Отидете към основна версия

3 031 87

Дмитрий Медведев: Русия ще произвежда значително повече оръжия през 2023 г.

  • русия-
  • украйна-
  • дмитрий медведев-
  • оръжия-
  • войници

Западът и военни анализатори казаха, че някои от боеприпасите на Москва ще се изчерпят, след като от миналия февруари Русия е изстреляла в Украйна милиони артилерийски снаряди и хиляди ракети

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият президент на Русия Дмитрий Медведев каза днес, че руските оръжейни производители значително ще увеличат доставките си през 2023 г., за да помогнат на силите на Русия да нанесат "съкрушително поражение" на Украйна, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

„Въоръжените ни сили редовно получават пълен набор от различни видове ракети. Доставката на всички видове военно оборудване ще се повиши значително през 2023 г.“, каза в публикация в интернет Медведев, който е заместник-председател на влиятелния Съвет за сигурност на Руската федерация и извършва надзор върху правителствената комисия по производство на оръжия.

Западът и военни анализатори казаха, че някои от боеприпасите на Москва ще се изчерпят, след като от миналия февруари Русия е изстреляла в Украйна милиони артилерийски снаряди и хиляди ракети.

Длъжностни лица в Москва отричат тези твърдения и казват, че разполагат с всички ресурси, необходими за изпълнение на своята „специална военна операция“ в Украйна.

По време на посещение в завод за производство на оръжия Медведев заяви, че новите доставки ще позволят на Русия да "нанесе съкрушително поражение на украинските неонацисти", захранвани с оръжие от Запада.

Русия казва, че воюва в Украйна, за да отърве страната от фашистите и нацистките симпатизанти. Киев и Западът отхвърлят това твърдение и заявяват, че това е неоснователен претекст за незаконна война за завземане на територия и за свалянето на демократично избраното прозападно управление на Украйна.

Държавите от НАТО, водени от САЩ, снабдиха Киев с военно оборудване на стойност милиарди долари, за да помогнат на президента Зеленски да защити страната си.

По време на четиригодишния му президентски мандат между 2008 г. и 2012 г. Медведев бе голямата надежда на Запада за сближаване, но сега вече е един от най-яростните руски поддръжници на войната по време на 11-месечния конфликт, отбелязва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания