Отидете към основна версия

8 205 135

Танковете няма да обърнат хода на войната. Ето от какви оръжия се нуждае Украйна

  • бесарабски фронт-
  • танкове-
  • ракети-
  • русия-
  • война-
  • сащ-
  • нато-
  • украйна

Най-ефективното оръжие, което САЩ могат да предоставят на Украйна, са прецизно управляемите ракети

Снимка: БГНЕС/ EPA

Само с танковете няма да се обърне хода на войната в Украйна, пише в. "Ню Йорк Таймс" (NYT).

Въпреки целия шум около танковете, получени от Украйна, те няма да бъдат единственият „сребърен куршум“, който ще позволи на Киев да спечели войната. В това са убедени журналистите от New York Times. Основната задача на американската армия е да направи украинската армия по свой образ и подобие, за да даде на Украйна най-добрия шанс да преодолее руската отбрана.

Пробивът на тези линии не означава просто да прокарате батальон танкове през окопите. Това изисква координирана атака с пехота, маркираща целите, танкове, бомбардиращи тези позиции, и артилерийски оръдия, осигуряващи прикритие и подкрепа. Подобни маневри са в основата на бойните действия на американската армия. Следователно САЩ и западните съюзници ще трябва не само да предоставят танкове, бронирани машини и модерни боеприпаси, но и да научат украинските военни да използват цялото ново оборудване.

Танкове използваха дори в най-успешната контраофанзива край Харков, но високоскоростните бронирани бойни машини станаха едно от най-важните оръжия тогава. Ето защо, според военни анализатори, важна част от последните трансфери на оръжие могат да станат 109 бойни машини Bradley от Съединените щати и голям брой артилерийски оръдия от европейски съюзници.

Други експерти смятат, че единственото най-ефективно оръжие, което САЩ могат да предоставят на Украйна, са прецизно управляеми ракети като ATACMS, които могат да поразят цели, които HIMARS не може да достигне. Следователно танковете сами по себе си едва ли ще осигурят достатъчна бойна мощ за победата на Украйна. Но те ще пробият окопите и ще отворят пътя на пехотата с бойните превозни средства Брадли, за да задържат отвоюваната територия. Освен това това е важен сигнал: съюзниците са заинтересовани Украйна да си върне територията, а не да бъде принудена да се съгласи на преговори с агресора.

Източник: Pravda Gerashchenko

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 93 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: