Отидете към основна версия

14 567 281

Русия търпи огромни поражения в Бахмут, Украйна скоро ще спечели битката

  • бахмут-
  • азов-
  • война-
  • украйна-
  • русия-
  • олександър сирски-
  • максим жорин-
  • вагнер

Настъпателният потенциал на противника е на изчерпване, обявиха украинците

Снимка: БГНЕС/ EPA

Тежките загуби на Руската федерация и активните действия на украинските въоръжени сили намаляват настъпателния потенциал на руската армия в Бахмут.

„Мога да потвърдя, че настъпателният потенциал на противника е на изчерпване, сега му е изключително трудно да напредва. На първо място, това се дължи на факта, че те претърпяха огромни загуби при опити за щурм, при опити за настъпление“, каза бившият командирът на полка „Азов“ Максим Жорин, който сега е в Бахмут. Той отбеляза, че всички части на въоръжените сили на Украйна, които са разположени в Бахмут, са получили задачата да водят активна отбрана.

"Тоест, ние не просто седим, ние също се опитваме да продължим напред, да нанесем поражение на врага, като по този начин им попречим да извършат собствените си настъпателни действия. Всичко това доведе до това, че техният нападателен потенциал постепенно намалява. Това не означава, че тук е станало много по-лесно, боевете се водят ежедневно на всяка позиция в града и около града, но врагът не успява да напредне и да постигне значителни успехи от няколко дни", каза Жорин.

В продължаващата месеци битка за град Бахмут руските наемници от групировката „Вагнер“ губят значителна сила и се изчерпват. Това съобщи междувременно командващият Сухопътните войски на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски в Телеграм.

„Агресорът не оставя надежда да превземе Бахмут на всяка цена, въпреки загубите в жива сила и техника“, каза Сирски. „Основните сили на Руската федерация в това направление са представители на частната военна кампания „Вагнер“. Без да щадят нищо, те губят значителна сила и се изтощават. Съвсем скоро ще се възползваме от тази възможност, както някога направихме край Киев, Харков, Балаклея и Купянск“, каза командирът на Сухопътните войски.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 301 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: