Last news in Fakti

18 Април, 2023 04:59 1 286 7

Китаец бе арестуван за богохулство в Пакистан

  • пакистан-
  • китаец-
  • арест-
  • богохулство

Твърди се, че той е обидил исляма и пророка Мохамед

Китаец бе арестуван за богохулство в Пакистан - 1
Снимка: Фейсбук/PAMIR TIMES

Пакистанската полиция арестува китайски гражданин по обвинение в богохулство, след твърдения, че той е обидил исляма и пророка Мохамед, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес, предаде БТА.

Според пакистанските закони богохулството се наказва със смърт.

Полицията идентифицира мъжа само като Тян от Китай и съобщи, че той е бил арестуван снощи, часове след като стотици жители и работници, работещи по проект за изграждане на язовир, блокираха ключова магистрала и се събраха, за да поискат ареста му.

Протестът се състоя в град Комела, разположен близо до язовира Дасу, най-големият хидроенергиен проект в Пакистан, в Северозападната гранична провинция, която граничи с Афганистан. Началникът на местната полиция Насир Хан заяви, че служителите са реагирали бързо на протестите, като са "спасили и арестували" китайския гражданин.

Хан добави, че обвиненията са възникнали в резултат на разногласия на работното място: Твърди се, че Тян се е разстроил и е направил забележка на двама местни шофьори за това, че са отделяли твърде много време от работата си, за да се молят. След това други работници заявили, че той е обидил пророка.

Полицията заяви, че Тян, който е отговарял за тежкия транспорт в проекта, ще бъде съден по законите за богохулство, ако следователите докажат, че е обидил исляма. Засега няма коментар от посолството на Китай в Исламабад.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А в РФ

    9 14 Отговор
    Се наказва със смерт всеки. Ако плюеш Путин и режима-смърт. Ако си за Путин и режима, пак смърт, само че.в.Украйна, на фронта.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жреца на племето Яо

    3 4 Отговор
    Смятай тия бараби що за стока са,щом вярват в някакъв си бог?!?!?
  • 6 Ехааа

    1 1 Отговор
    И и нашите лентяи могат да го използват като гениално средство за оправдание.
  • 7 ПИЧА-ГА

    0 0 Отговор
    Няма значение, че в Пакистан се наказва със смърт всеки, който изкаже съмнения относно думите на неграмотния "пророк"!
    Те са лоялен партньор на САЩ и следователно абсолютна демокрация!
    Да ви имам ценностите - лицемерни върколаци!