Отидете към основна версия

5 083 63

Броят на загиналите в Турция след земетресението достигна 912 души

  • земетресение-
  • трус-
  • жертви-
  • турция-
  • сирия

Стотици жертви има и в съседна Сирия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на загиналите в Турция след опустошителното земетресение тази сутрин достигна 912 души, съобщиха турските медии, позовавайки се на последната информация на властите.

Земетресение с магнитуд 7,7 по Рихтер разтърси южна Турция тази сутрин в 4:17 часа. Съобщава се за 912 загинали и 5385 пострадали в няколко турски провинции, включително Малатия, Шанлиурфа, Османие и Диарбакир. Хиляди сгради са напълно или частично разрушени. Броят на жертвите в Сирия достигна 326 души.

Броят на жертвите от земетресението в Турция нарасна на 912, ранени са 5383 души, потвърди турският президент Реджеп Ердоган. Ердоган не се ангажира да прогнозира как ще нарасне броят на загиналите с напредването на издирвателно-спасителните операции в страната. Очаква се броят на жертвите да нарасне още, защото все още има мнозина в неизвестност. Това е едно от най-смъртоносните земетресения в турската история.

Турските въоръжени сили са създали "въздушен коридор" за оказване на помощ за засегнатите райони след земетресението рано тази сутрин. Коридорът има за цел да улесни достъпа на спасителните екипи до района на бедствието. Продължават издирвателните и спасителни операции след труса, чийто епицентър е бил в окръг Пазарджък, Кахраманмараш.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: