Отидете към основна версия

20 447 184

Стана ясно чии служби са атакували Кремъл. Не са украинските

  • дронове-
  • иля пономарев-
  • русия-
  • война-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • украйна

Руската опозиция стои зад нападението

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият депутат от Държавната дума на Русия Иля Пономарев, който сега живее в Украйна и сътрудничи на „военното крило“ на руската опозиция, каза, че „една от структурите, които познава, е свързана с атаката с дрон срещу Кремъл“.

Политикът направи това изявление в коментар за Телеграм канала „Сота“, без да разкрива други подробности. Пономарев поиска да изчака пълното изявление на групировката, тъй като сега той "не е упълномощен" да разкрива известната му информация.

"И да, целта на атаката с дрон не беше Владимир Путин, а отмяната на парада на 9 май (Деня на победата) - това не може да се скрие от руските граждани“, посочи Пономарев. Трябва да се отбележи, че по-рано Пономарев заяви, че е помогнал на извършителите на убийството на пропагандистката Дария Дугина.

В нощта на 3 май два дрона атакуваха комплекса от сгради на Кремъл. Един от дроновете се разби в покрива на двореца на Сената и предизвика малък пожар. Никой не е пострадал при атаката, но руските власти обвиниха Украйна за атаката.

Украинският президент Володимир Зеленски отрече участието на украинската държава в тази атака. В същото време Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на руския Съвет за сигурност, призова Зеленски да бъде убит заради нощния инцидент.

Русия обвини днес САЩ, че стоят зад атаката с дронове срещу Кремъл, която по думите ѝ е имала за цел да убие президента Владимир Путин. Белият дом отрече тези твърдения на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. На пресконференция в Москва Песков каза, че Вашингтон трябва да има пред вид, че Русия знае, че той избира целите и Украйна просто изпълнява американските планове. Той не предостави доказателства в подкрепа на твърдението си за участие на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 132 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания