Отидете към основна версия

3 777 82

ВМРО-ДПМНЕ: С България сме в студена война!

  • северна македония-
  • българия-
  • вмро-дпмне-
  • война-
  • ангел джамбазки-
  • християн пендиков

Това се случва, когато едната страна е без стратегия, без планирани стъпки, обяви партията

Снимка: БГНЕС/ EPA

Според позицията на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ случващото се между България и Република Северна Македония е сериозен провал на всичко, което правителството на Република Северна Македония е приело и подписало, а резултатът е „студена война в смисъл на студени дипломатически отношения между две държави”, предаде БТА.

„Това се случва, когато едната страна е без стратегия, без планирани стъпки и лесно приема всичко, което се иска от нея. Тогава се губи достойнството", каза говорителят на ВМРО-ДПМНЕ Наум Стоилковски в отговор на журналистически въпрос за ситуацията между двете държави, в която в Северна Македония трябва да бъдат направени конституционни промени.

Стоилковски повтори тезата на председателя на партията Християн Мицкоски, че „правителството и президентът играят ролята на анализатори” и коментират ситуацията, без да действат.

„Потвърждава се нашата теза, че конституционните промени не са последната отстъпка, която се иска от нас. Това отваря дилеми дали това правителство е обещавало много повече, което българската страна иска сега. И основната причина, поради която правителството се държи така, е само защото правят компромиси с всичко и всичко, защото не са чисти и честни и са потънали до шия в престъпност и корупция”, каза Стоилковски, припомняйки настояването на ВМРО-ДПМНЕ за предсрочни избори.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 51 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: