Отидете към основна версия

4 826 37

Напрежение в небето! Руски стратегически бомбардировачи извършиха патрулни полети в Далечния изток

  • русия-
  • японско море-
  • япония-
  • бомбардировач

По-късно японското министерство на отбраната направи изявление, че е задействало един от изтребителите си в отговор на руски самолет за събиране на информация над Японско море

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руското министерство на отбраната съобщи днес, че два руски стратегически бомбардировача, които могат да носят ядрени бойни глави, са извършили рутинни патрулни полети над Охотско и Берингово море, край руския Далечен изток, съобщи Ройтерс, като цитира руската информационна агенция ТАСС, пише БТА.

По-късно японското министерство на отбраната направи изявление, че е задействало един от изтребителите си в отговор на руски самолет за събиране на информация над Японско море.

Главният секретар на японското правителството Хироказу Мацуно заяви вчера, че Токио протестира срещу руските военни учения. Те се провеждат около островите в близост до бреговете на японския остров Хокайдо, за които двете държави продължават да водят териториален спор.

Инцидентът се случи в последния ден от срещата на министрите на външните работи на страните от Г-7 (Франция, Япония, САЩ, Канада, Германия, Италия и Великобритания) в Япония, на която групата постигна единодушие, че Русия трябва безусловно да изтекли всичките си войски от територията на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: