Last news in Fakti

22 Януари, 2023 20:52 1 071 7

За секретните документи: Белият дом ще сътрудничи

  • сащ-
  • джо байдън-
  • демократическа партия

Специалният съветник на държавния глава по правните въпроси Ричард Заубер заяви, че нито Джо Байдън, нито първата дама Джил Байдън са били в резиденцията, когато е извършен обискът

За секретните документи: Белият дом ще сътрудничи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В дома на президента Джо Байдън в Делауеър бяха открити още документи, съдържащи класифицирана информация, съобщи БНР.

Още 6 от откритите документи са отбелязани като материали със строго секретна информация. Някои от тях са от времето, когато Байдън е бил сенатор, а други - от периода на вицепрезидентството му в администрацията на Барак Обама. Според личния адвокат на Байдън Боб Бауер претърсването е продължило повече от 12 часа и заедно с документите са намерени още ръчно написани бележки, файлове и други материали отпреди десетилетия.

Специалният съветник на държавния глава по правните въпроси Ричард Заубер направи изявление, че нито Джо Байдън, нито първата дама Джил Байдън са били в резиденцията, когато е извършен обискът. Той подчертава, че Белият дом ще продължи да си сътрудничи с министерството на правосъдието и специалния прокурор, назначен от главният прокурор Мерик Гарланд, за да има гаранции, че разследването се "провежда бързо и ефективно".

Медиите обаче напомнят думите на самия Байдън, казани по-рано през седмицата по време на пътуване до Калифорния: "Мисля,че нищо няма да намерите там".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искам информация за

    2 0 Отговор
    СтайковМиризливатаКурваНаДенди, дали е реален и къде живее?
  • 2 Баце

    5 0 Отговор
    Дъртия е играч, ама младия ще разгони фамилията на мумията.
  • 3 Джо

    17 0 Отговор
    Защо Байдън толкова е пристрастен към войната в Украйна?

    Такър Карлсън, водещ журналист в Fox News обяснява.

    Разбира се, че отново става въпрос за сина на Байдън - Хънтър, който е наркоман и тежко зависим. И, който, по някакъв чудодеен начин е станал собственик на хиляди декари украинска земя; в източна Украйна - точно там където има огромни запаси от газ, нефт и въглища.
    Случайност?
    Едва ли!

    Междувременно - руската войска освободи изцяло Соледар.
    Следващият град е Артьомовск.
  • 4 Тото

    6 0 Отговор
    Е какво да сътрудничи да не са ги намерили тези документи у дома,нали има закон за федерално престъпление се отговаря във съдъ .Но аз забравих то по новите ценности ако си на власт може да си правиш каквото искаш безнаказано,типично по американски.
  • 5 Сикрет сървис

    6 0 Отговор
    Бай Дън е като катерица, крал и крил документи по всякакви дупки и после не помни, къде, какво е скрил!
  • 6 Абе

    4 0 Отговор
    Той.... ги забравил човека ! Но чудя се как не забрави да обвини за същото Тръмп !?!
  • 7 Пародия

    2 0 Отговор
    Този театър вече граничи с комедия. Всички знаем че "демократите" искат да се оттърват от кукумицин Байдън по възможно "най законен" начин.