Отидете към основна версия

4 907 51

Неочаквана подкрепа! Мъск се застъпи за пост на Медведев в Twitter за изчезването на Украйна

  • дмитрий медведев-
  • русия-
  • украйна-
  • илон мъск-
  • туитър

През април миналата година Twitter обяви, че ще блокира потребители на социалните мрежи, които имат акаунти, свързани с държавните органи, за които се твърди, че ограничават достъпа до отворен интернет

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският предприемач Илон Мъск отказа да изтрие публикация на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в социалната мрежа Twitter, съобщава ТАСС.

По-рано един от потребителите на Twitter насочи вниманието на Мъск към поста на Медведев от събота, в който съюзникът на руския президент Владимир Путин изрежда защо никой не се нуждае повече от Украйна.

Американският милиардер, който оглавява Tesla и SpaceX и притежава въпросната социална мрежа, отговори, че всички новини в известна степен са пропаганда и хората трябва да вземат решения сами. Той подчерта, че въпросната платформа не е предназначена да ограничава или рекламира акаунти на руски държавни структури.

През април миналата година Twitter обяви, че ще блокира потребители на социалните мрежи, които имат акаунти, свързани с държавните органи, за които се твърди, че ограничават достъпа до "отворен интернет".

Тогава говорител на компанията посочи, че мярката ще засегне предимно руското правителство и ще обхване над 300 акаунта.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 56 гласа.

Свързани новини