Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 18:30 3 344 25

Медии от Германия за трагедията с камиона убиец в България

  • мигранти-
  • локорско-
  • егейско море

"Ди Велт" цитира данни на българското Министерство на вътрешните работи за осуетени 164 000 опита за нелегално преминаване на границите през миналата година

Медии от Германия за трагедията с камиона убиец в България - 1
Снимка: БГНЕС

Досега трафикантите на хора в България се отърваваха с парични глоби или твърде леки присъди, отбелязва "Ди Велт" по повод трагедията със загиналите мигранти край София. Ето какво още пишат някои германски медии.

Списанията "Шпигел" и "Щерн",телевизия NTV, Вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", "Ди Велт" и много други - голям брой германски медии съобщиха за трагедията със загиналите мигранти край София. Ето някои цитати и коментари.

Случай с подобен мащаб досега не е имало в България, коментира обществено-правната медийна мрежа АРД и припомня, че България защитава границата си към Турция с ограда, където наскоро е имало инцидент с ранен млад бежанец. Изданието пояснява и това, че България иска да стане част от Шенгенското пространство, но е била спряна от ветото на Австрия, която счита, че България не подсигурява достатъчно добре своите граници.

По 6 000 до 7 000 евро на човек

Списание „Шпигел“ в своето онлайн-издание изтъква, че трафикът на нелегални мигранти е печеливш, но смъртоносен бизнес. Изданието отбелязва, че крайните цели на мигрантите са най-вече Великобритания, Германия и Франция, за което загиналите в България са платили по 6000 до 7000 евро на човек.

Българските каналджии са получили една част от тези пари: шофьорите - по 100 евро за всеки превозен мигрант, а ръководителят на трафикантите - до 1000 евро за всеки човек. „Шпигел“ също припомня, че нерегулираната миграция е накарала Австрия и Холандия да блокират желанието на България за прием в Шенген през декември 2022г.

Телевизия NTV на сайта си информира за задържането на предполагаемия шеф на трафикантите на хора в България и коментира в тази връзка, че досега страната е била известна с твърде либералното си отношение спрямо криминалните банди на трафиканти.

Твърде меки присъди

"Ди Велт" цитира данни на българското Министерство на вътрешните работи за осуетени 164 000 опита за нелегално преминаване на границите през миналата година. Вестникът отбелязва, че София има намерение да затегне законодателството срещу трафика на хора. „Досега каналджиите обикновено се отърваваха с парична глоба или условна присъда“, коментира изданието.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП

    31 3 Отговор
    След 89-та България е един голям камион от който над 2.5млн.от населението се спаси зад граница.
  • 2 РЕАЛИСТ

    40 4 Отговор
    В Германия да си коментират глупостите на министъра на отбраната си Бербок. Каза на конференцията в Мюнхен, че Русия трябва да промени позицията си на 360 градуса. Това значи да остане на същата позиция, ама къде акъл. Медведев вила"Вижте какви невежи хора ви управляват" Захарова пък я закопа " Тая жена няма знания от началното училище, пък тръгнала съвети да ни дава". Това е същата Бербок, дето рече, че ЕС е във война с Русия и после взе да се обяснява
  • 3 Ганю

    19 2 Отговор
    готов за Шенген !
  • 4 я миряните да си припомнят добре

    29 6 Отговор
    по времето на кой техен любимец се издигна тази прескъпа кокошкарска ограда дето като пилци прехвърчат туристите за запада

    Коментиран от #5

  • 5 Стотици

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "я миряните да си припомнят добре":

    милиони прибра другаринът Балевски ! Престъпници червени !
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    43 2 Отговор
    Дойче Зеле що не припомни кой покани амуджите в Германия ‼️‼️‼️

    Коментиран от #10

  • 7 Пучо Капучо

    17 11 Отговор
    Българинът - трафикант номер 1 в Европа на мигранти, сичко е пропищяло от нас. Но какво да се прави - политика. Захранваме си икономиката от този "бизнес"...
  • 8 ХАХАХА

    31 5 Отговор
    Абе що не питате тези катунари откъде имат по 6,7 хиляди Евро! Аре стига повтаряхте, че бягат от война . С тези пари живот щяха да си живеят във всяка една страна от която идват навлеците. Я по добре се разровете колко и накого са НПО тата ,които им плащат да налазват Геята.

    Коментиран от #12, #13

  • 9 Трябва да се направи коридор..

    26 2 Отговор
    За любимците на Австрия,Холандия,Великобритания и Германия!Това е начина специалистите от инженери,доктори и надарени млади мъже да стигне бързо по предназначение...Стига сме пречили на новите европейци да си влезнат в новите държави на исляма....Кадафи каза ,че до 2050 година ,Европа ще бъде мюсулманска....
  • 10 БАЙ Курти

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тъкмо същото щях да попитам....
  • 11 нннн

    28 0 Отговор
    Точно евpoи....те ни накараха да премахнем кльоновете и гранични войски. Сега ни критикуват за миграцията...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 РЕАЛИСТ

    11 6 Отговор

    До коментар #8 от "ХАХАХА":

    Главният секретар на МВР ти го обясни, ама не внимавате в час. Има си система. Почват работа в Европа и изплащат парите. Все едно теглят кредит. Всичко е организирано.

    Коментиран от #18

  • 14 да сме най бедни има преимущество

    20 2 Отговор
    само едно че тези хорица с различна култура и религия не искат да остават тук, въпреки и че и тук ги има повече като процент спрямо румъния,полша, балтийските и ще се увеличават и то много след време като на запада тракнат мандалото и ще имаме проблеми с тях в бг благодарение на преизбраните божества от поклонниците им
  • 15 Вальо

    14 6 Отговор
    Българите замесени по случая следва „приятелски“ да бъдат предадени на Афганистан за да получат справедливи присъди там. От Талибаните...
  • 16 Така така

    12 4 Отговор
    германия е най голямото нишо в ес. А здравната и система си е чист геноцид
  • 17 Възмутен

    10 8 Отговор
    "Твърде меки присъди!!!" - казват германците! Такава толерантност към престъпността като у нас, няма в нито една държава от ЕС!
  • 18 ХАХАХА

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    Кои почват работа в Геята ,я уточни или по точно министъра да уточни ,къде се е чудо и видяло катунари да работят,я да го заснемат на снимка как се трудят в германията, па ако и зашпрехат на немски направо ще изтрепат рибата.
  • 19 Пич

    15 2 Отговор
    Немците нямат думата. Те са психично болни.
  • 20 Гошо

    4 2 Отговор
    Колкото по го показват тоя камион толкова по добре ,ама и в Турция трябва ,поне веднъж седмично да обсъждат случая
  • 21 Да попитам

    3 1 Отговор
    Къде е оня далаВАРЕЛИ БАЛЕВСКИ БРЕЕЕЕЕ???
  • 22 Шопо

    5 2 Отговор
    Оставете хората, те не са заплаха за нашата страна тяхната цел е Германия.
  • 23 Град козлодуй

    4 1 Отговор
    Саудитска Арабия им плаща, това да го знаете от мене
  • 24 абсолютно

    5 0 Отговор
    не ме интересува какво са казали в германия
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: