Last news in Fakti

29 Септември, 2023 12:06 1 284 6

Самоубийствен атентат в Пакистан уби над 50 души

  • пакистан-
  • белуджистан-
  • атентат-
  • убити-
  • терористи

Атентаторът се е взривил близо до автомобила на заместник-началника на полицията

Самоубийствен атентат в Пакистан уби над 50 души - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко 52 души бяха убити и над 50 души бяха ранени днес в самоубийствен атентат на религиозна проява по случай годишнината от раждането на пророка Мохамед. Нападението бе извършено в пакистанската провинция Белуджистан, предаде Ройтерс, като се позова на полицията, съобщи БТА.

До момента никоя групировка не е поела отговорност за взрива, който избухна на фона на зачестили атаки от страна на бунтовнически групи в западната част на страната. Това увеличава залога за силите за сигурност преди националните избори, насрочени за януари следващата година.

"Атентаторът се е взривил близо до автомобила на заместник-началника на полицията", съобщи Мунир Ахмед от полицията пред Ройтерс и допълни, че експлозията е била близо до джамия, където са се били събрали хора, за да отбележат раждането на Мохамед, което е официален празник в страната.

"Техрик-е талибан Пакистан" - група, обединяваща различни сунитски ислямистки групировки, отрeчe да е извършила нападението.

Ранените са били откарани в болници в близкия град Мастунг, а министърът на вътрешните работи на страната Сардраз Бугти нарече взрива "много чудовищно деяние".

През юли повече от 40 души бяха убити от самоубийствена експлозия в Северозападната гранична провинция по време на религиозно събиране на политическа партия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дупничанин

    11 1 Отговор
    Те, хората си имат камикадзе. А тука никой не ще да се опакова и да иде у парламента...

    Коментиран от #3

  • 2 Един

    6 3 Отговор
    50 хлебарки повече, или по-малко голем праз.
  • 3 хисарския ходжа

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дупничанин":

    отивай кой те спира

    Коментиран от #4

  • 4 Някой

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "хисарския ходжа":

    По български бута някой друг да свърши работата. То целият свят е такъв кой кой как може да прецака, а те чисти и невинни все ни лук яли ни лук мирисали. Иначе по темата някой хора така празнуват ама в Европа да взимат пример къде е паркирал ама да прочетат първия коментар и да почетат тези дето ги канят да им светне мисъл в главата да дадат ток на жиците си де или да им се намести разхлопано дюшоме.
  • 5 Мохамед е син на

    1 0 Отговор
    Алах , а той е интегриран във втория полюс на разделения от зелиски и бадън свят . 50 неверници се изпариха като нераждани . Вожда на Христовите паленестиняги обяви във видео ; Алкаакк ААккбаааааара , така е там , затова има мигранци .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.