Отидете към основна версия

7 546 144

В Украйна вече говорят за унищожаване на руските ядрени оръжия

  • беларус-
  • игор лапин-
  • война-
  • ядрени оръжия-
  • ядрени бомби-
  • украйна-
  • русия

Експлозията ще причини замърсяване на голяма площ. Беларус може да пострада много от това

Снимка: БГНЕС/ EPA

Тактическото ядрено оръжие, което Русия може да предостави на Беларус, може да бъде унищожено с конвенционални средства. Включително и по правилата на конвенционалната война.

Както каза в ефира на „Еспресо“ офицерът от въоръжените сили на Украйна Игор Лапин, операцията може да се проведе на мястото на разполагането на тези оръжия.

„Бих искал да подчертая, че докато ядрена бойна глава не излети с ракета, тя е просто парче желязо. Можете да го наречете ядрена мръсна бомба или нещо друго. Ето защо само по себе си ядреното оръжие преди да бъде изстреляно и поставенo в бойна готовност, е парче желязо, което може да бъде унищожено с конвенционални средства, включително диверсионни групи“, каза Лапин.

Експлозията ще причини замърсяване на голяма площ. Беларус може да пострада много от това.

"Няма да има голяма взривна сила, но ще замърси значителна територия. Лукашенко излага Беларус на тази опасност. Той може да създаде още една чернобилска зона на територията на Беларус", каза офицерът от въоръжените сили на Украйна.

„Разполагането на тактически ядрени оръжия на територията на Беларус представлява голяма заплаха за нашите западни партньори. Тъй като вече имаме неадекватен съсед с ядрени оръжия. И вече сме във война с Русия. И въпросът дали Беларус ще влезе в война е друга ситуация, която все още е трудно да се предвиди ", добави офицерът от въоръжените сили на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 137 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: