Отидете към основна версия

4 Януари, 2023 23:04, обновена 4 Януари, 2023 23:04 15 574 338

Киев обяви голяма победа! Мощна контраатака в района на Бахмут

  • бахмут-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Опитите за руски щурм на Бахмут продължават от половин година след последната успешна операция на руските сили в Украйна, когато успяха да превземат Северодонецката агломерация

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинската гранична служба разказа за резултатите от една от битките край град Бахмут (Артьомовск) в Донецка област, който руските военни и бойците на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" се опитват безуспешно да превземат от няколко месеца, съобщава Руската служба на Би Би Си.

В съобщението на украинската граничната служба се казва, че руските военни под прикритието на артилерия са се опитали да превземат украинска позиция край Бахмут, която граничарите защитават съвместно с военни от въоръжените сили на Украйна.

"Граничарите изчакаха артилерийската атака в окопите и когато вражеската пехота се приближи, те откриха огън. Опитът за нападение се провали, врагът, претърпял загуби, започна да бяга. В резултат на това украинските военни са напреднали с около 300 метра и са се закрепили на нови позиции," се казва в доклада.

Опитите за руски щурм на Бахмут продължават от половин година, след последната успешна операция на руските сили в Украйна, когато успяха да превземат Северодонецката агломерация

Град Бахмут има стратегическо значение като важен укрепен район и транспортен възел. Евгений Пригожин, основател на ЧВК "Вагнер", се опита да оправдае неуспехите на руската армия в Бахмут, но само потвърди, че окупационните сили са достигнали максимума в опитите си да превземат града.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 186 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: