Last news in Fakti

1 Юни, 2023 08:07 11 951 22

Съседите вече са с 8-та най-мощна авиокомпания в света

  • turkish airlines-
  • турция-
  • авиокомпания

На първо място е японската All Nippon Airways

Съседите вече са с 8-та най-мощна авиокомпания в света - 1
Снимка: М. Богданова ©

Националният превозвач на Турция се превърна в осмата най-силна авиокомпания в света със 78,1 точки в световна класация. За година – Turkish Airlines се е издигнала с 23 места и вече е в ТОП 10, посочват от Brand Finance.

„С отговорността да бъдем национален превозвач на нашата страна и силата да бъдем авиокомпанията, която лети до повече страни от всяка друга авиокомпания в света, ние ще продължим да развиваме нашата марка за още много успехи“, казва председателят на Turkish Airlines Ахмет Болат.

Японската All Nippon Airways (ANA) беше най-силната авиокомпания тази година с 85 точки. Тя възобнови международните полети през 2022 г. след двугодишна пауза поради пандемията причинена от коронавируса.

След нея се нареждат Korean Air и бюджетната авиокомпания на Малайзия AirAsia, показва проучването.

Създадена през 1933 г. с флот от 5 самолета, Turkish Airlines в момента може да се похвали с флот от 416 (пътнически и товарни) самолета, летящи до 344 дестинации по света, включително 291 международни и 53 вътрешни.

Междувременно Brand Finance обяви, че базираната в САЩ Delta Airlines отново е най-ценната марка в света за 2023 г. със стойност на марката от 8,9 млрд. USD, което е ръст от 22% на годишна база.

„Пандемията може да спре самолетите, но не може да попречи на хората да мечтаят за пътуване. С отварянето на света отново авиокомпаниите са готови за максимално натоварване, като стойността на марката им бързо нараства“, казва финансовият директор на марката Савио Д'Суза.

Възстановяването на световната авиоиндустрия е предвидено за текущата година, като приходите ще достигнат 779 млрд. USD. Нетната печалба ще е 4,7 млрд. USD, гласи проучването.

Ethiopian Airlines беше най-бързо развиващата се марка авиокомпания в световен мащаб, като стойността на нейната марка се повиши със 79% през текущата година, за да стане най-голямата авиокомпания в Африка с 498 млн. USD.

Turkish Airlines класира 17-ата най-ценна марка на авиокомпанията, изкачвайки се от 19-та през 2022 г. благодарение на 26% скок в стойността на марката.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факт

    30 8 Отговор
    Защото не са в ЕС!

    Коментиран от #9

  • 4 Евроазийци

    38 8 Отговор
    Лъжи руски ! Изостаналите Евроазийци не са виждали самолет ! Ние сме 7 най мощна цивилна авиокомпания и нашите ВВС с Ф чертежите са непобедими.

    Коментиран от #15

  • 5 Тия намерили

    4 43 Отговор
    с какво да се хвалят. Авиопревозите са голям замърсител на околната среда. Няколко Европейски държави започнаха да забраняват полетите на къси разстояния. В момента се работи по създаването на по-екологични самолети, но при тези темпове на работа, едва ли секторът в скоро време ще стане по-екологичен.

    Коментиран от #7, #13

  • 6 При комунизма

    34 5 Отговор
    СО. мАТ беше най голяма
    Интелектуалните сороски проститутки го ликвидираха
  • 7 Абе вие

    34 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тия намерили":

    екоидиотите не разбрахте ли, че докато не се спре изсичането на горите никакъв климат няма да се оправи. Проблема не е във вредните емисии, а в недостига на кислород.

    Коментиран от #8

  • 8 Ами

    20 5 Отговор

    До коментар #7 от "Абе вие":

    съдете дървета ! Само, че демократите искали само да секат, само да лапат ... а някой друг да плаща.

    Коментиран от #20

  • 9 ккк

    7 26 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Не са в ЕС защото ЕС не ги пуска,ФАКТ!Колко копейки взе за безсмисления си коментар?
  • 10 Перо

    36 1 Отговор
    Ердоган направи едно от най-големите и модерни световни летища в Истанбул и географското положение на Турция помогна за създаването на огромния товарен, трансферен и транзитен център в света! За това Тюркиш еърлайнс станаха 8-ми! Нашите дадоха летище София на измислена концесия с корупционна практика, на строителна фирма и аерогарата стана придатък за обслужване на турското летище при лошо време, повреди или тероризъм! Основните полети от и до София са на ниско-тарифни авиокомпании /копърки/!

    Коментиран от #12

  • 11 Флипп

    30 1 Отговор
    Един от многото плюсове, политиците ти да не се назначават от Посолството
  • 12 Новото летище

    7 25 Отговор

    До коментар #10 от "Перо":

    на Ердоган е разположено на неподходящо място. Пречи на прелетните птици и има други екологични проблеми. Още като го построиха имаше сигнали за лошо строителство, паднали плочки и т.н. Разбира се България не може да се сравнява с Турция и при нас нещата са много по-зле.

    Коментиран от #14, #16, #21

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Архимед

    20 2 Отговор

    До коментар #12 от "Новото летище":

    Начи ноооогу си прав. И не само това. Туй новото летище пречи на мухите,на кърлежите на комарите и най вече на колорадския бръмбар и пингвините да кълват въшките от гърбовете на моржове които са пристигнали като туристи от Централна Африка. Аха тъй да знайш
  • 15 ДОСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Евроазийци":

    ГОЛЯМА ШЕГА.
  • 16 ДОСТ

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "Новото летище":

    ДРУГОТО ЛЕТИЩЕ ЩЕ ГО СТРОЯТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Байно

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    Дърветата е добре да не ги съдим! Много по-добре ще е да ги садим!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кольо

    3 0 Отговор
    За колко Иван Костов продаде нашата авиокомпания и кога ще му се потърси сметка за това?