Отидете към основна версия

4 654 182

Путин е невеж човечец, който се е намърдал в нацисткия бункер и е обул ботушите на Сталин

  • бесарабски фронт-
  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • бункер-
  • сталин-
  • ссср-
  • история-
  • нацизъм-
  • кремъл-
  • виталий портников

Зверствата на Русия на Путин са съвсем съпоставими с престъпленията на нацистите

Снимка: БГНЕС/ EPA

Маршируващ скелет
© Виталий Портников

От речта на Владимир Путин пред Федералното събрание, от появата му на концерта в Лужники те очакваха нови атаки на злоба, нови сензационни изявления, нови обещания за войни и конфликти. Наистина, по някаква причина съобщението беше отложено цели две години, за да се получи ефект на политически взрив в момента, в който Путин излезе пред депутатите.

Но вместо взрив се получи пляскане. Като цяло Путин прочете миналогодишния текст, който можеше да прозвучи, ако нямаше война срещу Украйна. Сега всъщност става ясно какво е очаквал диктаторът. Победа. Той искаше да разкаже на охранените си слуги история как анексира Украйна за три дни. А когато стана ясно, че неговият "блицкриг" позорно се провали, той реши да изчака поне някой разрушен град, за да изглежда отново като “събирач на земи”.

Но тъй като никакъв успех нямаше и няма, Путин трябваше да се качи на подиума - просто така, че Байдън, който пристигна в Европа на годишнината от агресията на Путин, да изглежда "догонващ", "отговарящ", "реагиращ". Не е изненадващо, че и тук Путин, този велик стратег на всички времена и народи, отново сгреши. След пристигането на Байдън в Киев самият руски президент се оказа "догонващ" и "отговарящ". Това посещение е вечната гордост на Байдан и вечният срам на Путин, който разчиташе да бъде домакин на парада на Хрещатик преди година. Но вечният град, преживял в дългата си история повече от една агресия от север, този път също се оказа извън историческия обсег. Малкият безсмислен диктатор с празните си амбиции така и си остана в Москва.

Често сравняваме Путин ту с Хитлер, ту със Сталин. И сравняваме заслужено: зверствата на Русия на Путин са съвсем съпоставими с престъпленията на нацисткия райх и сталинисткия СССР. Руснаците убиват, изнасилват, грабят, опитват се да уморят с глад и замразяват цивилното население до смърт - а мнозинството от тяхното население яростно аплодира убийците и изглежда се радва да живее отново в страна, чиято единствена цел е да унищожава другите.

Единствената разлика между Путин и другите убийци и тирани е, че те знаеха защо вършат зло и насилие. И Сталин, и Хитлер са били политически революционери. Те създадоха ужасно, кърваво, безнадеждно бъдеще – но бъдеще. Путин е сив невеж човечец, който се е намърдал в нацисткия бункер и е обул ботушите на Сталин. Бъдещето не го интересува. Той иска да отиде в миналото. Той иска не да строи, а да възстанови това, което отдавна се е разпаднало. Веднъж, след войната, авторите на известните карикатури на фюрера Кукриникси продължиха да рисуват карикатури на Хитлер, изобразявайки го само като маршируващ скелет. Путин е точно същия маршируващ и говорещ скелет. Той е смятан за жив човек по някаква нелепа грешка. В него просто няма нищо живо, както впрочем и в държавата, която оглавява.

И когато казваме, че войната на Русия срещу Украйна е типична война на злото срещу доброто, трябва да добавим, че това е и борба между смъртта и живота, това е битка между мъртвите, които се прекланят пред миналото, и хората, които се стремят към бъдещето. Но тази война, планирана в Кремъл като бенефис на маршируващия скелет, ще завърши с окончателната му смърт.

Източник: graniru org

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 145 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания