Отидете към основна версия

2 351 85

Балтийските страни призовават Берлин: Веднага доставете на Киев танкове "Леопард"

  • танк-
  • леопард-
  • нато-
  • украйна-
  • германия

На среща в американската база Рамщайн в Германия съюзниците на Украйна обявиха вчера нови значителни доставки на оръжия за Киев

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министрите на външните работи на трите балтийски страни призоваха днес Германия да достави "още сега" на Украйна тежки танкове "Леопард", за да ѝ помогне да спре агресията на Русия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ние, латвийският, естонският и литовският министър на външните работи, отправяме към Германия искане да достави още сега на Украйна танкове "Леопард", заяви в Туитър външният министър на Латвия Едгарс Ринкевичс.

"Това е необходимо, за да бъде спряна руската агресия, да се подпомогне Украйна и бързо да се възстанови мирът в Европа", добави той и подчерта, че "Германия, като първа европейска сила, носи специална отговорност в това отношение".

На среща в американската база Рамщайн в Германия съюзниците на Украйна обявиха вчера нови значителни доставки на оръжия за Киев. Те обаче не успяха да се споразумеят за доставка на тежки танкове и попариха надеждите на украинските власти, които настояват за такива, така че ще са нужни нови дискусии по въпроса и "зелена светлина" от страна на Германия.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: