Отидете към основна версия

5 446 68

Талибаните призоваха България: Накажете виновните за смъртта на афганистанските мигранти

  • талибани-
  • афганистан-
  • локорско-
  • мигранти

Кабул изрази съболезнования на семействата на жертвите на трагичния инцидент и призова всички афганистанци да не застрашават живота си, като се доверяват на измамници и контрабандисти

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министерството на външните работи на талибаните, които контролират Афганистан, призова българските власти да накажат виновните за смъртта на мигрантите от Афганистан, предава руската информационна агенция "Интерфакс"

"Искаме всички международни организации и особено страната, в която стана трагедията, да арестуват и поставят трафикантите в ръцете на закона", казаха талибаните в изявление, публикувано в неделя в афганистанските медии.

Припомняме, че телата на 18 нелегални мигранти от Афганистан, починали в резултат на задушаване, бяха открити в изоставен камион край село Локорско , недалеч от Околовръстния път на София. Телата бяха открити в специален тайник под трупи от дървен материал. Общо най-малко 50 души са били натъпкани в неголемия камион, 34 оцелели бяха хоспитализирани в столичните болници, включително пет деца.

Талибанското външно министерство изрази съболезнования на семействата на жертвите на трагичния инцидент и призова всички афганистанци да не застрашават живота си, като се доверяват на измамници и контрабандисти.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: