Отидете към основна версия

1 340 7

Китаец бе арестуван за богохулство в Пакистан

  • пакистан-
  • китаец-
  • арест-
  • богохулство

Твърди се, че той е обидил исляма и пророка Мохамед

Снимка: Фейсбук/PAMIR TIMES

Пакистанската полиция арестува китайски гражданин по обвинение в богохулство, след твърдения, че той е обидил исляма и пророка Мохамед, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес, предаде БТА.

Според пакистанските закони богохулството се наказва със смърт.

Полицията идентифицира мъжа само като Тян от Китай и съобщи, че той е бил арестуван снощи, часове след като стотици жители и работници, работещи по проект за изграждане на язовир, блокираха ключова магистрала и се събраха, за да поискат ареста му.

Протестът се състоя в град Комела, разположен близо до язовира Дасу, най-големият хидроенергиен проект в Пакистан, в Северозападната гранична провинция, която граничи с Афганистан. Началникът на местната полиция Насир Хан заяви, че служителите са реагирали бързо на протестите, като са "спасили и арестували" китайския гражданин.

Хан добави, че обвиненията са възникнали в резултат на разногласия на работното място: Твърди се, че Тян се е разстроил и е направил забележка на двама местни шофьори за това, че са отделяли твърде много време от работата си, за да се молят. След това други работници заявили, че той е обидил пророка.

Полицията заяви, че Тян, който е отговарял за тежкия транспорт в проекта, ще бъде съден по законите за богохулство, ако следователите докажат, че е обидил исляма. Засега няма коментар от посолството на Китай в Исламабад.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.

Свързани новини