Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Март, 2023 11:02 6 228 134

Ако победи Украйна, Путин ще влезе във война срещу НАТО. Ето защо е важно да дадем оръжия на ЗСУ

  • военни престъпления-
  • украйна-
  • война-
  • геноцид-
  • нато-
  • оръжия-
  • русия-
  • европа-
  • владимир путин-
  • зсу

Войната в Украйна очевидно беше замислена от Кремъл като първи етап на по-нататъшна ескалация

Ако победи Украйна, Путин ще влезе във война срещу НАТО. Ето защо е важно да дадем оръжия на ЗСУ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Анализ на Джеймс Уилсън за EU Political Report:

Пълномащабната война в Украйна, отприщена от Владимир Путин, продължава вече повече от година, увеличавайки всеки ден болката и страданието на украинците, милиони от които бяха принудени да напуснат домовете си, за да избягат от ужасите на войната. А убитите от руските окупатори са хиляди. Но с агресията си Путин не само убива украинци и разрушава домовете и животите им, но и създава безпрецедентни рискове и заплахи за бъдещето на Европа. Това не трябва да се забравя, когато се мисли за перспективите за мир и бъдещето на обединеното европейско пространство. Руската заплаха изисква Европа да преосмисли и дори да се превъоръжи, като вземе предвид процесите, протичащи в момента в центъра на континента, тъй като Кремъл реално започна открита териториална експанзия.

По време на скорошна британско-френска среща на върха в Париж лидерите на двете страни Сунак и Макрон заявиха, че виждат Русия като най-голямата заплаха както за европейската, така и за световната сигурност. Ето защо Лондон и Париж имат желание да осигурят на украинските въоръжени сили допълнителната подкрепа, от която се нуждаят, за да получат решаващо предимство на бойното поле.

И двамата лидери подкрепят Украйна и призоваха всички страни да не предоставят военна техника на Русия, като в същото време допълнителната военна помощ за Украйна ще помогне за ускоряване на края на войната. Освен това е известно, че Великобритания и Франция планират съвместно разработване на високоточно ударно оръжие за борба с руската агресия. Съюзниците в НАТО също възнамеряват да увеличат промишленото производство на оръжия и боеприпаси, за да попълнят собствените си арсенали, които бяха опустошени от войната на Русия срещу Украйна, и да помогнат на Украйна в бъдеще. Такова изявление направи по-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който подчерта, че новите Насоки за отбранително планиране на НАТО ще формират основата за промени в способностите [на военния алианс] и ще осигурят стабилно възпиране и отбрана за много години напред. Това ще позволи на НАТО да помогне на Украйна, като същевременно гарантира, че всеки сантиметър от територията на Алианса е защитен.

Инвазията на Русия в Европа далеч не е мит, това е тъжна реалност. Европа трябва да бъде подготвена за възможни заплахи от Русия, защото в Украйна Путин всъщност стартира първия етап от война за преразпределяне на света. Нека си припомним как кремълският диктатор многократно подчертава изкуствеността на страните, образувани в резултат на разпадането на Съветския съюз, което нарича „най-голямата геополитическа катастрофа“.

Сега много експерти и анализатори са съгласни, че руският диктатор се опитва да възроди едновременно бившия Съветски съюз и руската имперска слава с агресивната си външна политика. И преди Кремъл демонстративно се противопоставяше на САЩ и се опитваше да използва лостовете си за политическо и военно влияние. Например, поставайки ултиматуми на НАТО за неприсъствието му в Европа и криейки се зад това, че с войната си противодейства на въображаема опасност от Запада. Но руската опасност е реална. Пълномащабната война, която продължава повече от година в Украйна, донесе смърт, страдание и разрушения на милиони украински цивилни граждани.

В същото време руската пропаганда продължава да убеждава своите граждани, че са във война с НАТО в Украйна, като по този начин оправдава тяхната агресия и терор. За съжаление пропагандата работи над руснаците. Руснаците също се опитват да сплашат западното общество със своята пропаганда – изнудване, заплахи и убеждението, че те също участват във войната. Разбира се, това са традиционни руски наративи и манипулации. НАТО по никакъв начин не е виновен за избухването на тази война и не изпраща войски в Украйна. Вместо това разширяването на алианса беше отговор на руската заплаха, тъй като и Швеция, и Финландия кандидатстваха за присъединяване само поради възможността да трябва да устоят на руския натиск. Путин убеждава себе си и света, че Западът е обещал още през 1990 г., че НАТО няма да се разширява на изток. В името на фактическата историческа точност трябва да припомним, че подобни изявления бяха направени преди разпадането на Съветския съюз и засягаха само Източна Германия в контекста на обединена Германия; въпросът за разширяването на НАТО никога не е бил обсъждан. Също така си струва да припомним какво принуди алианса да укрепи източния си фланг: незаконното анексиране на Крим от Русия през 2014 г. и в момента геноцидната война, отприщена от Путин в центъра на Европа.

Повечето анализатори са съгласни, че Украйна е не само мишена за Москва, но и началото на преразпределението на територии, началото на голямото териториално разширение на Русия. Войната в Украйна очевидно беше замислена от Кремъл като първи етап на по-нататъшна ескалация. Путин също стартира своята „специална операция“ за подкопаване и разклащане на НАТО и ЕС. Ако плановете му бяха успели, енергийният и военен шантаж на Европа можеше да доведе до пълна енергийна и военна зависимост от Русия. Ето защо днес украинците защитават не само своите граници, но и бъдещето на Европа. Ако Русия беше спечелила, Путин нямаше да спре, а щеше да отиде по-далеч. След като окупират Украйна, руснаците можеха да насочат потенциала и усилията си към хибридна война срещу балтийските държави, Полша и Румъния, дестабилизирайки целия регион. Победата на Украйна и силната подкрепа на общоевропейската и световната коалиция могат да защитят не само границите на Украйна, но и границите на цяла Европа от подновяване на руската агресия.

Също така е ясно, че Путин не разбира езика на преговорите, той разбира само езика на силата. Ето защо светът, който сега се обедини и създаде проукраинска коалиция, трябва да създаде и голяма антипутинска коалиция, която да спре и неутрализира най-голямата заплаха за света след Втората световна война. На Путин не може да се вярва, защото именно той разруши цялата съществуваща архитектура на международната сигурност, като наруши и се оттегли от договорите и, най-важното, като отприщи геноцидна война в Украйна. Най-добрият преговорен екип за справяне с Путин са въоръжените сили на Украйна (ЗСУ), които смело бранят своите граници и границите на обединена Европа. Въоръжените сили на Украйна могат да бъдат подсилени само чрез допълнителна подкрепа и оръжия, продължаване на политиката на санкции срещу Русия и перспективата за бъдещо членство на Украйна в ЕС и НАТО. Агресията на Русия показа, че престъпният режим на Путин няма да спре в Украйна и ще започне още по-кървава война в Европа, така че е важно да се продължи въоръжаването на украинската армия, за да се гарантира мир в цяла Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    127 12 Отговор
    Много тъпа логика е това !

    Коментиран от #124

  • 5 В момента

    108 13 Отговор
    Е във война с нато.

    Коментиран от #91

  • 6 любопитен

    117 5 Отговор
    Е то ако Украйна победи Русия как тя ще влезе във война с НАТЮ? Питам за един приятел дето не е толкова прост!

    Коментиран от #56

  • 7 Даааа

    84 6 Отговор
    ще влезе във война срещу НАТО......бля-бля !
  • 8 Русия попиля НАТО

    122 17 Отговор
    От самото начало НАТО воюва в Украйна с Русия.

    Коментиран от #93

  • 9 Факт

    19 114 Отговор
    Успиват ви.А зад гърба ви Радев,Бойко,Копейкин работят за продаването на България и превръщането и в руска колония.
  • 10 Поредните бълвочи.

    92 11 Отговор
    На ГнуснитеФеймъиБг вече трябва да им чупим ръцете за да се спре с тази КозякПропаганда.
  • 11 честен ционист

    91 12 Отговор
    Русия като си вземе своето в Украйна, натовците просто ще сменят плочата и вместо Украйна ще пишат Полша, Румъния и България, а бесарапския фронт ще се прекръсти на жълтопаветна барикада.
  • 12 Никакво

    72 3 Отговор
    Оръжие. Открийте банкова сметка за оръжие и който е съгласен да преведе пари за оръжие.
  • 13 пламен

    16 70 Отговор
    Войната им с НАТО ще продължи 24 часа с участието на 4 самолета F35

    Коментиран от #16, #37, #67, #80

  • 14 Да е

    48 8 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Викаш, Путин защитника на славянската история и култура ще ни вземе черно море. Със какво? Хеликоптер ли? КОМБАЙН? Или ти ще се преместиш, или дори не живееш около морето и толкова ти е акъла.. Кажи си чадо, щи връча лопата в глъвътъ
  • 15 стоян георгиев

    11 61 Отговор
    По добре късно отколкото никога.западс най сетне разбра че с милиционера няма как да се разбереш.
  • 16 Хахаха

    55 11 Отговор

    До коментар #13 от "пламен":

    Съмнява ме тия капризни самолети да излетят изобщо. НАТО със неговите 59 танка и 12 ракети..

    Коментиран от #21

  • 17 Даааа

    63 10 Отговор
    цялата съществуваща архитектура на международната сигурност се разруши с разширението на НАТО...... !!!

    Коментиран от #23, #28

  • 18 ХАХАХА

    66 5 Отговор
    Що за дебииил трябва да си , за да вярваш на тези тъпотии????

    Коментиран от #102

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Така се почва

    58 6 Отговор
    да дадем оръжия на ЗСУ......а после, да дадем и пушечно месо.
  • 21 ТИРбушон

    4 31 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Я дай нещо за Армата 😆😆😆
  • 22 Зеленский

    65 9 Отговор
    Ако Виктория Нюланд не бе насьрчавала фашисткия преврат , Ако Турчинов не бе преследовал хората за това чё говорят родния си Руски език ! Ако Украина не бе сё поставила в услуга на НАТО , то война нямаше да има!
  • 23 ТрампЛин

    10 38 Отговор

    До коментар #17 от "Даааа":

    Твърдиш че НАТО са анексирали нечии територии ли?

    Коментиран от #32, #38, #42, #53, #83

  • 24 А сега

    59 8 Отговор
    А сега войната срещу кого е !? Да не би Украйна сама да води битката. Ако не беше НАТО да са свършили украинците отдавна. Резила за НАТО е голям и още по голям ще стане след подялбата на Украйна. Мача е свирен и с продължения и с дузпи победителя е ясен!!

    Коментиран от #34

  • 25 Изключително

    46 5 Отговор
    тъпо сътворени писания. На такива бълвочи трябва да се слага възрастово ограничение "Под 6 години".
  • 26 Божке

    39 6 Отговор
    Оххх, сами се надъхват, зомбират, самонавиват и си вЕрват тез куку...ндрели. Че и нас мислят за канарчета. Да бях умряла нямале да знам, че има толкоз много тАпи евриг@й шм@т@роци
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Никола

    42 8 Отговор
    Задава се финансова лавина, американските банки гърмят една след друга, много скоро процесът ще се прехвърли и в Европа и в България и ще помете всичко по пътя си. Европа ще приключи финансово и икономически още преди да е свършила войната в Украйна. Катастрофата ще е тотална!
  • 30 Фекален макарон

    42 7 Отговор
    тази опорка се конкурира по тъпота само с "като приеме еврото, България ще влезе в клуба на богатите"

    Коментиран от #112

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Антонио Бандера

    43 5 Отговор

    До коментар #23 от "ТрампЛин":

    я кажи поради что Америка има база в Сирия?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТрампЛин

    5 26 Отговор

    До коментар #24 от "А сега":

    Не беше ли обратно? Ако не беше Украйна, до сега да сме прегазили НАТО, чак до Лисабон!
  • 35 Мишел

    45 6 Отговор
    Ако САЩ и НатО толкова искат война с Русия, могат да я направят и без да унищожат Украйна.
    Целта на доставянето на оръжия за Украйна е друга: да се води продължителна кървава война, която да посее вечна вражда между два братски руски народа

    Коментиран от #40, #87

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 име

    35 4 Отговор
    Гледайте някое интервю на Джефри Сакс за да разберете колко малоумна е краварската политика и пропаганда за отъждествяване на Русия като заплаха. И веднага дежурните козяци да го обвинят, че е руски агент.
  • 40 повече

    18 4 Отговор

    До коментар #35 от "Мишел":

    се води за да изтощи Русия военно и икономически.

    Коментиран от #71

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 3 Отговор

    До коментар #23 от "ТрампЛин":

    Ти география и история учил ли си ❓❗❓❗
    Виж карта на Европа и НАТьО от 1997.г. и от 2022.г. !!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Дедо ви

    34 5 Отговор
    Русия приключи войната с окрайната още м. април миналата година. От тогава насам тя воюва с нато
  • 45 ще влезе във война срещу НАТО

    24 2 Отговор
    Дааааа, трябва да излезем значи от НАТО
  • 46 ПутИн

    34 5 Отговор

    До коментар #19 от "ТрампЛин":

    Прав си, с Мюнхенски сговор 1938 Западна Европа даде за война зелен сигнал на Хитлер, както днес Западна Европа излъга и не спази Минските споразомения и даде зелен сигнал за война в Украйна.
  • 47 много тъпо

    21 2 Отговор
    Вони на провокативно твърдение , елементарен прийом за туширани на недоволството на нормалните хора от очевидното подклаждане и поддържане на война .
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Баш софиянец

    22 2 Отговор
    Която и да е "победа" ще има ужасни последици. В тази история могат да победят само парите, което също е лоша переспектива. Затова трябва да има мир ВЕДНАГА. Никакво въоръжаване и гн усни интриги, наречени пропаганда. МИР трабва да има!
  • 50 ТаУмВзе

    26 4 Отговор
    Краварчето е настъпило мотиката, са се зори да гризне Лопатата!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Минаващ

    31 5 Отговор

    До коментар #23 от "ТрампЛин":

    Твърдя, че НАТО нападна държава без санкция от ООН и без да е застрашен военния съюз
    Твърдя, че САЩ и съюзници нападнаха държава под фалшив предлог, че има оръжия за масово унищожение.
  • 54 БЪЛГАРИЯ

    12 1 Отговор
    Хаххаха, ама че жалка опорка!
  • 55 Некой си

    35 4 Отговор
    Аз срещу Русия няма да воювам.Запада ни унищожи държавата,не руснаците.

    Коментиран от #79

  • 56 Фактопроверител

    5 26 Отговор

    До коментар #6 от "любопитен":

    Разбира се, за русофилите значението на запетайката в българския език някак си е убягнало.
    "Ако победи Украйна, Путин ще..." = "Ако Путин победи Украйна, ще..."
    Капиш?
    От 20 години наблюдавам руските форуми и винаги там се говореше за война с НАТО и САЩ. Постепенно тази мантра е превзела съзнанието на немалка част от руското общество. Напоследък "войната с НАТО" придоби характер на истерия, което за съжаление е признак за психологическа подготовка за горещ конфликт с НАТО, от страна на руския режим. Само се надявам, този подготовка да е била започната с оглед на "Киев за 3 дни" и след като това не се случи, да продължава вследствие бюрократична инерция или като оправдание на неизбежното поражение на путлеристите в тази война.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Какво е това-,,ЗСУ"...?!

    6 1 Отговор
    Да не би да искате да кажете-,,ВСУ"...?!?!

    Коментиран от #123

  • 59 среднощен

    14 2 Отговор
    "...Например, поставайки ултиматуми на НАТО за неприсъствието му в Европа и криейки се зад това, че с войната си противодейства на въображаема опасност от Запада...";
    Никога заплахата от Запада срещу Русия, както и обратно, не е била "въображаема"... Примери
    много - "Наполеон ", "Хитлер", САЩ по време на "студената война "... Всичко друго е лъжа и лицемерие...

    Коментиран от #68

  • 60 Илия

    26 4 Отговор
    Глупости безкрай! Платени публикации на евроантлантиците! Вече са обещали оръжие и жива сила, ама ги е страх да го кажат, защото идват избори и народът ще ви измете. Сега се опитват да променят обществените нагласи с подобни писаници.
  • 61 Истината

    6 27 Отговор
    Русия е Империята на Zлото и е заплаха за цялото човечество. Именно за това тази заплаха трябва да бъде отстранена с всички възможни средства!

    Коментиран от #74

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Димитров

    25 3 Отговор
    Войната Русия - НАТО си върви от година на територията на Украйна. Най-губещи са украинския народ и Европа.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Дефакто

    18 3 Отговор
    Русия Е във война срещу НАТО !!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 среднощен

    6 3 Отговор

    До коментар #59 от "среднощен":

    "...Никога заплахата от Запада срещу Русия, както и обратното, не е била "въображаема.."
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Жигули

    6 18 Отговор
    Точно казано, браво. ПУТИН трябва да посети Хага. РУСИЯ да стане Московие и да няма ядрено оръжие

    Коментиран от #85

  • 71 Мишел

    19 5 Отговор

    До коментар #40 от "повече":

    Това са погрешни сметки.
    Войната опустоши складовете на НатО, имат муниции за една седмица война. А Русия свърши ракетите за петдесети път и продължава с ракетните удари с увеличаване на интензивността.
    За 2022 г. Русия под санкции и във война добави в златновалутните си резерви с рекордните 68 милиарда долара от търговски профицит.
  • 72 Артилерист

    9 3 Отговор
    Този е най-малко от Бесен сектор.
  • 73 Последния Пловдивчанин

    7 6 Отговор

    До коментар #63 от "Последния Софиянец":

    Подкрепям психопата Путин с две ръце.
    Друго нещо..?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Пропа

    5 1 Отговор
    ганда
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Смотльо,

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "пламен":

    Малко грешиш ,НАТО ще загуби не 4 ,а над 93 самолета ,един самолетоносач ,над 120 хеликоптера и най страшното ,бързо около 300 хиляди натовски войници и над 5-15 милиона невинни европейски граждани .
  • 81 хихи

    7 1 Отговор
    Това е като "Яко ще се мре" от ковид
    а се оказа по най-надути данни 3% реално под 1
    може да нападне, може и да нападне
    може и да победи и да ни "освжбди" трети път
    пък може и АЕЦ да ни построи„„„
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Смотльо,

    19 3 Отговор

    До коментар #23 от "ТрампЛин":

    Да,твърдя аз .Как се нарича това ,американска армия на сирийска територия и крадейки сирийския петрол ???Когато аз дойда и се настаня в твоя дом и ти взимам най нужното и си стоя и живея в твоя дом и ти плащаш сметките ,как се нарича ????

    Коментиран от #130

  • 84 шаа

    15 3 Отговор
    От години НАТО си търси враг. Е, сега си намери.
  • 85 оркестр Прощание славянки

    9 4 Отговор

    До коментар #70 от "Жигули":

    Русия да остане без ядрено оръжие , има само един начин , да изстреля целия си арсенал по Кравария , но тогава и Краварите няма да имат ядрено оръжие , а от Хага ще е останало само пепел.
  • 86 верно ли?ами ако нато си дрънкат оръжия

    5 0 Отговор
    Ако победи Украйна, Путин ще влезе във война срещу НАТО
  • 87 Шишел

    9 0 Отговор

    До коментар #35 от "Мишел":

    да не се бяха правили на хитри тогава другарите миналия век и да създават украйна и беларус за да имат повече гласове в оон?!?

    каквото съм си направиш никой друг не може да ти го направи ти ходи после обяснявай че били два братски руски народа..

    възможно е стечение на времето да се формират и нови нации и национално самосъзнание ама така става след като са си направили "македония" до границата
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Механик

    12 3 Отговор
    НАТО изгуби войната в Украйна.
  • 90 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #82 от "Радвам се че":

    Другар ще казваш на стария партиец - баща ти, "бивш" комсомолецо! Корените на македонските "език" и "нация" търси н Ньойския договор и глупостите, които са вършели окупационните ни войски там през 40-те години, които имат много по-голяма вина това население да намрази България от комунистите! За един бушониран северномакедонец с българско самосъзнание оревахме орталъка и беше всеки ден в новините! Сравни това с хилядите избити руснаци, вкл. деца в Донбас и какво трябваше да направи Русия споед теб - да ръкопляска на всушанките ли!?
  • 91 Москва 4

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "В момента":

    Ама НАТО още не е дошло, а руснаците приключват ;-)
  • 92 Само че

    9 3 Отговор
    Украйна никога няма да победи, мечтите са безплатни.
  • 93 Русия помля НАТО

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Русия попиля НАТО":

    в Херсон и край Киев, например.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 друсаното нацизеле

    7 2 Отговор
    луганск вече е част от рф та не знам наркотизиранияфашага какво уволнява там
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Ангеларий

    11 3 Отговор
    Русия и в момента е във война с НАТО,само че на територията на Украйна т.е. на своя територия.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 безмозъчникозяци

    7 4 Отговор
    от 2014та войната е с марионетките на нато и колективния все по-западащ запад
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Москва 4

    3 11 Отговор
    Да обясня на всички, които смятат, че Русия воюва с НАТО - Русия не воюва с никого. Това е само специална операция за няколко дни. Всичко е по план - още няколко мобилизации и ще превзвмат Бахмут.
  • 102 Точно

    16 3 Отговор

    До коментар #18 от "ХАХАХА":

    Анализът е толкова дълбок, че се загубих в “агресивното” повтаряне на “геноцидната” война, Русия - заплахата за Европа и света, НАТО крепител на мира,.. но лицемерието на тези хора за сметка на това няма граници - “въоръжават” “бедните” украинци превръщайки ги в пушечно месо, продължавайки агонията и страдабията им. Така де, те - НАТОвците - ще се бият до последния украинец, както казваше Борис Джонсън. Говорят си май всички малко наизуст или може би преводът на факти е много лош…
  • 103 Смешници

    11 2 Отговор
    Двата коментара на Кресна и Яне Сандански са вече на стената на Twitter и заглавието е защо българската журналистика е на 128 място в света по свобода на словото .Факти ставате известни,четат ви по света вече .Сайта който не позволява свободното изразяване .
  • 104 Укро-нацистките престъпления

    15 4 Отговор
    срещу мирното население на Луганската народна република продължават.

    Една четвърт от град Сватово е миниран с немски противотанкови мини АТ-2, каза Андрей Морочко - военен експерт, - които са разпръснати над града с три касетъчни ракети и са заплаха за гражданите, включително децата и жените на гр. Сватово.

    Мините са особено чувствителни и се задействат от вибрации при преминаване на верижна и колесна техника, вкл. и от преминаването на гражданските леки коли и автобуси, тъй като около 100 бр. от тях са пръснати по улиците и площадите на града.

    Това е ново укро-нацистко престъпление, подкрепено и осъществено със западно (натовско) оръжие, давано на укро-юдо-нацистите за подклаждане на гражданската война в Украйна, с начало кървавия киевски укро-юдо-нацистки преврат от февруари 2014 г.
  • 105 Матей преображенски

    10 3 Отговор
    Американските фашисти и шовинисти яко върлуват по нашите краища,безчинстват и събират вафен СС за решителна битка,събират наемници,арестанти,всякакви отрепки,башибозук.Харчат пари като изоглавени и всичко напразно,банковата им система взе да драйфа и отпред и отзад,долара аха-аха да се срине.
  • 106 Смешници

    13 3 Отговор
    Факти в Туитър вече има коментари на постовете на Кресна и Яне Сандански и за ваш късмет първия е точно от Турция.еюПодигравсателен коментар към българската журналистика и най вече вашия сайт и човека казва ,копирам:Сега разбирате ли защо мнозинството от турците подкрепят Русия ,защото не искаме да се превърнем в това което превръщат България .Доста искрени думи ,нали Факти?
  • 107 Макавей

    6 3 Отговор
    Накратко, дайте да видим дали урките могат да свършат нещо за тяхна сметка, че ако загубят и ние трябва сами да воюваме с Русия ни е спукана работата. Ама, ние това го знаем бе, миличък.
  • 108 444

    3 0 Отговор
    Глупости!
  • 109 Мимчят

    3 2 Отговор
    Ксй лай минелай .Измишльотени са това...
  • 110 Васил

    4 13 Отговор
    Ама как ще влезе във война с НАТО като цяла година не може да превземе един град големиииииии смешници са рашистките примати.
  • 111 Ниагра

    12 4 Отговор
    Фейк.бг, заедно с блестящите си дописници Марийка и Денисчо, получиха официално Пулицър и Оскар едновременно на тържествена церемония в тоалетната на СЕМ, в присъствието на чистачката и Гошо Лозанов-Папионката. Таен наблюдател на събитието беше Бетина "стенещата" крава.
  • 112 гост

    12 3 Отговор

    До коментар #30 от "Фекален макарон":

    Ще влезе ,няма спор.Клуба на богатите ни очаква. В подобни клубове обаче има и чистачи,градинари,готвачи,келнери, валета и пр. работници тип ,,обслужващ персонал" .И нашето място което са ни отредили е на СЛУГИ ! Отдавна сме на тази длъжност,тъй че нищо ново
  • 113 Какво е ЗСУ

    7 2 Отговор
    Вижте си заглавието - какво означава ЗСУ. Толкова ли не можете да го напишете с цели думи. Правите същото като руснаците - и те постоянно говорят за ВСУ - това е Военни Сили на Украйна. Ама какво е ЗСУ - направо се излагате.
  • 114 Гост

    10 2 Отговор
    Страхотна статия! Надминахте себе си! Честно казано, мен би ме било срам, да пусна такава гнусотия, съставена само от лозунги и омраза, без нито един нормален аргумент, ама може би затова нямам "новинарски" сайт - не съм достатъчно правовеверен на евроатлантизма.

    Коментиран от #116

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Прокпий

    2 8 Отговор

    До коментар #114 от "Гост":

    А не те ли е срам че съществуваш, фашистче?

    Коментиран от #118

  • 117 Хахаахах

    6 2 Отговор
    Хахааххахаа, е верно ни имат за големи идиоти. :D
  • 118 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #116 от "Прокпий":

    Прокопе,
    Караш ме да се повтарям.. .каквато статията, такива и защтинтиците и - лозунги и омраза без нито един аргумент.
  • 119 Ха-ха! Убийците от нАТО

    14 2 Отговор
    реват "Дръжте Путин!"

    Убийците от нАТО се отмятат като фурнаджийски лопати!

    Не били обещавали на СССР, че нАТО няма да се разширява на изток!

    Ама само ГДР нямало да влиза в нАТО!

    Цитат: "че подобни изявления бяха направени преди разпадането на Съветския съюз и засягаха само Източна Германия в контекста на обединена Германия" :)))

    Убийците от нАТО избиха хиляди над 4000 цивилни граждани, вкл. деца, в съседна Сърбия (вкл. Косово) и в Черна Гора за 78 дни. Да, менно в Косово натовските летци овъглиха колона от бежанци-косовари, като не пощадиха и децата в колоната.

    нАТО разпръсна стотици тонове обеднен уран в Сърбия (вкл. Косово) и в Черна Гора, който обеднен уран причини епидемия от ракови заболявания не само при съседите, но и при нас, в България.

    нАТО е престъпна и сатанинска военно-политическа организация за поробване на народите не само в Европа, но вече и по целия свят. Това е видно от мерака на нАТО на се превърне в глобална сатанинска сила, която да включи и Япония и Южна Корея.

    нАТО доведе света до ръба на Врета световна война - ядрена!

    Защо нАТО не се разпусна, така както направи Варшавският договор?
    - Защото целта на нАТО не е мир в Европа и в света, а поробване на народите в Европа и по света.

    Поробване, на което днес сме свидетели и срещу което се съпротивляват всички нормали хора в нАТО и извън нАТО.
  • 120 Ангел лудия

    14 1 Отговор
    такава проста , глупава статия не бях прочел
  • 121 Светослав

    12 3 Отговор
    Да не забравяме, че войната е назряла много години преди Путин, който не взима лично решенията като Зеленски. Един нормален президент няма да позволи с лекота да избиват народа му. Не случайно го оприличават на Хитлер с фанатизма му, а даже и с външната им прилика. Поставете се на мястото на Русия! Една държава, наречена Украйна години наред е била вързана за пъпа им и сега иска да вкара американски ракети под носа им...Съвсем логично е, че ако убият Зеленски, войната ще свърши. И така ще се спасят много животи...Но света е несправедлив...
  • 122 НАТООТАН

    1 12 Отговор
    Ако има във форума помнещи развитието на първата война в Персийския залив и какво му се случи на Саддам и прехвалените му войски, тренирани в осемгодишен конфликт преди това, въоръжени и с НАТОвско, и съветско оръжие; ей това, следва за Путин в разширени размери, ако посегне конвенционално на Европа! Да е жив и здрав Атома... За сега?!
  • 123 Лош превод

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "Какво е това-,,ЗСУ"...?!":

    збройні сили україни = ЗСУ = въоръжени сили на Украйна.
  • 124 А руска заплаха има ли?

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от " 🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️":

    Имало я е и я има.
  • 125 дядото

    6 2 Отговор
    неправилна формулировка.ако русия започне да побеждава украйна,сащ ще поведат нато във война срещу русия.така и по-правилно и истина.
  • 126 Психар

    8 1 Отговор
    Поредния ненормален кравар
  • 127 Алооооооо

    4 1 Отговор
    АМА ЩО САМО ДЖАПАНЕ БЕ ДЖАНЪМ ПРТЕТЕ И ВОЙНИЦИ АМА НЕ БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ ПРАТЕТЕ АМЕРИКАНЦИ ГЕРМАНЦИ ФРАНЦУЗИ И ИТАЛИАНЦИ / МОЖЕ И БЕЗ ИТАЛИАНЦИ/ ЩО НЕ ПРАТИТЕ БЕ ПРАТИ СИНА СИ ИЛИ ВНУК СИ ЩЕ ПОЛУЧИ МЕДАЛ ЩЕ СТАНЕ ГЕРОЙ АДЕ ДЕ

    Коментиран от #128

  • 128 Орка

    7 2 Отговор

    До коментар #127 от "Алооооооо":

    НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН КОЙТО ПОДКРЕПИ ТОЗИ ПАСКВИЛ ПОЖЕЛАВАМ ПРИЗОВКА НАТО СЕ НУЖДАЕ ОТ ГЕРОИ АЙДЕ АВТОМАТ ВОКЗАЛ БАХМУТ
  • 129 нереза

    4 1 Отговор
    много найвна и тъпичка статиика ,в очакване на много парички в някой джоб.........
  • 130 Абрахъм

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Смотльо,":

    Това е истинската демокрация. Трябва да бъдем приятели. Неафта срвщу защита. Стара рекетьорска схема
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Антинатовец

    2 1 Отговор
    Войната е спечелена от Русия, това го вижда всеки! Русия воюва за своето място под слънцето като велика сила. Време е САЩ да напуснат сцената. Мечката и Дракона ще оскубят до голо белоглавия орел, който в последните години се държи като "голяма бяла птица" но не и орел.
  • 133 Нежели

    1 0 Отговор
    Ако Русия победи Украйна значи е победила цялото НАТО. Самите натовци признават,че в момента украинската армия е по-добра от натовските армии. Вероятно имат в предвид,че западняшките джендъри с лакирани нокти и епилирани крачета въобще не стават за войници,пък и кой пол са не знаят,та нежели да се ориентират накъде да стрелят. За пореден път реалността опровергава тезата за малките високопрофесионални и високотехнологични армии дето водели светкавични войни с минимални жертви. Чисто и просто се върнаха към касапницата от Първата световна война.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.