪЗПИТАНИЕ НА КРАВАРИТЕ, КОИТО ИЗДИГАТ В КУЛТ ВСИЧКО ПОШЛО! СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ, КОЯТО ЩЕ ПРОМЕНИ ВСИЧКО ТОВА! ЗА ДОБРО И ЗА ВИНАГИ!
  • 82 Пий, Пий НАРОДЕ !

    1 1 Отговор
    Файда от тебе май вече НЯМА !
  • 83 Не си сам, 68

    3 2 Отговор

    До коментар #68 от "Ти вече всико знаеш и от съвет":

    говориш като откачалка. На путирастите също трябва да ви забранят да пишете когато сте в "неадекватно състояние". Щом на терорушките депутати е забранено, редно е и на вас.

    Коментиран от #85

  • 84 Щом МЕЧКАТА играе у КОМШИЯТА

    2 2 Отговор
    Значи че и уУ НАС ЩЕ ИГРАЕ ! Готовили сме да я посрещнем или още точим зелето ? Този МЕЧЕШКИ ТАНЦ не е от сватбарските !
  • 85 Ти си обречен !

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Не си сам, 68":

    А по съдържание си ДИСПОЗЪЛ !
  • 86 Комуновирус

    3 3 Отговор
    А бе,какво ни занимавате с тази кочина Руска федерация. Дума,думам й на тази "Дума",че са сбирщина от рептили.
  • 87 Асан

    3 2 Отговор
    На тази сибирска миризлива мечка й турям халка на носа и ще играе под звуците на гъдулката ми. Ако не иска да умре от глад.

    Коментиран от #89

  • 88 ИЗБОРА как да ЖИВЕЕМ

    1 0 Отговор
    Е наш ! Или хуманен - или КУРБАН ! Помниш ка с молитви свършиха в БАТАК ! Пий на ЗДРАВЕ !
  • 89 Най-щастливи са 4i# киджиите !

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "Асан":

    Имат БОГАТА ФАНТАЗИЯ !
  • 90 Да сме живи

    2 1 Отговор
    Че Много от ЗДРАВИТЕ УМРЯХА ! Народа е ПРЕКРАСНА ОВЧА МАСА !
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ганев

    4 2 Отговор

    До коментар #70 от "Рико":

    РИКО ТИ БЕШЕ ОТ БОЛИВИЯ НАЛИ ЗА КАКЪВ БЮДЖЕТ БЕ МОМЧЕ ДЪРЖАВАТА КАРА НА КРЕДИТИ БЕ ОТ ГОДИНИ БЕ КОЛКОТО ПАРИ ДОЙДОХА ОТ ЕС ВСИЧКО ОПАПАХА МОШЕНИЦИТЕ ЗА 87 ПР ОТ ХОРАТА НЯМА НИЩО ЗА ТЯХ ЕДВАМ СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ ТОК ВОДА И ДР ХЕМ РАБОТЯТ ДОБРЕ ЖИВЕЯТ БАНДИТИТЕ И Ц БАРОНИ СУПЕР ЛУКС КРАЖБИ УБИЙСТВА ИЗМАМИ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ ДНЕС И ДОБРЕ ЧЕ ОНОВА ПОКОЛЕНИЕ ПРЕДИ НАС УСПЯ С ТРУД МЪКА МИЖАВИ ЗАПЛАТИ ДА ИЗГРАДИ 4 123 ЯЗОВИРИ ЗАЩОТО ТИ СЕГА ЩЕШЕ ДА УМИРАШ ОТ ЖАЖДА ЗА 33 Г ЕДИН ЯЗОВИР НЯМА НАПРАВЕН ДОБРЕ ЧЕ ИЗГРАДИХА ЕНЕРГЕТИКА НА СВЕТОВНО НИВО ИТИ ИМАШ ТОК И НЕ СИ ЗАМРЪЗНАЛ АТОМНА ЦЕНТРАЛА И НАЙ ВАЖНО СТАНАХМЕ ПОЧТИ 9 000 000 ФАКТ И НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА МЕ АПОСТРОФИРАШ ИМА ОЩЕ МНОГО МНОГО ДА УЧИШ НАМАШ П О Т Е Н Ц И А Л И КАПАЦИТЕТ ДА МЕ ОБОРИШ

    Коментиран от #98

  • 93 Като че ли и аз ще се пусна в политиката

    3 2 Отговор
    Народа е пълен СКОТ ! А щом има ГОВЕДА - НУЖНИ СА И КАСАПИ !
  • 94 ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ЛЪЖЕ , КЕРВАНА СИ ВЪРВИ

    2 0 Отговор
    МОШЕННИЦИИИИИИИИИИИ
  • 95 И какво сега?

    0 3 Отговор
    .. оказа се, че по стария навик на тоталитарните режими, не е въпроса да се придържаме сами към собствената ни пропаганда, а да се крием, че е пропаганда :))) Путлер си обича Сталин и това си е.
  • 96 Бил Гет

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Русия винаги е била":

    Кога видя къде живеят , аз виждам ние къде се върнахме . Някъде към 1920 г сме вече и продължаваме да падаме .
  • 97 По-долни комунисти от вас НЕМА!!!

    2 1 Отговор
    ОЛЕ МАЛЕ, ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ С КАКВО ПРИЗНАНИЕ ИЗЛИЗА ЗА СЕБЕ СИ..
    НЕ ПРИПИСВАЙТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДРУГИ.!!!!!
    ТОВА БЯХА РЕДОВНИТЕ ПОХВАТИ НА КМУНЯГИТЕ ЕДНО ВРЕМЕ..КАК ДОБРЕ СТЕ ГИ КОПИРАЛИ!!!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.