Отидете към основна версия

3 123 38

Паника! Бившата жена на Путин продава на пожар имотите си в Испания заради страх от санкциите

  • владимир путин-
  • испания

Покупката на испански недвижим имот на стойност над 500 000 евро дава право на чужденци да получат разрешение за пребиваване в страната, първоначално временно - за една година, а след това - постоянно

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившата жена на Владимир Путин - Людмила Очеретная, заедно с новия си съпруг Артур Очеретни продават имотите си в Испания заради опасения от санкции на ЕС. За това пише испанското издание El Mundo, цитирано от Европейска правда.

Семейство Очеретни продава спешно два апартамента в жилищен комплекс "Lomas del Rey", разположен в курортния град Марбея в Южна Испания. Цената на имота му е 2,2 милиона евро. Според изданието, причината за продажбата е страх от попадане под санкциите на Европейския съюз.

Бившата съпруга на Путин вече е в санкционния списък на Великобритания. Людмила се разведе с Путин през 2013 г., но има подозрения, че руският президент продължава да я финансира.

Именията им в Испания бяха закупени от Очеретни през 2011 и 2014 г., малко преди брака му с Людмила, и регистрирани на негово име. Това са два апартамента с площ от 229 и 405 кв.м. За да плати покупката, Очеретни получи ипотечен кредит от една от испанските банки.

Медии отбелязват, че покупката на испански недвижим имот на стойност над 500 000 евро дава право на чужденци да получат разрешение за пребиваване в страната, първоначално временно - за една година, а след това - постоянно.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: