Отидете към основна версия

3 349 61

Блинкън: Приказките на Москва за новите териториални реалности са неприемливи и вредни

  • русия-
  • владимир путин-
  • антъни блинкън-
  • украйна-
  • крим-
  • донбас

Великобритания и САЩ са съгласни, че най-бързият начин да се сложи край на тази война и да се премине към дипломация е да се засили позицията на Украйна на бойното поле

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че Вашингтон смята за неприемливи исканията на Русия Украйна да вземе предвид "новите териториални реалности", цитира думите му Руската служба на Би Би Си.

Именно това условие посочи Владимир Путин като основа за установяване на мирен диалог в разговор с турския президент Раджеп Тайип Ердоган в началото на януари.

Според Блинкън САЩ смятат подобна позиция за контрапродуктивна.

"Руските искания Украйна да признае новите териториални реалности са неприемливи и не позволяват преговорен процес", каза държавният секретар по време на съвместен брифинг с британския външен министър Джеймс Клевърли.

Клевърли беше на посещение във Вашингтон за първи път като ръководител на британското външно министерство.

Великобритания и САЩ са съгласни, че най-бързият начин да се сложи край на тази война и да се премине към дипломация е да се засили позицията на Украйна на бойното поле.

Блинкън и Клевърли увериха, че страните им ще продължат да предоставят на Украйна всичко необходимо за успешно противодействие на руската агресия.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 65 гласа.

Свързани новини