Отидете към основна версия

1 834 9

За часове авиокомпания превози 12 000 доброволци в района на земетресението в Турция

  • turkish airlines-
  • истанбул-
  • превоз-
  • доброволци-
  • земетресение

На столичното летище Есенбога в Анкара не е имало струпване на доброволци

Снимка: М. Богданова ©

Националният турски превозвач Turkish Airlines транспортира във вторник почти 12 000 доброволци от различни градове на Турция, които изявиха желание да участват в ликвидирането на последиците от земетресението в югоизточната част на страната, съобщи изпълнителният директор на компанията Билал Екши.

„Към 07:00 часа във вторник транспортирахме 11 780 доброволци с 80 полета до зоната на земетресението на летищата Адана, Газиантеп, Адияман и Шанлиурфа“, написа той в своя профил в социалната мрежа Twitter.

Междувременно турски медии съобщават, че през последните часове на летището в Истанбул има струпване на множество доброволци, но не всички са изпратени в зоната на бедствието. Както обясниха от правителствената Служба за извънредни ситуации, предпочитание се дава предимно на хора с подходящ опит и добра физическа подготовка.

На столичното летище Есенбога в Анкара не е имало струпване на доброволци. Според представител на летището самолетите продължават да летят до засегнатите от земетресението райони.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: