Отидете към основна версия

1 159 7

За секретните документи: Белият дом ще сътрудничи

  • сащ-
  • джо байдън-
  • демократическа партия

Специалният съветник на държавния глава по правните въпроси Ричард Заубер заяви, че нито Джо Байдън, нито първата дама Джил Байдън са били в резиденцията, когато е извършен обискът

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В дома на президента Джо Байдън в Делауеър бяха открити още документи, съдържащи класифицирана информация, съобщи БНР.

Още 6 от откритите документи са отбелязани като материали със строго секретна информация. Някои от тях са от времето, когато Байдън е бил сенатор, а други - от периода на вицепрезидентството му в администрацията на Барак Обама. Според личния адвокат на Байдън Боб Бауер претърсването е продължило повече от 12 часа и заедно с документите са намерени още ръчно написани бележки, файлове и други материали отпреди десетилетия.

Специалният съветник на държавния глава по правните въпроси Ричард Заубер направи изявление, че нито Джо Байдън, нито първата дама Джил Байдън са били в резиденцията, когато е извършен обискът. Той подчертава, че Белият дом ще продължи да си сътрудничи с министерството на правосъдието и специалния прокурор, назначен от главният прокурор Мерик Гарланд, за да има гаранции, че разследването се "провежда бързо и ефективно".

Медиите обаче напомнят думите на самия Байдън, казани по-рано през седмицата по време на пътуване до Калифорния: "Мисля,че нищо няма да намерите там".

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини