Отидете към основна версия

9 579 172

Защо руснаците демонстративно екзекутираха украински войник

  • военни престъпления-
  • убийство-
  • украйна-
  • русия-
  • андрей юсов-
  • екзекуция

Екзекуцията умишлено е заснета на видео и оповестена публично

Руските нашественици извършиха демонстративна екзекуция на украински войник за думите „Слава на Украйна“, за да сплашат умишлено украинците.

Андрей Юсов, представител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, заяви, че екзекуцията на невъоръжен затворник е една от проявите на геноцидната война на Руската федерация срещу Украйна, предаде агенция УНИАН.

"Те екзекутираха военнопленник, който беше невъоръжен и под закрилата на Женевските конвенции. Това е още една илюстрация, с която имаме работа. Всъщност той беше убит след лозунга "Слава на Украйна". Това е още една проява именно на геноцидната война и политиката на геноцид на агресора – Русия“, каза Юсов.

Според него екзекуцията умишлено е заснета на видео и оповестена публично. По такъв циничен начин нашествениците се опитват да сплашат украинците. "Това са актове на геноцид, от които окупаторите не се срамуват. Но както във всички други случаи - или т.нар. блицкриг, или ракетните удари - това са неща, които само обединяват украинците", добави Юсов. Представителят на Главното разузнавателно управление отбеляза, че нашествениците, участвали в екзекуцията, вече се издирват. Това е въпрос на чест за Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 128 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: